Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вероятен проблем с дъно или захранване. Помогнете.

Featured Replies

Здравейте,

От известно време наблюдавам странно "държание" на компютърната ми конфигурация.

Понякога като си пускам компютъра се случва да не ми разпознае една от двете мрежови карти. Но най-често се случва да не ми разпознае DVD-RW записвачката (като тя се отваря и затваря, има ток, но не винаги реагира при натискане на eject бутона). Друг път пък я разпознава, пускам запис на диск и Nero, Ashampoo Burning Rom - дават грешки при записа малко след започването му, като записвачката не дава индикации, че е престанала да върти диска (при Ashampoo) или въобще не го завърта (при Nero).

Наскоро сменях батерията на дъното, понеже беше сдала багажа и при прекъсване на захранването дори за минута - BIOS-а си губеше датата и настройките.

Към BIOS-a е заложена една функция Turbo Performance (нещо такова беше)... за по-голяма производителност. Пробвал съм да я пусна, като резултат - компютъра дори не минава POST check-а, или го минава, но стига само до там.

Къде според вас може да се крие проблема?

Конфигурацията ми е следната:

Дъно: Asus P5VD2-VM, P4M900, LGA775, DDR2, VGA+PCIExpress, SB5.1, Lan1000, SerialATA Raid, mATX, bulk;

Процесор: Intel C2D E4500 2.2GHz box

Видео карта: GeForce 9600GT Galaxy 512MB GDDR3/256bit

Захранване: Fortron 350W

Звукова карта: Creative Audigy SE

RAM: 1GB DDR2 800MHz A-Data + 2GB DDR2 800MHz Kingston CL5;

Друго: DVD-RW, Lan card, web camera.

Вариант 1:каква е операционната система? може да не работи коректно

Вариант 2:недостатъчно захранване(350 вата),предполагам,когато си го купувал някои от компонентите още ги е нямало.претоварил си го и издържа само защото е марково.

• Автор

Препоръчаха ми захранването за тази видеокарта, така че го изключвам като вариант.

ОС на които съм пробвал са: Ubuntu 8, Windows XP, Windows Vista Home Premium with integrated SP1 - на която съм и в момента.

Захранването ако не се е подуло от старост перфектно си захранва машинката. Причини колкото искаш.

Като за начало пусни сканиране за грешки на твърдия диск и паметта. От Hiren's CD мемтест и задължително теста под номер 1, забравих как се казва. По-чувствителен е от мемтест86.

Един 3D Mark, колкото да се успокоим че картата работи нормално.

Опитай с друга писачка. Ей така, за спорта. И си пропусанл нещо много важно. Свързване и интерфейси на оптичните у-ва и твърсите дискове. Това включва и ако си сложил записвачката на slave, а си я бучнал на мястото на master...

Похвали се с резултати после.

• Автор

Беше на master сложена (записвачката). Смених й джъмпера на слейв, сложих и кабела както си трябва (той и преди бе правилно сложен).

Memtest-а мина успешно. Сега тегля 3d mark vantage от Арена, но видеокартата си я знам, че няма грешка, имам я от месец и не ми е правила проблем.

За жалост, нямам друга записвачка.

Наблюдавах нещо интересно. Въпреки, че наскоро сменях батерията на дъното (преди 4 дни), понеже след прекъсване на захранването се губеха настройките на биос-а и датата, сега, вече с новата батерия се наблюдава същия ефект....а това не ми се струва много нормално....

Ето и резултатите от теста с 3D mark vantage:

3dmarkvantage1gb9.jpg

w986.png

Със следните настройки за теста:

3dmarkvantage2co2.jpg

w987.png

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

Точките нямат значение, важното беше дали е имало артефакти. Първият тест на паметта пусна ли ги или само мемтест86?

Сигурен си че не си сложил батерията наобратно? И че контактува добре. И че нямаш преместен някой джъмпер(тогава хич няма да тръгне, но знам ли). Тествай и твърдия диск, ей така ,за душевно спокойствие :rolleyes:

• Автор

Е не съм толкова гламав, батерията съм я сложил както си трябва. С харда нямам проблеми (и той ми е от скоро) и не виждам какво общо има с записвачката.

Артефакти нямаше при 3д марка. Първия тест не го пуснах понеже... хм доста тестове бяха и първо видях memtest86, та затова само него пуснах.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.