Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Bios -проблем след Update

Featured Replies

Наскоро ми попадна едни нов ЛапТоп ASUSF5Z-APO36D (Puma )Чист без ОС от магазина е.Инсталираха му Windows Vista.Работеше ок.Е некой дравери за принтер му липсваха че неуспях да пусна един принтер SAMSUNG,но други забележки нямах.Регистрирах го на сайта на Асус.Почнах да получавам съобщения за UPDATE отначало отказвах и когато си позволих update BIOS....край ,след това "Умрая".Операционната система неможеше да се зареди в никакъв режим ,само черен екран и се изключва сам постоянно.Влизам в BIOS ,но немога да разбера и как да позная дали е нова вер. или е старата, защото несъм записъл за съжаление стара верся коя беше.Дайте съвет за проблема от каво се породи и как евентуално да се процедира.В BIOS операциите не съм специалист ,но по-принцип ми е интересно.Къде да търся инфо.?Успявъл съм да заредя OC на настолен PC до сега само Win98,WinXP,но да работя с VISTA сега мисля да пробвам.Дано проблемите не са от нея.Може ли да е блокирано нещо от производителя след регистрацията на модела ми ,ако има нередовно в Windowsa,(който са ми качили в магазина) или.....?

• 4 седмици по-късно...
  • Автор
Наскоро ми попадна едни нов ЛапТоп ASUSF5Z-APO36D (Puma )Чист без ОС от магазина е.Инсталираха му Windows Vista.Работеше ок.Е некой дравери за принтер му липсваха че неуспях да пусна един принтер SAMSUNG,но други забележки нямах.Регистрирах го на сайта на Асус.Почнах да получавам съобщения за UPDATE отначало отказвах и когато си позволих update BIOS....край ,след това "Умрая".Операционната система неможеше да се зареди в никакъв режим ,само черен екран и се изключва сам постоянно.Влизам в BIOS ,но немога да разбера и как да позная дали е нова вер. или е старата, защото несъм записъл за съжаление стара верся коя беше.Дайте съвет за проблема от каво се породи и как евентуално да се процедира.В BIOS операциите не съм специалист ,но по-принцип ми е интересно.Къде да търся инфо.?Успявъл съм да заредя OC на настолен PC до сега само Win98,WinXP,но да работя с VISTA сега мисля да пробвам.Дано проблемите не са от нея.Може ли да е блокирано нещо от производителя след регистрацията на модела ми ,ако има нередовно в Windowsa,(който са ми качили в магазина) или.....?

Благодаря за съветите и подкрепата...Честита Новата 2009 Година!

щом влизаш в биос виж от кое устройство е нагласен да зарежда първо ;) 100% е от това проблема

първо драйверите за принтера си вървят с принтера а не с лаптопа. второ биос се ъпдейтва само при стабилен комп и работеща памет на 100%.

на сайта на асус има 5 bios-а и утилити за дос. така че вземаш 1 флашка, правиш я системна за DOS и от там сменяш биосите (под уин само в краен случай, а за глистата трябва да пуснеш утилитито за биос с десен клавиш > run as administrator - иначе не се знае кой блок ще се ъпдейне и кой не...)... и да не забравиш да заредиш стандартните настройки на биоса след рестарта... ако слагаш хр трябва да настроиш в биос режима на диска compatible mode (то не пречи да изпробваш различните режими може да тръгне и глистата...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Проблем: Лаптопчето е тошиба. Всяка инсталация на Уин е безуспешна с различни версии е пробвано. Едонствения начин по който се подкарва е с Линукс Live CD. Според мен ако се ъпдейтне биосчето трябва да се оправи....знам ли нещо може да се е сбъгясало, но тъй като не може да му се сложи уин....как го правим? Или ако не е от биоса от какво може да е друго?

Проблем: Лаптопчето е тошиба. Всяка инсталация на Уин е безуспешна с различни версии е пробвано. Едонствения начин по който се подкарва е с Линукс Live CD. Според мен ако се ъпдейтне биосчето трябва да се оправи....знам ли нещо може да се е сбъгясало, но тъй като не може да му се сложи уин....как го правим? Или ако не е от биоса от какво може да е друго?

Тест на паметта. hiren`s boot cd, от секцията за тестване на памет, 1ви и 3ти тест, поне по два цикъла да изкарат.После пускаш шотове да видим какво си направил.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.