Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на РАМ ПАМЕТ

Featured Replies

Здравейте и Честита нова 2009 година...

Искам да си "забързя" компютъра малко повече като си купя максимално добра рам памет за моето дъно надявам се , че вие ще ми препоръчате такава ;)

бих искал да е DDR2 но мисля , че дъното ми нея поддържа !

Ето с какво разполагам дъното и рам паметта в момента:

Дънна платка:

Тип централен процесор Intel Pentium 4, 2400 MHz (24 x 100)

Дънна платка Matsonic MS9317E+(USB) (4 PCI, 1 AGP, 1 ACR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Чипсет на дънната платка SiS 651

Системна памет 768 MB (PC2100 DDR SDRAM)

Тип BIOS AMI (04/02/03)

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт Communications Port (COM2)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

[ DIMM1: 256 MB PC2100 DDR SDRAM ]

[ DIMM1: 512 MB PC2100 DDR SDRAM ]

Свойства на модулите памет:

Сериен номер Няма

Размер на модула 256 MB (1 rank, 4 banks)

Тип на модула Unbuffered

Тип на паметта DDR SDRAM

Скорост на паметта PC2100 (133 MHz)

Ширина на модула 64 bit

Напрежение на модула SSTL 2.5

Метод за откриване на грешки Няма

Честота на опресняване Съкратен (7.8 us), Self-Refresh

Латентност на паметта:

@ 133 MHz 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)

@ 100 MHz 2.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS)

--------[ Чипсет ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ Северен мост: SiS 651 ]

Свойства на северния мост:

Северен мост SiS 651

Поддържани скорости на шината FSB400, FSB533

Поддържани типове памет PC100 SDRAM, PC133 SDRAM, DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM

Слотове за памет:

DRAM слот #1 256 MB (PC2100 DDR SDRAM)

DRAM слот #2 512 MB (PC2100 DDR SDRAM)

4 слота са това е сегашната рам

Бих искал да попитам и дали ще има проблем ако си купа и Видео карта с DDR2 памет ?

За видето нямаш грижи, там няма общо с това каква памет поддръжа дъното, само да е AGP видео. Има даже и с DDR3 памет ако имаш парички.

НО, от това което прочетох, дъното ти поддържа AGP4x, което означава че няма смисъл да слагаш мощна карта. Нещо 5500, 6200 максимум. Дори не знам дали и те няма да се спънат. Зависи дали са 64 или 128 бита.

Дъното ти има ДВА слота за памет. Другите два не ги брой, те са за една още по-стара от твоята памет.

Поддържа до DDR333, твоята е DDR266, а в магазина има само DDR400. Което означава че новата памет ще тръгне на 266. Ще трябва да си махнеш едната плочка, на слот се поддържа до 1 гигабайт памет.

Няма смисъл да наливаш много пари в тази машина, максимум GF5500+ още 1г памет=100-120 лв. Повече няма никакъв смисъл. А това ще ти влезе в употреба.

• Автор

Значи немога да си купя DDR2

Ще трябва да ползвам само DDR а ако сваля старите плочки и кажем че почвам на чисто и искам да го заредя с 1 или 2 ГБ Каква ще е максималната работна чистота която мога да си позволя в смисъл дами чете дъното ?

Тази примерно ->> 1GB DDR400 KINGSTON CL3

1GB DDR400 KINGSTON CL3 - 1GB - 400MHz DDR Non-ECC CL3 DIMM - Standard 128M X 64 184-pin Unbuffered DIMM (SDRAM-DDR, 2.6V, CL3, Double-Sided

А видео картата която мисла да купя е click

не виждам никаде да пише AGP

Редактирано от aLeGro (преглед на промените)

За рам паметта ти обясниха какво да направиш.За видеокартата смятам че тази е много подходяща за теб клик!

Купи най-евтиният 1GB DDR модул който намериш без да се съобразяваш със скоростта и го постави заедно с 512MB който имаш, и разкарай 256-тицата. Компютъра е достатъчно стар, че скоростта на паметта да окаже някакво влияние върху производителността на системата, а 1,5GB RAM е по-добре от 1GB.

За видеото - това което си харесал няма да стане. По-надолу в характеристиките пише:

PCI Express x16 lane native support

На теб ти трябва някоя от тези: 3450 AGP, X1650PRO AGP(тук цената е без ДДС), 6200 AGP. Има и по-бързи модели, но цената им е колкото на целия ти компютър в момента и не си струва да купуваш.

Според мен няма смисъл да влагаш пари в тази машина. И RAM да й сложиш и ново видео компютъра няма да стане кой знае колко по-бърз.

въобще не си хвърляй парите на вятъра... нищо няма да спечелиш от към производителност. процесора е достатъчно бавен за да не му трябва повече рам (евентуално още 512 вместо 256)

чипсета не държи dual chanel, не че има някаква видима полза... колкото до видеокартата и там е безсмислено да даваш пари - пак няма да може да играеш на нищо от близките 2 години... може да вземеш едно x1650 про agp ддр2 http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=35524 (ама ти трябва и добро захранване 300вата реални щото картата ползва допълнителен конектор, каквото съм сигурен че нямаш...) втора и трета серия agp на ати не ти препоръчвам - много зле е софтуерната поддръжка и ще имаш много сини екрани с всякакви драйвери, пък и няма полза. освен това не знам някой да слага ддр3 на агп видеокарти...

5500 дето си я писал е вероятно с 20% по бърза от сегашната ти докато http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=35524 е около 3 пъти и реално ако трябва да вземеш 512мб ддр (около 25лв) + х1650 (около 100лв) + захранване (около 45лв) отива към 160 лв и не мисля че си струва...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

купи си ново дъно, процесор RАМ и видео PCI-E, като продадеш старите- все ще вземеш нещо няма да ти е много по-скъпо от сериозния upgrage който ти се предлага

Имам същата молба - посъветвайте ме каква памет да си избера. В момента съм с 2х512 МВ , смятам да я сменя с 2х1 GB (имам само два слота). Дъното ми е това, а сегашната ми памет - такава.

Скъпо излизат тия DDR-ки ... Ето ти 1гб колко струва взимаш 2 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=413&t=0.. До колкото видях дъното ти май държи ddr333 ,но няма да е проблем да сложиш тази ще тръгне и тя на 333мхз ако ти се занимава може да я дигнеш. Може леко да греша много не съм запознат с тия ддр дъна и паметите им.

До колкото видях дъното ти май държи ddr333 ,но няма да е проблем да сложиш тази ще тръгне и тя на 333мхз ако ти се занимава може да я дигнеш. Може леко да греша много не съм запознат с тия ддр дъна и паметите им.

Аз изобщо не съм запознат, затова нямам намерение да я вдигам (каквото и да означава това). Благодаря ти, ще изчакам и някое друго мнение, и утре ще се поразходя по магазините.

Има в предвид че памета работи на 400 мх,а твоето дъно поддържа 333.Това не е проблем ,тя ще си работи на 333,тоест ще се прекуци laugh.gif .Абе много са скъпи тези DDR памети,закакво ти е да я вдигаш-пари на вятара според мен,ама твоя работа.

Ами започна да не ми стига ... :angry: . Извинявам се, че (може би) пиша глупости, но наистина не съм наясно. Да разбирам ли, че на DDR дъно не мога да сложа DDR2 памет? Защото гледам, че са по-евтини.

Ред.: Сори, сега видях, по-горе е написано.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.