Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Книги описващи програмният език С++

Featured Replies

Здравейте,искам да отправя молба към всеки занимаваш се с C++,който е стигнал до едно стабилно порграмно ниво и може да помогне.Занчи молбата ми да се запишат книги които ги има на българският пазар

и които са на БЪЛГАРСКИ, по критерия -

НАЧИНАЕЩ - НАПРЕДНАЛ - ПО-НАПРЕДНАЛ - ПРОФЕСИОНАЛИСТ,

провокирах се да напиша такава тема,защото срещнах много такива,но всички са накъсани,мисля че

ще се постигне резултата който очаквам.

ПРИМЕР:

книга за начинаещи на С++ - "С++ за начинаещи"

книга за напреднали на С++ - "С++ за напреднали"

книга за по-напреднали на С++ - "С++ за по-напреднали"

книга за професионално порграмиране на С++ - "С++ за професионално програмиране"

Мисля,че разбрахте каква ми е идеята,да се дадът необоходимият брой книги които трябва да се прочетат

за да научим С++.

Благодаря Предварително!

Редактирано от N!KE (преглед на промените)

Като начинаеща в света на програмирането мога да препоръчам книгата "Езикът C++ в лесни стъпки" на издателство Софтпрес. Написана е на елементарен и разбираем език, има примери и може да бъде намерена в много книжарници. Издателството има и други книги свързани с компютърните технологии, които могат да заинтригуват всеки любител.

• Автор
Като начинаеща в света на програмирането мога да препоръчам книгата "Езикът C++ в лесни стъпки" на издателство Софтпрес. Написана е на елементарен и разбираем език, има примери и може да бъде намерена в много книжарници. Издателството има и други книги свързани с компютърните технологии, които могат да заинтригуват всеки любител.

Мерси за книгата,ще я погледна за какво става въпрос,но ти ми предлагаш само една книга,а на мне ми трябва поредица от книги за овладяването на С++.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Никой ли няма да даде поне една концепциа за книги? :rolleyes:

Никой ли няма да даде поне една концепциа за книги? :rolleyes:

Аз не бих дал пари за книга, в нета има всичко и аз сега се уча на делфи и в нета има всичко необходимо стига да го потърсиш.

П.С.Аз го намерих ама ме мързи да го чета щото на английски всичко и въпреки, че го знам си е по-трудно на чужд език.

• Автор
Аз не бих дал пари за книга, в нета има всичко и аз сега се уча на делфи и в нета има всичко необходимо стига да го потърсиш.

П.С.Аз го намерих ама ме мързи да го чета щото на английски всичко и въпреки, че го знам си е по-трудно на чужд език.

Аз иамам предвид книги,които са на български и се продават в бг книжарници,не търса инфо на чъжд език,щото не го рабирам ;)

В нета има даже учебника на Магдалина Тодорова. Много университети го преподават.

Според мен е много трудно да научиш език като C++ от някоя книга в електронен вариант. Повечето от нас са прекарали стотици часове пред мониторите, четейки какви ли не неща, много малко от които са наистина запомнени, ако се хване някой да чете подобна книга, за да запомни нещо, може би ще трябва да го препрочете няколко пъти преди да бъде възприето. А, нека не забравяме и постоянните прозорчета, изкачащи я от Skype, я от ICQ. Разсейването е пълно. За мен лично ученето от книга на хартиен носител е много по-лесно и знаеш, че винаги, ако ти трябва нещо е много лесно да го откриеш. Все пак, различни хора сме, някои помнят по-лесно пред монитора, други пред книжката.

По темата, когато си купуваш книга, винаги прочитай началните страници, където се пише накратко за кого е подходяща книгата. Защото колкото и да се предлага, крайния избор винаги е труден. Повечето от начинаещите потребители си мислят, че "дебелите" книги ( 500+ страници) са изключително трудни и за това гледат да си купят нещо по-малко като размер, в повечето случаи и като цена. Но всъщност точно в "дебелите" нещата са обяснени детайлно, всичко е описано по такъв начин, че дори човек, който до сега не се е занимавал с никакво програмиране да може разбере за какво иде реч.

Другото важно нещо е, че никога не трябва да се ограничаваме с една книга. Винаги е хубаво да имаме няколко под ръка, защото в процеса на изучаване в едната може да не е обяснено нещо както трябва, погледнеш в другата - там написано разбираемо.

Забелязал съм, че в книжарници "Пингвините" има повечето от препоръчваните от напреднали програмисти книги.

http://www.pe-bg.com/?cid=3&cat=71

Аз иамам предвид книги,които са на български и се продават в бг книжарници,не търса инфо на чъжд език,щото не го рабирам wink.gif

Ако н еразбираш английски - откажи се от програмирането.

Без английски доникъде няма да стигнеш.

Ако н еразбираш английски - откажи се от програмирането.

Без английски доникъде няма да стигнеш.

Прав е всичко е на англисски и ще ти е доста трудно и примерите и упътвания има как да направиш дадена апликация, за да свикнеш с работата всичко е на английски и средата в която се работи а бе всичко. И дори да го знаеш(английския) да научиш първия програмен език е трудно и е препоръчително да познаваш някой до когото да се допитваш и да искаш съвети в началото, а и като напреднеш пак ще ти са нужни съвети е не толкова много, но...

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор
Прав е всичко е на англисски и ще ти е доста трудно и примерите и упътвания има как да направиш дадена апликация, за да свикнеш с работата всичко е на английски и средата в която се работи а бе всичко. И дори да го знаеш(английския) да научиш първия програмен език е трудно и е препоръчително да познаваш някой до когото да се допитваш и да искаш съвети в началото, а и като напреднеш пак ще ти са нужни съвети е не толкова много, но...

Кой е казал,че съм начинаещт в програмирането занимавам се с слабо типизирани езици вече повече от 2 години,но някакси не успях да намеря себе си в PHP и JavaScipt,та за това се поинтересувах и потърсих примерни програми на други езици попаднах на С++ такава и взе,че ми хареса.Така че може да се каже,че съм начинаещт в С++ програмирането но в никакъв случай в web програмирането

Говоря по принцип, но ме учудва, че си се справил без да знаеш езика, явно си доста упорит.

• Автор
Говоря по принцип, но ме учудва, че си се справил без да знаеш езика, явно си доста упорит.

Значи,по принцип книги за PHP в България има колкото щеш,аз лично останах доволен от тези 2-те,наистина полезни и те въвеждат в езика за отрицателно време...

http://www.mobilis.bg/shop/i/DETAILS.ASP?I...mp;PrdCode=SOFP

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=15094

Но въпорсът с С++ книгите в България не седи по тоя начин,в смисал има много,но са "тънки" и неподробни,на мен ми трябва някаква поредица,в който да са включени всичките аспекти на езика,чувам че това е книгата на създателя на С++ Бьорн Строутструп "Програмният език С++",обаче я е имало на български преди,а сега я няма biggrin.gif

Да - да се сравнява JS и PHP с C++ е смешно. C++ е доста по-труден за научаване, а и с него се пише повечко...

На книгите им е трудно да го покрият целия. Обикновено ако ти трябва нещо го търсиш в нета, но с тоя английски.. не знам.

• Автор
Да - да се сравнява JS и PHP с C++ е смешно. C++ е доста по-труден за научаване, а и с него се пише повечко...

На книгите им е трудно да го покрият целия. Обикновено ако ти трябва нещо го търсиш в нета, но с тоя английски.. не знам.

Значи,не искам да бъда груб,но ако не предлагате решения на проблема моля не пишете.Пък и дали бил по труден или не на това не мога да отговоря,както казах не съм се занимвал,за това пъснах тая тема,а колкото

до английският - е никой не е съвършен.

• Автор

Съжалявам,че така настоятелно ви ангажирам с тая тема,ама няма ли някой който да ми помогне? :)

Добре, значи казваш си начинаещ в C++. В момента чета C Практически самоучител на Хърб Шилдт. Същия този автор има написана книга и за C++, но в книгата, която чета, пише, че книгата за C++ продължава от там, от където свършва тази, т.е. може би книгата на Шилдт е подходяща за човек, който има някакви основи и иска да навлезе в света на обекто-ориентираното програмиране. За начинаещ, както вече споменах, най-подходящи са книгите тип "Библия", защото в повечето случаи те предполагат, че читателите не са запознати с програмирането и описват всичко точно и ясно, по начин който да разбират дори хората, които не са се занимавали с програмиране.

Ето ти няколко книги от които може да си избереш нещо:

За начинаещ: Езикът С++, Програмиране на С++ (Магдалина Тодорова)

За напреднал: Може пак да прочетеш някоя от книгите, които вече предполагат, че си запознат със основните на програмирането и започват да те въвеждат направо във света на C++. Останал съм с впечатления, че повечето добри книги са написани точно за хора, запознати с основите на програмирането (предимно C, преход C->C++).

За "по-напреднал": тук може да прочетеш някоя книга за алгоритмите, структури от данни и други важни неща от езика. Тук може да прочетеш някоя книга и за компилатора, или средата за разработка (IDE), които ползваш. Не се хвърляй от сега на тези книги.

За "професионалисти": занимавай се с правенето на проекти, прави любителски програми, разбира се, измисляй (намирай) задачи, които да те карат да мислиш поне малко, защото в противен случай едва ли ще постигнеш някакъв прогрес, дори напротив, по е вероятно да има регрес. ;-)

Пак ти казвам, разгледай книгите от Книжарница Пингвините, чети описанието и питай за конкретна книга, така е по-лесно да ти се даде обективен и конкретен отговор.

• Автор
Добре, значи казваш си начинаещ в C++. В момента чета C Практически самоучител на Хърб Шилдт. Същия този автор има написана книга и за C++, но в книгата, която чета, пише, че книгата за C++ продължава от там, от където свършва тази, т.е. може би книгата на Шилдт е подходяща за човек, който има някакви основи и иска да навлезе в света на обекто-ориентираното програмиране. За начинаещ, както вече споменах, най-подходящи са книгите тип "Библия", защото в повечето случаи те предполагат, че читателите не са запознати с програмирането и описват всичко точно и ясно, по начин който да разбират дори хората, които не са се занимавали с програмиране.

Ето ти няколко книги от които може да си избереш нещо:

За начинаещ: Езикът С++, Програмиране на С++ (Магдалина Тодорова)

За напреднал: Може пак да прочетеш някоя от книгите, които вече предполагат, че си запознат със основните на програмирането и започват да те въвеждат направо във света на C++. Останал съм с впечатления, че повечето добри книги са написани точно за хора, запознати с основите на програмирането (предимно C, преход C->C++).

За "по-напреднал": тук може да прочетеш някоя книга за алгоритмите, структури от данни и други важни неща от езика. Тук може да прочетеш някоя книга и за компилатора, или средата за разработка (IDE), които ползваш. Не се хвърляй от сега на тези книги.

За "професионалисти": занимавай се с правенето на проекти, прави любителски програми, разбира се, измисляй (намирай) задачи, които да те карат да мислиш поне малко, защото в противен случай едва ли ще постигнеш някакъв прогрес, дори напротив, по е вероятно да има регрес. ;-)

Пак ти казвам, разгледай книгите от Книжарница Пингвините, чети описанието и питай за конкретна книга, така е по-лесно да ти се даде обективен и конкретен отговор.

Благодаря,ето такъв отговор ми трябваше,все пак оставям темата отворена за всеки,който има и други предложения,но за теб БЛАГОДАРЯ! :rolleyes:

• 11 месеца по-късно...

учебника за начинаещи мога да предложа "Програмиране на С++ част първа" на Магдалина Тодорова ciela e izdatelstvoto

• 3 седмици по-късно...

u4ebnika na Magdalina stava oba4e za nqkoi s mislene ot 60-te :eek:

Sravnil sum neinite u4ebnici i prosto moga da kaja edno ne si gubete vremeto sus zatarqvashti metodi na C++ :eek:

в интернет има доста книги написани на БГ!Поинтересувай се малко.Ако искаш пиши на ЛС да ти пратя някоя да прочетеш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.