Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

IP стационарен телефонен номер

Featured Replies

Здравейте,

Някой знае ли кой от операторите дава IP стационарен номер, който да може да бъде ползван чрез друг провайдер, например www.voipbusterpro.com или този, който дава най-изгодните цени за международни и национални тразговори?

Идеята е само да си плащаш такса за номер, а ако услугата им е екстра, може и за разговори. Това ще стимулира провайдерите да дават качествена услуга на приемливи цени, но много, много ниски от тези на BTK, MTel, GLOBUL, VIVATEL. :B)

Ама не с еотказахте да търсите безплатни разговори,не разбрахте ли че всичко се плаща колкото и евтино да изглежда

Да подкрепям те ICE.Няма безплатни неща или ако ще има .. няма да е скоро.

• Автор
Да подкрепям те ICE.Няма безплатни неща или ако ще има .. няма да е скоро.

Момчета, въпроса не е безплатното, а да се оптимизират разходите! Ако не сте разбрали има и такова нещо, да си платиш нещо което искаш да платиш и с кеф си го ползваш!

Ако не сте наясно с икономическите въпроси, които вълнуват всеки българин, моля Ви да се запознаете!

Надявам се на отговори от хора, които имат интерес от тази тематика или които вече ползват VOIP услугите на някой BG оператор.

Не ми се иска темата да бъде запълнена от мехлемски изрази и умнотии, които са добре познатите клишета от живота!

Редактирано от madpearl (преглед на промените)

Здравейте,

Някой знае ли кой от операторите дава IP стационарен номер, който да може да бъде ползван чрез друг провайдер, например www.voipbusterpro.com или този, който дава най-изгодните цени за международни и национални тразговори?

Идеята е само да си плащаш такса за номер, а ако услугата им е екстра, може и за разговори. Това ще стимулира провайдерите да дават качествена услуга на приемливи цени, но много, много ниски от тези на BTK, MTel, GLOBUL, VIVATEL. cool.gif

Вземи си номер от Спектрумнет, тарифа0, т.е без такса, зареди си 10 лв. за всеки случай, а изходящите си ги прави през когото искаш, може и през тях, но тарифити им не са от най-добрите. За сметка на това сервиза и качеството е перфектно. Пробвал съм и други за входящи, но все имат някакви проблеми, я с надежност, я с кодеци или качество и са с такса, не че 2-3 лв. са такса!

Успех!

Вземи си номер от Спектрумнет, тарифа0, т.е без такса, зареди си 10 лв. за всеки случай, а изходящите си ги прави през когото искаш, може и през тях, но тарифити им не са от най-добрите. За сметка на това сервиза и качеството е перфектно. Пробвал съм и други за входящи, но все имат някакви проблеми, я с надежност, я с кодеци или качество и са с такса, не че 2-3 лв. са такса!

Успех!

Като бизнес клиенти на същата фирма мога да кажа че качеството е страшно далеч от цитираното по-горе "перфектно", даже на моменти мога да го определя като доста лошо

Здравейте,

Идеята е само да си плащаш такса за номер, а ако услугата им е екстра, може и за разговори. Това ще стимулира провайдерите да дават качествена услуга на приемливи цени, но много, много ниски от тези на BTK, MTel, GLOBUL, VIVATEL. cool.gif

Ти така е не каза за кое точно село ще ти трябва входящ номер.

Твоя проблем се решава с ИП телефон можещ да се се логва едновременно към повече от един СИП сървър. По този начин си ги ползваш мошениците от www.voipbusterpro.com независимо от българските DIDs ( = така им се вика по света на входящите номера, даже и на безплатните).

Виж на сайта на Сименс за ИП телефонче, свързват се към ШЕСТ сървъра едновременно... cool.gif

п.п. а па на ония дето викат че нямало безплатно им пожелавам цял живот да си го вярват и да си плащат за всичко.

Успех!

Ето пак 10 лева там, 2-3 лева другаде и накрая се чудим къде изхвърчаха парите разпръснати по дребни суми и евтини залъгалки.Аз измислих един начин но ще трябва някой който доста разбира да помогне .Става дума за измамване на скайп че сме изтеглили скайп кредит,но всъщост да не сме.Може би трябва да се намери начин да се влезе в сърварите на фирмата и да се побазика от някой по-разбирач.Ако някой осъществи идеята ми да пише да му дам и моя скайп да ми направи безплатни разговори,все пак идеята е моя колкото и да изглежда тъпа и невъзможна.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

IP стационарен номер ми трябва за София!

До колкото знам за IP телефонен номер няма значение в кое село или град съм понеже си има IP address.

IP стационарен номер ми трябва за София!

До колкото знам за IP телефонен номер няма значение в кое село или град съм понеже си има IP address.

1. Значи ти трябва софийски входящ номер, добре.

Ако ще ти се обаждат до този номер хора от България, тогава най-добре е български провайдер да ти го даде. Ако ще ти се обаждат предимно от Европа тогава може и някой европейски провайдер да ти го даде.

2. Можеш да си в Монголия ако искаш и пак да си имаш софийски номер. Трябва само интернет достъвчика ти да е свестен.

Обаче да знаеш че ако ги научиш да ти се обаждат от компютър или от ИП телефон до твой ИП телефон, ще си много по-доволен от качеството на звука от колкото ако използваш входящ номер минаващ от части през БТК. Особено ако на някой му хрумне да ти звъни до този софийски номер плащайки с някоя програма като германските (бетамаксовите от Кьолн), звука ще се разходи до Холандия (там им е връзката със стационарните мрежи) и ще се върне в България, което ти прави 4000 км с определена доза закъснение. Ще си говорите с изчакване. То се свиква де, ама от началото е малко объркващо.

Ето пак 10 лева там, 2-3 лева другаде и накрая се чудим къде изхвърчаха парите разпръснати по дребни суми и евтини залъгалки.Аз измислих един начин но ще трябва някой който доста разбира да помогне .Става дума за измамване на скайп че сме изтеглили скайп кредит,но всъщост да не сме.Може би трябва да се намери начин да се влезе в сърварите на фирмата и да се побазика от някой по-разбирач.Ако някой осъществи идеята ми да пише да му дам и моя скайп да ми направи безплатни разговори,все пак идеята е моя колкото и да изглежда тъпа и невъзможна.

Знаеш ли че има раздел "Празни приказки и забава" в тоя форум?

Голям майтам пада, заповядай и там. cool.gif

• Автор

Аз ползвам услугите на Spectrum NET за интернет и съм доста доволен от тях, може би защото на 20 м от моят дом се намира техен офис, не знам.

Абонирал съм се за DATAMX услугите по-точно voipbusterpro, за разговори към стационарни телефони в българия съм доволен от качеството, като за мобилни имам забележки. Ако намеря провайдер, който да има добри цени и гарантирано качество може и тях да ползвам.

В момента съм си настроил SIP настройките на мобилният си телефон да ползват техните sip сървъри, когато имам Wireless Network.

Понеже искам да мина изцяло на IP телефония, заради това си търся номер.

От друга страна брат ми в канада е в този бузнес и имам хардуерно решение без да ползвам устройства от доставчици. Всички развити страни минават изцяло на IP телефония, като старите стандарти отиват в учебниците по история.

Погледнете тези тарифи, като според мен с различните си програми гарантират и качеството на усллугата си.

http://www.siptraffic.com/index.php?page=R...ateType=premium

1.Понеже искам да мина изцяло на IP телефония, заради това си търся номер.

2. Всички развити страни минават изцяло на IP телефония, като старите стандарти отиват в учебниците по история.

1. А знаеш ли как ще се прецакаш ако ти трябва телефона за работа и почваш да ги чуваш клиентите обаждащи се от мобилни телефони все едно че са на планетата Марс?

2. Абе и аз съм в една от точно тези страни (в Северозападна Европа) ама си го държа стационарния телефон, щото работи винаги, дори и когато е спрял тока. Тука при мене познавам хара които са минали на VoIP вместо стандартна телефонна линия и после се чудят що са се прецакали да подпишат договор за една година. Качеството е непостоянно и променливо, просто хей така без причина. Едни от хубостниците които предлагат тези услуги са Теле2. Други са кабеларки. И бившия монополист предлага VoIP, но при него е различно защото той сам себе си няма да се бъзика нарочно и гледа всичко да работи добре.

• 2 седмици по-късно...

Asterisk, регистрираш се като SIP клиент към някой VоIP от глобалната мрежа и не ти трябва некадърно реализирана преносна мрежа по средата.. на практика повечето доставчици не са чували за кодеци и прекодирване на сигнала при преминаване през различните мрежи и се получават нежелани и неприятни ефекти..

на практика повечето доставчици не са чували за кодеци и прекодирване на сигнала при преминаване през различните мрежи и се получават нежелани и неприятни ефекти..

чували са те чували са, ама не го владеят това тънко изкуство и за това се наак**т от време на време...

чували са те чували са, ама не го владеят това тънко изкуство и за това се наак**т от време на време...

да не говорим, че персонала им е некадърен до известна степен що се отнася до VoIP и повечето ползват външни подизпълнители да им настройват софт. централите и май всичко опира до пари (всяка пренастройка се заплаща)..

Успех!

само дето 0ферта0 има 100 лв депозит...

Може ли и аз да се включа :)

От повече от година и половина ползваме такава услуга върху адсл на бтк , и за бек ъп един квартален доставчик на интернет по лан.

ИП телефонията е от орбител, номера съвсем нормални стационарни без да набиране каквото и да било преди номера който търсим. Демек от телефона си набирам квит ми кефне номера със съвсем обикновен телефонен апарат (нас ни търсят на стационарни номера почващи с 5 за Велико Търново) . До сега не е имало НИКАКВИ проблеми! Връзката е префектна на където и да звъним, и който и да звъни. Тея телефони ни вършат работата т.е. работата е основно по телефона. От като минахме на тях сметката падна четворно без да има разлика в телефонията. Не знам дали предлагат за домашни абонати тая услуга, но съм много доволен. Та не че искам да става реклама, но орбител имат просто чудесна услуга!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.