Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с USB 8 GB

Featured Replies

Здравейте,

Купих си Kingston (Китайски) флаш 8 GB и не мога да копирам върху него по-големи файлове (над 350-400 MB), например филм 700 MB.

Дъни се при копирането. До някъде и след това излиза съобщение, че не намира пътя към файла.

Копирането спира и върху флашката нищо! Форматирах с туула на HP за NTSF файлова система, но резултат няма. Въпросът е:

някакви настройки ли трябват да се направят на компа ми или флашът не е читав. Последното е много важно, защото флашката е на

една седмица и мисля да я рекламирам като негодна. До сега съм ползвал A-Data 2 и 4 GB флашки и не е имало проблем. Конфигурацията е:

Двуядрен АМД 5600 (2.8 GHz), 4 GB рам на 800 MHz, дъно Gigabyte, VC-GF9500, DVD записвачка, Фортрон 450 W и Win XP SP3.

Компа работи стабилно-никакви оплаквания. Прочетох за доста ментета на такива флашки в Google, но не знам дали моят случай е такъв.

При закупуването на флашката я пуснахме да запише (около 1 GB MP3-ки) и всичко беше на ред, за това някакви идеи?

И аз имам Kingston 8 GB за 39 лв и единственият 'проблем' в началото беше, че не можех да копирам файлове по-големи от 4 GB (FAT32). След като форматирах на NTFS, не съм имал никакви спънки.

За настройки не знам да има, само ти трябва USB 2.0 Сигурен ли си, че си форматирал на NTFS правилно ? Някой препоръчват FAT32, че било по-удобно за малки по обем памети, но аз не съм съгласен по редица причини. Също пробвай да копираш информацията с Total Copy 1.20. Преноса на данни с нея е много по-качествен от стандартното копиране на XP. И ако пак дава някакви грешки, сложи по една снимка, поне да се вижда точно за какво става въпрос.

Поздрави ..

За да си сигурен , пробвай паметта на друг комп как се държи.

При кофти захранване много често usb периферийте се изключват и включват през определено време .

Твойто не би трябвало да създава проблеми , така че пробвай на usb порт отзад на копа , и това , което писах по-горе .

Успех

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор

Здравйте,

Съмнението за флашката отпада-на друг комп всичко е на 6.

Направих няколко опита за включване на флашката-отпред, отзад портовете, с кабел и без кабел. Нищо!

В биоса всичко изглежда да е наред. Всички портове са enable. Не видях други настройки!

Everеsta казва, че по портвете всичко е "proper". Зкачих един MP3 USB плеер да се зарежда-зареди се. Като че ли остава нещо да се е омазало софтуерно или пък нещо захранването? Знае ли човек?

С AVG антивирусна съм-нищо не казва при скан. Направих скан с Касперски-никаква забележка.

Накрая обаче се сещам за Мечо Пух-"Щом няма нищо, значи има нещо". Разследването продължава

и всякакви идеи са добре дошли. Инсталацията на Уина е от края на м. септември.

За мен си е чисто и просто хардуерен проблем състоящ се в недобро контактуване на флашката с буксата на компютъра. Докато има добър контакт всичко е наред, в момента в който се прекъсне връзката дори за миг се получава този ефект. Поради различни производствени толеранси на буксите и самите флашки се получават такива проблеми. Аз имах преди време същия проблем с една карта-четец, която работеше сигурно на задните букси дето рядко съм ползвал, а на предните правеше този проблем. От друга страна същите тези предни букси не правиха проблем при други устройства.

• Автор

Здравейте,

Все пак за протокола- флашката тръгна.

Как-забраних power management-a на порта, в който сложих флашката.

Нищо чудно да е вярно и обяснението от предния пост.

За настройки не знам да има, само ти трябва USB 2.0 Сигурен ли си, че си форматирал на NTFS правилно ?

Поздрави ..

Как се форматира в NTFS?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.