Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с компютъра !

Featured Replies

Проблема идва от това,че освен захранването ти,нищо друго не е като хората...Като взимаш компютър другия път гледай да е с дъно Gygabite,DFI,MSI и други доказали се производители,не AsRock боклуците с живот една година.И каква е тая памет Elixir?Диска е добре,че оставаше да е някой Exelstor.Та някой от боклуците в компютъра ти е дефектирал и сега прави проблеми.Надали ще откриеш как да си решиш проблема в форума.Може да е дъно,може да е карта,може да е всичко...Занеси го на доверен сервиз,въпреки че там също може и да не ти помогнат,а само да ти вземат парите.

Знам че тук не е мястото,но защо не се замислим другия път като взимаме компютър какви чарколии ще наблъскаме вътре.Може да си с едно поколение по-надолу карта но да си вземеш хубаво дъно и хубава памет наприме Corsair не някоя зачукана Nanya или PQI.Докато сме толкова невежи в компютърната техника,ще продължават да ни пробутват дъно Biostar,AsRock,ECS Elitegroup,памет Еликсир,видео Палит,Манли или "безименка",хард Exelstor,захранване JNC и така нататъка...

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

• Автор

значи носих си картата на ремонт и уж била задръстена от прах..ще поработя малко да вида как е ...а относно дъното мога да кажа че съм много доволен!на старият ми комп асрока е на 6 години и не е мръднал...от двуядрения процесор съм много доволен също!картата е верно слаба ама няма игра която да не подкарам и то в медиум детайли !колкото до рамта ом си толко веж ми обесни каква разлика ще има ако си сложа корсайр за 200 лв ?

Най-малко ще облекчи контролера на паметта вграден в самият процесор(само за AMD)Хубавата памет си е друго нещо!

П.С Имам същият проблем с видеокартата,като играя най новите игри и се появяват след 10-20 мин кубове ,линии,квадрати,забива.100 % е видеото са знаеш! Сега поне знам -карта под 300 лева не вземам , хич не ми се занимава да я оправям,ще събера пари и тогава като си купя 4850 ще играя!

• Автор

е из аз сега събирам за 4870 и с теб съм съгласен за това че под 300 лв нема хубава...ама тая съм я взел преди година за 270!

е из аз сега събирам за 4870 и с теб съм съгласен за това че под 300 лв нема хубава...ама тая съм я взел преди година за 270!

Айде стига де.Глупости приказваш.Защо си с дъно АсРок и памет Еликсир като под 300 лева хубаво няма.

Еми кво да правим набутали сме се -не си само ти :speak:

Избягвайте карти на Sapphire със стандартно (референтно) охлаждане или им го подменяйте. Толкова са ми сдавали багажа, че вече им изгубих бройката. Отначало се задръстват с прах (обикновено за половин година), после прегряват редовно и накрая не пускат 3D изобщо...

Много ме кефите с тези изказвания.

За две години съм сменил 4-5 карти на Sapphire и с нито една съм нямал проблем.

Компютъра си го чистя веднъж в месеца задължително.

Стига сте писали глупости.99% от проблемите на компютъра идват от лоша подръжка.

:speak: И ASROCK правят хубави дъна.

• Автор

говорех за видеокарта!и все пак причината е била в прахта..сега всичко е на 6

Стига сте писали глупости.99% от проблемите на компютъра идват от лоша подръжка.
Това да не е кола та да го подържам всеки ден.Проблемите идват от калпави захранвания,дъна,платки и компоненти.Чак тогава немърливост и ЗКУ.

:) И ASROCK правят хубави дъна

Ще се направя,че не съм те чул.

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Много ме кефите с тези изказвания.

За две години съм сменил 4-5 карти на Sapphire и с нито една съм нямал проблем.

Компютъра си го чистя веднъж в месеца задължително.

;) И ASROCK правят хубави дъна.

Ама разбира се, как не се досетих!

Тайната била да броиш всеки месец на календара откакто си си купил РСто, за да си отвориш кутията на 6-тия (или за по сигурно всеки месец както писа), да ти замине гаранцията на конфигурацията, да откачиш вентилатора на видеокартата и да си го смажеш, продухаш и монтираш обратно сам. Няма какво да оплескаш нали? Особено ако ти е първият компютър (и в повечето случаи си русокоса мадама) и си нямаш и на идея кое е видеокартата. Гениално просто е! biggrin.gif

Ще препоръчам съвета ти на всичките клиенти, които ме питат...

Edit: ако действително ти се налага да го чистиш всеки месец - то или вентилаторите отдавна са ти за сменяне или имаш в стаята прах колкото на строителен обект...

П.П. След като "За две години си сменил 4-5 карти на Sapphire и с нито една не си имал проблем" - как разбра, че работят добре повече от 6 месеца (24/5 = 4.8)???

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Ама разбира се, как не се досетих!

Тайната била да броиш всеки месец на календара откакто си си купил РСто, за да си отвориш кутията на 6-тия (или за по сигурно всеки месец както писа), да ти замине гаранцията на конфигурацията, да откачиш вентилатора на видеокартата и да си го смажеш, продухаш и монтираш обратно сам. Няма какво да оплескаш нали? Особено ако ти е първият компютър (и в повечето случаи си русокоса мадама) и си нямаш и на идея кое е видеокартата. Гениално просто е! biggrin.gif

Ще препоръчам съвета ти на всичките клиенти, които ме питат...

Edit: ако действително ти се налага да го чистиш всеки месец - то или вентилаторите отдавна са ти за сменяне или имаш в стаята прах колкото на строителен обект...

П.П. След като "За две години си сменил 4-5 карти на Sapphire и с нито една не си имал проблем" - как разбра, че работят добре повече от 6 месеца (24/5 = 4.8)???

Ако си блондинка с първи компютър,наистина не е препоръчително да правиш тези неща.Това е обаче хардуерната част на форума,и ми се струва,че тук не обикалят много такива,а и че указанията не са насочени към тях.Тук можеш да намериш и коментари за клок,модване на биоси,модове на хардуер-все неща,които могат да ти"отнесат" машинката много по-лесно,от едно елементарно почистване. cool.gifХайде тогава и тези коментари да ги обявим за "ерес". А ако имаш гаранционна лепенка на кутията,значи си бил достатъчно "рус",за да не си си сглобил сам конфигурацията.Разбира се,не говоря лично за теб.

П.П.Кажи някоя нова еднослотова видеокарта,която да смяташ за добре в посока охлаждане,би ми било интересно да чуя това.Също и на колко време,според теб,е нормално един геймър да прави ъпгрейд на видеото си.

Имам два компютъра единия от подписа и още един в другата стая със Sapphere X1300XT която е на две години плюс минус някои месец,останалите карти все съм ги продавал-давал на приятели.И двата компютъра са с по няколко външни вентилатора и двата компютъра за месец събират доста прахоляк,без да живея на строителна площатка.Работят 24/7.

Пот почистване имах предвид да отвориш страничния капак и внимателно със прахусмукачка да обереш праха.Някъде да съм писал за сваляне на охлаждане? и това е хубаво да се направи ама веднъж в годината стига.

Лепенки никога не съм имал частите си имат гаранция и без да ми слагат лепинки на кутията.И примерно картата ми е със 36м.гаранция ама те ми дават средна гаранция 24м. на целия компютър.Не благодаря щом частите си имат гаранция поотделно значи няма нижда от лепинки.

За ASROCK . Има оплезено човече отпред,това беше нещо като шега.Чесно казано нямам идея кои прави хубави лоши дъна,видео карти и така нататък.Винаги има шанс да попаднеш на нещо качествено сред буклуците и винаги може да ти се падне качествен буклук.

"Отначало се задръстват с прах (обикновено за половин година)"Тава ти си го казал едно почистване..........

Броя всеки месец на календара имам си аларма в телефона да не взема да пропусна и освен да разглобя целия компютър го водя и на баня.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

• Автор

абе няма смисъл да спорите и да правите офтопици...за жалост много от хора смятат че освен фирми като Intel Nvidia Gigabyte MSI и др. , другите са боклучиви ама това си е лично техен проблем и много се дразня на такива хора! :down:

Не знам защо си въобразявате, че след като вие се интересувате/разбирате и всички останали са така? В този форум има колко - 10000 регистрирани? 100000? И от тях колко изобщо се интересуват от хардуер? А знаете ли колко компютърни потребители има у нас? Аз не, но предполагам са поне половин милион, ако не и повече (в т.ч. се броят и тези със служебен/училищен компютър или от клубовете). В днешно време е достатъчно да влезнеш в Технополис (уви познавам хора които така и направиха), да посочиш машината и на другия ден да цъкаш игрички. И никой от тях не мисли за година по-късно. Това, че ще им набутат боклучави захранвания, дъна, видеокарти - нали работят и са евтини?

Sapphire не са евтини, не са и боклуци, но аз не съм роб на марката и споделям мнение за горчив опит с тях и давам съвет - подменяйте им охлаждането (или поискайте срещу доплащане да ви го сменят), ако не сте доволни от температурите, защото по-добре няма да стане. Дори да се почиства, всичко си има граници и не е приятно да разнасяш няколко пъти конфигурацията, да чакаш седмици без РС и накрая да си останеш със същите проблеми (с подменената част), защото "модела бил такъв".

И защо потребителите са длъжни да си чистят РС-то редовно (да добра идея е, но защо трябва да е задължително)? Защо може да има марки, които не го изискват, а за други потребителите да са виновни, че не ги почистват?

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

тези със служебен/училищен компютър или от клубовете). В днешно време е достатъчно да влезнеш в Технополис (уви познавам хора които така и направиха), да посочиш машината и на другия ден да цъкаш игрички. И никой от тях не мисли за година по-късно. Това, че ще им набутат боклучави захранвания, дъна, видеокарти - нали работят и са евтини?

Докато народа е прост по отношение на техниката,ще са пълни сервизите,а собствениците им ще са милионери.

• Автор
Sapphire не са евтини, не са и боклуци

колко е прав :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.