Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HITACHI RAS/RAC-D14EX2 температура

Featured Replies

Здравейте, от скоро имам 2 климатика HITACHI RAS/RAC-D14EX2 монтирани в две помещения за които са достатъчни и 9-ки.Преди няколко дни забелязах, че зададената температура на климатиците не отговаря на температурата на помещението.

Например задавам 20градуса и след известно време климатика спира да духа топло а продължава само да върти въздуха, демек би трябвало да е достигнал температурата(20г)но темп. в стаята е с около 3-4г по-ниска.

Според вас какъв може да е проблема? не е от тернометъра-сложил съм два един цифров и един живачен.

Предварително ви Благодаря.

Здравей Мишо,

Дължи се на елементарните физични закони. Топлия въздух все още е по-лек и се наслоява в горната част на помещението. Разликата спрямо пода може да достигне до 5-6 градуса. според зависи, 20 градуса при него отговарят на около 15-16 на ниското или до около метър височина. Просто му повишаваш заданието на 25-26. До приемливия максимум и комфорт. Просто защото ако го сложиш на 28 той няма да успее никога да го постигне, ще работи постоянно и сметката за тока ще се увеличи много. Но през тези студени дни е така, ако искаш топличко климатика трябва да "бичи" постоянно sad.gif

Относно духането. Не ми стана ясно дали не се включва разскрежаване. Тези дни въздухът е доста влажен и предизвиква често оскрежаване ? Нямам впечатление от точно този модел. Провери го в какъв режим на отопление е. Освен това понякога има отклонения в показанията на терморезисторите и чипчето което го отчита на самия климатик. Не очаквай 100% точност на градусите. Влияние върху показанията оказва и влажността на въздуха.

И последно със спама от моя страна. В тези дни на висока влажност и сравнително ниски температури не му увеличавай до макс скороста на вентилатора. Това ще предизвика доста по-често оскрежаване и спиране на климатика. Като се тегли чертата си на загуба и като пари и топлина. Намери оптималната му скорост. Тя може да не е тази по дефоулт на автоматичен режим sad.gif Относно каква трябва да бъде температурата в стаите и дали те са с достатъчна мощност може да се получи малко несъгласие с някой зиморничав или по-дъртичък, който иска и очаква около 24-25 градуса на нивото на диванчето си. Познавам такива хора. Особено ако навън е около -10 и въздуха е влажен, т.е. един от най-трудните моменти за един климатик.

• Автор
Здравей Мишо,

Дължи се на елементарните физични закони. Топлия въздух все още е по-лек и се наслоява в горната част на помещението. Разликата спрямо пода може да достигне до 5-6 градуса. според зависи, 20 градуса при него отговарят на около 15-16 на ниското или до около метър височина. Просто му повишаваш заданието на 25-26. До приемливия максимум и комфорт. Просто защото ако го сложиш на 28 той няма да успее никога да го постигне, ще работи постоянно и сметката за тока ще се увеличи много. Но през тези студени дни е така, ако искаш топличко климатика трябва да "бичи" постоянно sad.gif

Относно духането. Не ми стана ясно дали не се включва разскрежаване. Тези дни въздухът е доста влажен и предизвиква често оскрежаване ? Нямам впечатление от точно този модел. Провери го в какъв режим на отопление е. Освен това понякога има отклонения в показанията на терморезисторите и чипчето което го отчита на самия климатик. Не очаквай 100% точност на градусите. Влияние върху показанията оказва и влажността на въздуха.

И последно със спама от моя страна. В тези дни на висока влажност и сравнително ниски температури не му увеличавай до макс скороста на вентилатора. Това ще предизвика доста по-често оскрежаване и спиране на климатика. Като се тегли чертата си на загуба и като пари и топлина. Намери оптималната му скорост. Тя може да не е тази по дефоулт на автоматичен режим sad.gif Относно каква трябва да бъде температурата в стаите и дали те са с достатъчна мощност може да се получи малко несъгласие с някой зиморничав или по-дъртичък, който иска и очаква около 24-25 градуса на нивото на диванчето си. Познавам такива хора. Особено ако навън е около -10 и въздуха е влажен, т.е. един от най-трудните моменти за един климатик.

Благодаряти за бързия отговор, но вчера ходих при двама комшии единият е с две хитачита пак 14 но друг модел по-стари и ги е сложил на 20г. а тернометара му се намира на около 1 и 50см и му показва 20г.

Другия приятел има HAIER и колкото е задал на климатика толкова е и на живачния термометър.

Явно тези закони важът само при мен, но все пак ти благодаря за отнетото време.

Провери дали е пусната т.н. "Технология за вкарване на свеж въздух". Справка - цък Възможно е тя да е причината за това духане, не съм сигурен. Просто смени режима му от дистанционното. Един приятел има подобен ама е отпрашил рано-рано да пиянства и не ми се обади sad.gif

• Автор
Провери дали е пусната т.н. "Технология за вкарване на свеж въздух". Справка - цък Възможно е тя да е причината за това духане, не съм сигурен. Просто смени режима му от дистанционното. Един приятел има подобен ама е отпрашил рано-рано да пиянства и не ми се обади sad.gif

Пуснат е само прекъсвача, който е на вътрешното тяло а от дистанционното е изключено.Довечера ще го изключа и него.Като се прибере приятеляти го питай ако не ти представлява трудност за което ти благодаря. :speak:

Сложи термометрите на входа на вътрешното тяло където засмуква въздуха и ще разбереш. Датчика е на този въздух.

• Автор
Сложи термометрите на входа на вътрешното тяло където засмуква въздуха и ще разбереш. Датчика е на този въздух.

Демек отгоре на на вът. тяло, а ако не е еднакво с термометъра има ли някъква настройка?

Довечера ще пробвам.

Демек отгоре на на вът. тяло, а ако не е еднакво с термометъра има ли някъква настройка?

Довечера ще пробвам.

Обикновено настройката е хардуерна - добавя се например едно резисторче около 3-4 килоома последователно на терморезистора, според зависи от случая и ако показва повече от реалната температура. Нямам практическа схема и говоря леко наизуст в случая. Моят човек няма твоите проблеми с неговата машинка. Спрял е това духане от дистанционното и нищо повече. Не го е спирал от около седмица, заради студеното време, ако има значение това. Радва се на живота както се казва sad.gif

Хайде да не говорите наизуст и да правите модификации, водещи до отпадане на гаранцията. И между другото не се отговаря с бутона за цитат, а с онези отдолу t_qr.gif или t_reply.gif

Хайде да не говорите наизуст и да правите модификации, водещи до отпадане на гаранцията. И между другото не се отговаря с бутона за цитат, а с онези отдолу t_qr.gif или t_reply.gif

Винаги използвам бутона за нов отговор ? Не го разбрах това и каква връзка има с темата. Отклоненията в температурите са запазена марка за някои климатици, особено Мидея. И се оправят точно по тоя начин. Което по никакъв начин не окуражава Мишо да тръгне да пипа с поялник и подобни неща. Далеч съм от подобна идея. Просто споделяне на мнение и опит да го насоча в правилна насока в неговия проблем. Абе както и да е.

• Автор
Винаги използвам бутона за нов отговор ? Не го разбрах това и каква връзка има с темата. Отклоненията в температурите са запазена марка за някои климатици, особено Мидея. И се оправят точно по тоя начин. Което по никакъв начин не окуражава Мишо да тръгне да пипа с поялник и подобни неща. Далеч съм от подобна идея. Просто споделяне на мнение и опит да го насоча в правилна насока в неговия проблем. Абе както и да е.

Здравей, kmvasilev вчера бях в един приятел и премерихме температурите в стаята и на въздуха, който постъпва в вътр. тяло:

Зададено е 20г. на климатика, в стаята е 20г. а влизащия въздух е между 2,5 и 3 г. по-топъл от зададения.

При мен на единия климатик:

Зададено 24г. в стаята е 21г. а въздуха е 22,2г.

на другия: зададено 22г. в стаята 19,3 а въздуха 22г.

Двата климатика са ми еднакви а градусите са им различни и за това си мисля, че не е дефект в климатиците а по-скоро в монтажа.Не знам когато не са обезвъздушени или фреона не е точно как трябва да се държат.

Аз съм с фуджитсу

разликата е нормална

2-3 градуса

като про4етох в книжката

там е опоменато

• 3 седмици по-късно...

Здраей Мишо,виждам,че искат да ти помогнат хора добре запознати с климатичната техника.Голямо значение има височината и мястото, на което е монтирано вътрешното тяло.Въздуха,който се връща при завъртане се отчита от датчика(термостата),така че то трябва да е монтирано на дългата страна на помещението,тоест да завърта въздуха по дължина.Ако въздуха се завърта по късата страна,датчика отчита твърде рано.Дано да ти е от полза това.

• 3 месеца по-късно...

Колегите по-горе са ти обяснили добре. Важено е и разположението на вътрешното тяло- разстоянието от тавана. Затова приеми, че тези цифри на дистанционното са условни. Настройвай климатика да ти поддържа комфорта, който желаеш, цифрите, които показва той са условни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.