Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вмъкване на pdf файл в уеб страница

Featured Replies

Здравейте! Няколко дена се мъча да направя един уеб сайт, който съм обещал на една преподавателка. Проблемът обаче е, че материалите, които ми даде преподавателката са Microsoft Office *.doc файлове, които са много големи като размер и в тях има много формули, таблици и снимки. Когато копирам съдържанието на някой от тези файлове в html документ, става една голяма мацаница. Ако трябва да пиша на ново всички формули и да правя таблиците и схемите, ще ми отнеме сигурно цяла година. За това реших да конвертирам *.doc файловете в *.pdf файлове и да ги вмъкна директно в html документа. Въпросът ми е как може да се направи това, *.pdf файловете да се гледат директно през браузъра, а да не се свалят на компютъра. Извинявам се, ако има такава тема, но аз не успях да намеря с търсачката. Поздрави!

Редактирано от TyRsEn (преглед на промените)

Трудна работа, виждал съм разни сайтове, които предлагат флаш базиран viewer

http://www.pdfmenot.com/

Здравейте!

Няколко дена се мъча да направя един уеб сайт, който съм обещал на една преподавателка. Проблемът обаче е, че материалите, които ми даде преподавателката са Microsoft Office *.doc файлове, които са много големи като размер и в тях има много формули, таблици и снимки. Когато копирам съдържанието на някой от тези файлове в html документ, става една голяма мацаница. Ако трябва да пиша на ново всички формули и да правя таблиците и схемите, ще ми отнеме сигурно цяла година. За това реших да конвертирам *.doc файловете в *.pdf файлове и да ги вмъкна директно в html документа.

Въпросът ми е как може да се направи това, *.pdf файловете да се гледат директно през браузъра, а да не се свалят на компютъра.

Извинявам се, ако има такава тема, но аз не успях да намеря с търсачката.

Поздрави!

Да предположим работата се намира на адрес

httр://tyrsеn.com/manual.pdf

Може да се прибегне до Add-ons на Mozilla Firefox - PDF Download. В зависимост от обема на manual.pdf и нет-скоростта на потребителя ще се постигне желаното. При всички положения ще има изтегляне на твърдия диск, пък било то и в кеша на браузера. Появява се бар, който пита как да отвори документа. Изчаkваш изтегляне и раглеждаш документа в прозореца на браузера.

На практика се слага иконка PDF, която подсказва, че това е *.pdf документ. Кликването по нея води до изтегляне, а от там насетне потребителят да се оправя според своята грамотност.

поздрави

post-3366-1230924507_thumb.png

http://www.pdfmenot.com/

Да предположим работата се намира на адрес

httр://tyrsеn.com/manual.pdf

Може да се прибегне до Add-ons на Mozilla Firefox - PDF Download. В зависимост от обема на manual.pdf и нет-скоростта на потребителя ще се постигне желаното. При всички положения ще има изтегляне на твърдия диск, пък било то и в кеша на браузера. Появява се бар, който пита как да отвори документа. Изчаkваш изтегляне и раглеждаш документа в прозореца на браузера.

На практика се слага иконка PDF, която подсказва, че това е *.pdf документ. Кликването по нея води до изтегляне, а от там насетне потребителят да се оправя според своята грамотност.

поздрави

Не, става въпрос за програма, която работи така: http://www.docstoc.com/docs/3306366/2008-Stats

Иначе всичко, предложено от теб иска някакво действие на потребителя!

Здравейте!

Няколко дена се мъча да направя един уеб сайт, който съм обещал на една преподавателка. Проблемът обаче е, че материалите, които ми даде преподавателката са Microsoft Office *.doc файлове, които са много големи като размер и в тях има много формули, таблици и снимки. Когато копирам съдържанието на някой от тези файлове в html документ, става една голяма мацаница. Ако трябва да пиша на ново всички формули и да правя таблиците и схемите, ще ми отнеме сигурно цяла година. За това реших да конвертирам *.doc файловете в *.pdf файлове и да ги вмъкна директно в html документа.

Въпросът ми е как може да се направи това, *.pdf файловете да се гледат директно през браузъра, а да не се свалят на компютъра.

Извинявам се, ако има такава тема, но аз не успях да намеря с търсачката.

Поздрави!

А защо просто не запишеш doc файла като html ?

File - Save as ...

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Заради формули (мисля че е споменато по-горе)

Какъв е проблема, че има формули ?

Word перфектно се справя със запис на неща, създадени от него.

А защо човекът не си поиграе малко и не направи формулите в снимков формат, след което ги вмъкне по местата им, между текста. Вероятно ще отнеме известно време, но е също вариант :P

Не, става въпрос за програма, която работи така: http://www.docstoc.com/docs/3306366/2008-Stats

Иначе всичко, предложено от теб иска някакво действие на потребителя!

Съгласен. Доколкото разбирам, май е това и то води в http://www.docstoc.com/

Остава да се разбере как процедира флаш плейъра, по-точно неговия код, включващ pdf-документа, който да бъде добавен в сайта на търсен.

Изглежда ефектно и дава възможност да се работи на цял екран, за съжаление не е оптимизиран за Mozilla Firefox, а го отваря Internet Explorer Browser.

успех

• Автор

Благодаря на всички за техните отговори. В крайна сметка не става с конвертиране на *.doc в *.html, защото формулите, незнайно на какво писани, излизат като картинки, но не и всички - някои излизат само на половина като картинки, а другата половина излиза като текст и не излизат добре. Вариантът с направата на снимков формат за сега също отпада, защото формулите са много и ще ми отнеме цяла година. Ще пробвам и последния вариант, но ако излиза само на Internet Explorer няма да ми е от много голяма полза. Ще седна тези дни и ще помисля, може пък да се сетя нещо друго. Ако още някой има идеи да пише. Благодаря за вниманието! Поздрави!

Прикачи една страничка с формули от word в темата...нагледно по-лесно идват идеи ;)

• Автор

Прикачи една страничка с формули от word в темата...нагледно по-лесно идват идеи ;)

Малко трудно мога да прикача формули, защото половината от тях излизат като текст, а другата половина са снимки, но ето пример:

По определение

(t) = .

Като се замести

n(t) = N0[p(t)-p(t+t)] и Nср = N0.p(t)

се получава

(t) = .

Преминавайки към граница при t 0, се получава

(t) = - .

Интегрирайки в граници от 0 до t , се получава

.

Тъй като се счита, че р(t)=1 за t=0, то

,

Малко трудно мога да прикача формули, защото половината от тях излизат като текст, а другата половина са снимки, но ето пример:

Ако не е много голям файла и не е някаква тайна, прикачи него по-добре. Ще пробвам какво ще се получи след експорт в HTML.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Ако не е много голям файла и не е някаква, рикачи него по-добре. Ще пробвам какво ще се получи след експорт в HTML.

Ще прикача една страница от документите, ако можеш да го направиш. Иначе файловете са много и с голям размер. Пробвах различни експорт-и (в html, pdf и др.), но винаги формулите излизат по еднакъв начин.

Благодаря за вниманието!

test.doc

• 2 седмици по-късно...

Ще прикача една страница от документите, ако можеш да го направиш. Иначе файловете са много и с голям размер. Пробвах различни експорт-и (в html, pdf и др.), но винаги формулите излизат по еднакъв начин.

Благодаря за вниманието!

При мен с Опън Офис 2.4 форматирането в .хтмл стана супер, всичко се вижда като в .доц файла

Успех!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

При мен с Опън Офис 2.4 форматирането в .хтмл стана супер, всичко се вижда като в .доц файла

Успех!

Благодаря много!

Използвах Portable OpenOffice.org 3.0 и всичко стана какво трябва. Формулите са перфектни.

Още веднъж Голямо Благодаря!

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Много е лесно :), гледам бая сте изписали, отваряш PDF-а който ще какчваш в хостинга, цъкаш на edit после на preference, и след това вляво на менюто отиваш на интернет, и там има една отметка и готово, хайде със здраве!

www.darksidebar.com

• 3 години по-късно...

Отдавна не е писано в тази тема, но аз имам същия проблем.

Има ли HTML код чрез който да прикача ПДФ файла в страницата. Т.е. като се кликне на някаква дума  да се отвори този файл. Това с отметката го направих.

Отдавна не е писано в тази тема, но аз имам същия проблем.

Има ли HTML код чрез който да прикача ПДФ файла в страницата. Т.е. като се кликне на някаква дума  да се отвори този файл. Това с отметката го направих.

<embed src="http://yoursite.com/the.pdf" width="500" height="375">

За останалото ти трябва мaлко JavaScript-ец. :P

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Мерси, оправих се.

Как се оправи? Дай сайта да видим.

След като пробвах разни работи, реших с простия код да пробвам и стана.

<a href="ime_file.pdf">отвори</a>

А сайтът сега се прави и не е качен в нета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.