Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е access point 2.4?

Featured Replies

Реших да сменя интернет доставчика и намерих една страхотна възможност но връската трябва да е по радио път казаха ми че ми трябва оборудване по точно аксес пойнт 2.4 някаква антена можели някои да ми обясни по точно какво е и на каква цена мога да си я намеря

Редактирано от kal (преглед на промените)

Ще ти обясня какво означава това, но в момента цени няма как да ти дам с точност.

Сега, става дума за безжична връзка към Интернет. Така наречената Wireless мрежа.

Access Point, е устройство към което се свързват други компютри по безжична връзка. Познати са още като Wireless Access Point ( WAP). 2,4 е честота на която работи WAP. В случая е 2.4GHz. Естествено, че е необходима и антена, защото вградената антена е слаба и не може да се монтира на подходящо място.

WAP могат да работят в два режима: Point to Point и Point to Multipoint. При теб ще бъде изградена връзка от типа Point to Point. Антената трябва да е насочена, параболична, а не секторна или с кръгов обхват. Това е в общи линии.

Трябва ти следното оборудване:

WAP

Антена

Гръмопротектор ( желателно ) за да няма изненади при гръмотевични бури.

Приблизително около 200 долара в зависимост от марката и модела на WAP и антената.

П.П. Само ми е интересно защо искат от теб Access Point. Ако те имат изградена Wireless мрежа, то би трябвало да искат от теб да имаш само Wireless LAN Card с изнесена антена, насочена към техния Access Point.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Access point-a е грижа на доставчика, а не твоя грижа. Единствено ако наоколо няма access point, а ти силно желаеш използването на wireless, тогава разбирам. Интересно ми е дали няма да ти конфигурират access point-a така, че да се ползва и от други потребители в региона и на тях да им искат само карта с външна антена.

Аз докато бях в България имах точно такъв тип интернет в апартамента, в който живеех.

Eто го устройството, за което говориш 6304082_ra.jpg

Бях сравнително близо до антената на доставчика ми и не ми се е налагало да слагам външна (допълнителна) антена. Приемах сигнала само с това, което виждаш и не съм имал никакви проблеми. Просто си стоеше до компютъра. Аксес пойнта си го закупих аз от доставчика за 80-90 лв. Само от него зависи дали ще ти предостави такъв аксес пойнт безплатно.

До колкото за качеството на връзката - не съм имал проблем!

Привет и от мен! :bye: Живея в едно малко градче и от 10 месеца също ползвам Wireless Desktop Network Card /PCI/ на фирмата BELKIN /струваше ми 70.00 лв./и съм много доволен. Разстоянието между моята антена и антената на интернет -доставчика е може би повече от 500 метра по въздух и приемам без проблеми сигнала. Интересното в случая е, че едно приятелче ми направи антената, която се състои от една кутия от бебешка храна НАН :wors: , една букса и останалото са точни изчисления, къде трябва да се запои буксата. Може да не ви се вярва, но е факт. cool.gif

• Автор

Първо искам да ви благодаря за отзивчивостта!

Говорих с доставчика и ето какво разбрах-

ако си купя обурудването от тях то ще струва 300лева +15 лева протектор

но разтоянието няма да е 500-1000 метра а около 5-10 километра и в това съм напълно сигурен защото един съсед се беше свързал по същия начин

На мен разтоянието ми се струва малоко голямо но като се замисля живея на високо и имам видимост към центъра на града(от където ще приенам)

И цената ми се вижда голяма в сравнение с тази която ми казахте но сигурно тя е такава заради разтоянието-дали?

Все пак благодаря :);):wors:

Явно трябва да отида до техния офис за да получа повече подробноси за стоката която прелагат и тогава пак ще се посъветвам с вас:)

Първо искам да ви благодаря за отзивчивостта!

Говорих с доставчика и ето какво разбрах-

ако си купя обурудването от тях то ще струва 300лева +15 лева протектор

но разтоянието няма да е 500-1000 метра а около 5-10 километра и в това съм напълно сигурен защото един съсед се беше свързал по същия начин

На мен  разтоянието ми се струва малоко голямо но като се замисля живея на високо и имам видимост към центъра на града(от където ще приенам)

И цената ми се вижда голяма в сравнение с тази която ми казахте но сигурно тя е такава заради разтоянието-дали?

Все пак благодаря  :)  ;)  :wors:

Явно  трябва да отида до техния  офис за да получа повече подробноси за стоката която прелагат и тогава пак ще се посъветвам с вас:)

<{POST_SNAPBACK}>

http://www.comelsoft.com/product.php?lang=bul&title=linksys - цени

Препоръчвам ти - Linksys Dual-Band Wireless A+G Access Point / WAP55AG. Работи и на 2.4 и на 5 GHz. /Пък и си е 54 Mbit -ово . http://www.comelsoft.com/show_news.php?lan...d=28&dest=right

Аз съм с WAP 11 AP и си работя без проблем до сега. Абе всичко си е въпрос на настройка да ти кажа. С първия си доставчик имах много проблеми ама като навлязох малко в нещата вече сам си конфигурирам AP-то и си настройвам антените.

За антени ти препоръчвам www.miro-sys.com.Aз съм с параболична АНТЕНА с решетъчен рефлектор 2.4GHz MS2424 - аз правя link на 5 км., има и по евтини антени. http://www.qsl.net/lz2rr/PROPIC/antennas/antennas.html

Съгласен съм с мнението на другите, че устройството е грижа на доставчика, но тогава аз исках да съм независим и си купувах апаратурата/на доста по солена цена/

Редактирано от nobreak (преглед на промените)

Охооо, ама това е голяма дистанция бре. Със сигурност ти трябва антена. То там ще идат голяма част от парите, защото за такова разстояние ще ти трябва добра антена. От нея зависи качеството на връзката!

Успех. Дано всичко да е наред и скоро да имаш по-добра връзка.

• Автор
http://www.comelsoft.com/product.php?lang=bul&title=linksys  - цени

Препоръчвам ти - Linksys Dual-Band Wireless A+G Access Point / WAP55AG. Работи и на 2.4 и на 5 GHz. /Пък и си е 54 Mbit -ово . http://www.comelsoft.com/show_news.php?lan...d=28&dest=right

Аз съм с WAP 11 AP и си работя без проблем до сега. Абе всичко си е въпрос на настройка да ти кажа. С първия си доставчик имах много проблеми ама като навлязох малко в нещата вече сам си конфигурирам AP-то и си настройвам антените.

За антени ти препоръчвам www.miro-sys.com.Aз съм с параболична АНТЕНА с решетъчен рефлектор 2.4GHz MS2424 - аз правя link на 5 км., има и по евтини антени. http://www.qsl.net/lz2rr/PROPIC/antennas/antennas.html

Съгласен съм с мнението на другите, че устройството е грижа на доставчика, но тогава аз исках да съм независим и си купувах апаратурата/на доста по солена цена/

<{POST_SNAPBACK}>

Oпределено много ми помогна :nono:

Смо не разбрах има ли значение какво е устроиството- разгледах линковете и избрах антена, но самите устроиства не ми говорят нищо може ли да ми предложите нещо евтино и да върши работа

И още един въпрос мога ли към едно устройство да вържа две антени и да правя връзка едновременно с две места?

• 2 седмици по-късно...

Oпределено много ми помогна :)

Смо не разбрах има ли значение какво е устроиството- разгледах линковете и избрах антена, но самите устроиства не ми говорят нищо може ли да ми предложите нещо евтино и да върши работа

И още един въпрос мога ли към едно устройство да вържа две антени и да правя връзка едновременно с две места?

<{POST_SNAPBACK}>

Да правиш връзка с 2 места ще е малко трудно... :) Всеки радиомодем се настройва според доставчика, като ако е Access point си има и собствено IP, а ако е само клиентско устройство няма собствено IP. Следователно ако искаш да вземаш от 2 места като искаш да правиш връзка от другото място трябва да го настройваш всеки път според доставчика, т.е. сменяш настройка на IP-та,МАC,SSID i t.n. Не знам дали го обясних правилно, надявам се да си ме разбрал. Със здраве...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.