Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Phenom.

Featured Replies

Един приятел ще си взима АМД базирана машина поради ограничения в бюджета. Най-вероятно ще отдели около 1000 лева за нея. Та между нас се води лек спор относно избора на процесор - две или три ядра да бъде. Той не желае да се прави клок (ще се ползва боксовото охлаждане)

а цели максимална производителност в рамките на посоченият бюджет , за който имам подозрения ще бъде разхлабен до около 1100 лева. Въпроса ми е AMD ATHLON64 6000 X2, 2048c, AM2, DUAL CORE, BOX или AMD Phenom Triple Core 8450, 2.10GHz, 2048c, 3x512KB, BOX. И едно последно въпросче , видео карта като "PALIT 512M HD4870 DDR5 PCI-E" ще работи ли добре с подобен процесор. Благодаря.

Един приятел ще си взима АМД базирана машина поради ограничения в бюджета. Най-вероятно ще отдели около 1000 лева за нея. Та между нас се води лек спор относно избора на процесор - две или три ядра да бъде. Той не желае да се прави клок (ще се ползва боксовото охлаждане)

а цели максимална производителност в рамките на посоченият бюджет , за който имам подозрения ще бъде разхлабен до около 1100 лева. Въпроса ми е AMD ATHLON64 6000 X2, 2048c, AM2, DUAL CORE, BOX или AMD Phenom Triple Core 8450, 2.10GHz, 2048c, 3x512KB, BOX. И едно последно въпросче , видео карта като "PALIT 512M HD4870 DDR5 PCI-E" ще работи ли добре с подобен процесор. Благодаря.

Никой от посочените не струва за тази машина пък и ще спъв видеото...за тези пари ИНТЕЛ :P Ако решите може дад измислим някоя мконфигурацита...

Ако бюджета е такъв,препоръчвам ви интелска конфигурация.Все пак не знаем за какво ще се ползва,така че това си е именно препоръка-повече ядра са си повече ядра,дори и при AMD.AMD-не ако ядрата са две.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Феномчета а?Тоя 6000+ не е добра идея, по-добре новия 7750 бе отколкото тоя.Малко оф топик до феновете на интел да знаят, че вече има нов цар на клока неговото име е феном2 и спцялно модела 940, който е с 3гхз дефоут чистота, но с течен азот литва до близо 6Гхз, а после интел били по-добри на клок biggrin.gif При равни честоти core i7 наистина го бие, но това е заради някаква технология, която създава за всяко ядро още по едно виртуално такова и това прави core i7 на практика 8 ядрен процесор.

Хаха първите две четива са за процесори от рода над 2 хилки, а феном 2 е 400-500лв и достига същата честота, тва третото е мизерия biggrin.gif

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Щом си рекъл i7 920 е 560лв и ще изяде фенома като мазна баничка :)

пп:Не плюя по АМД просото факти...

За core i7 си казах, че е по-добър, но това е защото на практика си е 8 ядрен процесор въпреки че има 4 ядра по хт технологията ли кво там си прави по още едно виртуално ядро, така е и7 го бие, но пък и7 нз как се клоквам освен така прочулия се аутоклок.

Не може да не, знаеш, знаеш, ма за спорта се правиш на ударен. Дъното за i7 и 3 плочки DDR3 струват майка си и баща си. Ей това са факти! Така че реалната конкуренция на Phenom 2 е Core 2 Quad серията при аналогични цени. Phenom 2 тепърва вижда бял свят.

Именно, но според мен феном2 е на по-добро ниво от Core 2 Quad и ще е на конкурентни цени, най-сетне амд преминаха към новата 45нм технология и започват да се пробуждат от дългия си зимен сън започнал след хипер скъпата им покупка на нова играчка(която впрочем сега сама ги мъкне на раменете си)ати.Освен това вече qx серията на интел напълно се обезмисля особено с тия безбожни цени интел вече ще се принудят да свалят поне малко цените, а това впрочем е най-добре за нас крайните потребители каквото и да си говорим.

Извинявам се спора възникна от мене, по темата моето предложение е 7750 бе с едно дъно гигабайт га-ма770/780/790(според възможностите) дс3, дъното е с ам3 реди така че при евентуален ъпгрей няма да има проблеми да мине на феном 2, но така или инъче амд са казали, че феном 2 ще бъде поддържан както от ам2+ така и от ам3 с цел да се спестат парите на потребителите :) все пак е криза biggrin.gif

7750 X2 става, това е Phenom 1 с 2 деактивирани ядра и добавена L3 кеш. Като производителност е сравним с E8200 на интел. За съжаление не се клоква така добре и не е така ефективен в енергопотребление и топлоотделяне.

За амд се държи доста добре на клок с бокса стига 3,2-3,3Гхз като цяло е далече от е8200 само един тест съм видял където да го бие, но сравнение с е5200 е по-добър вариант според мен и се очаква да е на по-добра цена в долари е с 6 долара по-евтин от е5200, но засега тука му държат по-висока цена щото е нов модел и щото го има само в некви измислени фирми.

• Автор

Благодаря на всички отзовали се. Както вече споменах компютъра ще бъде за мой приятел. Нарочно пуснах темата тук , защото Ви вярвам и знам, че вашето мнение в крайна сметка ще наклони везната към най-правилният избор. Това което не написах в темата а споделих с приятелят ми беше че 95% от вас ще застанат за интел базирана машина при положение че той може да извади 1100 лева. Още повече благодарение на този форум аз преди седмица сглобих в същият ценови диапазон не лош компютър. Тук обаче като че ли, лек превес взима "фенщината" към АМД ,която сляпо влияе на неговото мнение. Но човек колкото и да е фен на определена марка не бива да остава слап за реалността ( аз също съм почитател на АМД) и ако трябваше да избирам за себе си отново щях да избера интел, поне на този етап. Не желая да се превръща темата във вечният спор за яйцето и кокошката, Интел или Амд , НВидиа или Ати. За да не пускам нова тема аз предлагам да му съберем една машинка до 1100 лева . Ето моето предложение:

1. GIGABYTE EP35-DS3, P35, DDR II 1200/1066/800/667/533, SATA II, GLAN, LGA775

2. INTEL PIV CORE 2 DUO 3.00GHz CONROE E8400, 6M, 1333, BOX, Dual Core

3. ADATA 2 x 2GB DDR II 800+

4. SEAGATE 500GB 7200 32MB SATA II

5. PALIT 512M HD4850 DDR III PCI-E

6. FOXCONN TSAA-156, 420W PFC

7. ASUS DRW-2014L1T LS SATA BLACK

8. ASUS LAN card 100 Mbit/s

Благодаря на всички отзовали се. Както вече споменах компютъра ще бъде за мой приятел. Нарочно пуснах темата тук , защото Ви вярвам и знам, че вашето мнение в крайна сметка ще наклони везната към най-правилният избор. Това което не написах в темата а споделих с приятелят ми беше че 95% от вас ще застанат за интел базирана машина при положение че той може да извади 1100 лева. Още повече благодарение на този форум аз преди седмица сглобих в същият ценови диапазон не лош компютър. Тук обаче като че ли, лек превес взима "фенщината" към АМД ,която сляпо влияе на неговото мнение. Но човек колкото и да е фен на определена марка не бива да остава слап за реалността ( аз също съм почитател на АМД) и ако трябваше да избирам за себе си отново щях да избера интел, поне на този етап. Не желая да се превръща темата във вечният спор за яйцето и кокошката, Интел или Амд , НВидиа или Ати. За да не пускам нова тема аз предлагам да му съберем една машинка до 1100 лева . Ето моето предложение:

1. GIGABYTE EP35-DS3, P35, DDR II 1200/1066/800/667/533, SATA II, GLAN, LGA775

2. INTEL PIV CORE 2 DUO 3.00GHz CONROE E8400, 6M, 1333, BOX, Dual Core

3. ADATA 2 x 2GB DDR II 800+

4. SEAGATE 500GB 7200 32MB SATA II

5. PALIT 512M HD4850 DDR III PCI-E

6. FOXCONN TSAA-156, 420W PFC

7. ASUS DRW-2014L1T LS SATA BLACK

8. ASUS LAN card 100 Mbit/s

:) само може ако може да смениш кутията с FOXCONN ZL-699/400W DELTA(105лв),не че е проблем с предожената от теб ,но захранването е с 80мм перка и е по-шумно.

Иначе ако може да прешивее о малък хард взима по ново дъно и по-добро захранване

GIGABYTE EP45-UD3

NTE CORE 2 DUO 3.00GHz CONROE E8400, 6M, 1333, BOX, Dual Core 1 170.34 170.34 $

ADATA 2 x 2GB DDR II 800+

WD 320GB 7200 16MB SATA II

PALIT 512M HD4850 DDR III PCI-E

FOXCONN ZL-699/400W DELTA

NEC DVD-RW AD-7200S SATA

1080лв

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Като цяло е добре аз бих препочел п45 за чипсет, но пък така май се излиза от бюджета инъче за фенщината си прав феном2 още не са излязли(всъщност са .но докато стигнат до нас...), но ще са доста конкурентни на интелските куадове, 7750 е добър процесор, но бледнее пред е 8400 каквото и да говорим, но като по-евтин вариант не е лош избор, конфигурацията е добра инъче.За видеото като цяло за мене е много добър избор, но напоследък тук във форума доста хора изреваха от тея палитки, но като парите не стигат за сапфир или асус това е най-добрия вариант.

• Автор
:down: само може ако може да смениш кутията с FOXCONN ZL-699/400W DELTA(105лв),не че е проблем с предожената от теб ,но захранването е с 80мм перка и е по-шумно.

Разбира се , приемам забелжката . Съвсем уместна е . Благодаря.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.