Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HITACHI RAS/RAC-D14EX2 температура

Featured Replies

Здравейте, от скоро имам 2 климатика HITACHI RAS/RAC-D14EX2 монтирани в две помещения за които са достатъчни и 9-ки.Преди няколко дни забелязах, че зададената температура на климатиците не отговаря на температурата на помещението.

Например задавам 20градуса и след известно време климатика спира да духа топло а продължава само да върти въздуха, демек би трябвало да е достигнал температурата(20г)но темп. в стаята е с около 3-4г по-ниска.

Според вас какъв може да е проблема? не е от тернометъра-сложил съм два един цифров и един живачен.

Предварително ви Благодаря.

Здравей Мишо,

Дължи се на елементарните физични закони. Топлия въздух все още е по-лек и се наслоява в горната част на помещението. Разликата спрямо пода може да достигне до 5-6 градуса. според зависи, 20 градуса при него отговарят на около 15-16 на ниското или до около метър височина. Просто му повишаваш заданието на 25-26. До приемливия максимум и комфорт. Просто защото ако го сложиш на 28 той няма да успее никога да го постигне, ще работи постоянно и сметката за тока ще се увеличи много. Но през тези студени дни е така, ако искаш топличко климатика трябва да "бичи" постоянно sad.gif

Относно духането. Не ми стана ясно дали не се включва разскрежаване. Тези дни въздухът е доста влажен и предизвиква често оскрежаване ? Нямам впечатление от точно този модел. Провери го в какъв режим на отопление е. Освен това понякога има отклонения в показанията на терморезисторите и чипчето което го отчита на самия климатик. Не очаквай 100% точност на градусите. Влияние върху показанията оказва и влажността на въздуха.

И последно със спама от моя страна. В тези дни на висока влажност и сравнително ниски температури не му увеличавай до макс скороста на вентилатора. Това ще предизвика доста по-често оскрежаване и спиране на климатика. Като се тегли чертата си на загуба и като пари и топлина. Намери оптималната му скорост. Тя може да не е тази по дефоулт на автоматичен режим sad.gif Относно каква трябва да бъде температурата в стаите и дали те са с достатъчна мощност може да се получи малко несъгласие с някой зиморничав или по-дъртичък, който иска и очаква около 24-25 градуса на нивото на диванчето си. Познавам такива хора. Особено ако навън е около -10 и въздуха е влажен, т.е. един от най-трудните моменти за един климатик.

• Автор
Здравей Мишо,

Дължи се на елементарните физични закони. Топлия въздух все още е по-лек и се наслоява в горната част на помещението. Разликата спрямо пода може да достигне до 5-6 градуса. според зависи, 20 градуса при него отговарят на около 15-16 на ниското или до около метър височина. Просто му повишаваш заданието на 25-26. До приемливия максимум и комфорт. Просто защото ако го сложиш на 28 той няма да успее никога да го постигне, ще работи постоянно и сметката за тока ще се увеличи много. Но през тези студени дни е така, ако искаш топличко климатика трябва да "бичи" постоянно sad.gif

Относно духането. Не ми стана ясно дали не се включва разскрежаване. Тези дни въздухът е доста влажен и предизвиква често оскрежаване ? Нямам впечатление от точно този модел. Провери го в какъв режим на отопление е. Освен това понякога има отклонения в показанията на терморезисторите и чипчето което го отчита на самия климатик. Не очаквай 100% точност на градусите. Влияние върху показанията оказва и влажността на въздуха.

И последно със спама от моя страна. В тези дни на висока влажност и сравнително ниски температури не му увеличавай до макс скороста на вентилатора. Това ще предизвика доста по-често оскрежаване и спиране на климатика. Като се тегли чертата си на загуба и като пари и топлина. Намери оптималната му скорост. Тя може да не е тази по дефоулт на автоматичен режим sad.gif Относно каква трябва да бъде температурата в стаите и дали те са с достатъчна мощност може да се получи малко несъгласие с някой зиморничав или по-дъртичък, който иска и очаква около 24-25 градуса на нивото на диванчето си. Познавам такива хора. Особено ако навън е около -10 и въздуха е влажен, т.е. един от най-трудните моменти за един климатик.

Благодаряти за бързия отговор, но вчера ходих при двама комшии единият е с две хитачита пак 14 но друг модел по-стари и ги е сложил на 20г. а тернометара му се намира на около 1 и 50см и му показва 20г.

Другия приятел има HAIER и колкото е задал на климатика толкова е и на живачния термометър.

Явно тези закони важът само при мен, но все пак ти благодаря за отнетото време.

Провери дали е пусната т.н. "Технология за вкарване на свеж въздух". Справка - цък Възможно е тя да е причината за това духане, не съм сигурен. Просто смени режима му от дистанционното. Един приятел има подобен ама е отпрашил рано-рано да пиянства и не ми се обади sad.gif

• Автор
Провери дали е пусната т.н. "Технология за вкарване на свеж въздух". Справка - цък Възможно е тя да е причината за това духане, не съм сигурен. Просто смени режима му от дистанционното. Един приятел има подобен ама е отпрашил рано-рано да пиянства и не ми се обади sad.gif

Пуснат е само прекъсвача, който е на вътрешното тяло а от дистанционното е изключено.Довечера ще го изключа и него.Като се прибере приятеляти го питай ако не ти представлява трудност за което ти благодаря. :speak:

Сложи термометрите на входа на вътрешното тяло където засмуква въздуха и ще разбереш. Датчика е на този въздух.

• Автор
Сложи термометрите на входа на вътрешното тяло където засмуква въздуха и ще разбереш. Датчика е на този въздух.

Демек отгоре на на вът. тяло, а ако не е еднакво с термометъра има ли някъква настройка?

Довечера ще пробвам.

Демек отгоре на на вът. тяло, а ако не е еднакво с термометъра има ли някъква настройка?

Довечера ще пробвам.

Обикновено настройката е хардуерна - добавя се например едно резисторче около 3-4 килоома последователно на терморезистора, според зависи от случая и ако показва повече от реалната температура. Нямам практическа схема и говоря леко наизуст в случая. Моят човек няма твоите проблеми с неговата машинка. Спрял е това духане от дистанционното и нищо повече. Не го е спирал от около седмица, заради студеното време, ако има значение това. Радва се на живота както се казва sad.gif

Хайде да не говорите наизуст и да правите модификации, водещи до отпадане на гаранцията. И между другото не се отговаря с бутона за цитат, а с онези отдолу t_qr.gif или t_reply.gif

Хайде да не говорите наизуст и да правите модификации, водещи до отпадане на гаранцията. И между другото не се отговаря с бутона за цитат, а с онези отдолу t_qr.gif или t_reply.gif

Винаги използвам бутона за нов отговор ? Не го разбрах това и каква връзка има с темата. Отклоненията в температурите са запазена марка за някои климатици, особено Мидея. И се оправят точно по тоя начин. Което по никакъв начин не окуражава Мишо да тръгне да пипа с поялник и подобни неща. Далеч съм от подобна идея. Просто споделяне на мнение и опит да го насоча в правилна насока в неговия проблем. Абе както и да е.

• Автор
Винаги използвам бутона за нов отговор ? Не го разбрах това и каква връзка има с темата. Отклоненията в температурите са запазена марка за някои климатици, особено Мидея. И се оправят точно по тоя начин. Което по никакъв начин не окуражава Мишо да тръгне да пипа с поялник и подобни неща. Далеч съм от подобна идея. Просто споделяне на мнение и опит да го насоча в правилна насока в неговия проблем. Абе както и да е.

Здравей, kmvasilev вчера бях в един приятел и премерихме температурите в стаята и на въздуха, който постъпва в вътр. тяло:

Зададено е 20г. на климатика, в стаята е 20г. а влизащия въздух е между 2,5 и 3 г. по-топъл от зададения.

При мен на единия климатик:

Зададено 24г. в стаята е 21г. а въздуха е 22,2г.

на другия: зададено 22г. в стаята 19,3 а въздуха 22г.

Двата климатика са ми еднакви а градусите са им различни и за това си мисля, че не е дефект в климатиците а по-скоро в монтажа.Не знам когато не са обезвъздушени или фреона не е точно как трябва да се държат.

Аз съм с фуджитсу

разликата е нормална

2-3 градуса

като про4етох в книжката

там е опоменато

• 3 седмици по-късно...

Здраей Мишо,виждам,че искат да ти помогнат хора добре запознати с климатичната техника.Голямо значение има височината и мястото, на което е монтирано вътрешното тяло.Въздуха,който се връща при завъртане се отчита от датчика(термостата),така че то трябва да е монтирано на дългата страна на помещението,тоест да завърта въздуха по дължина.Ако въздуха се завърта по късата страна,датчика отчита твърде рано.Дано да ти е от полза това.

• 3 месеца по-късно...

Колегите по-горе са ти обяснили добре. Важено е и разположението на вътрешното тяло- разстоянието от тавана. Затова приеми, че тези цифри на дистанционното са условни. Настройвай климатика да ти поддържа комфорта, който желаеш, цифрите, които показва той са условни.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.