Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

750GB HITACHI SATA2/32MB или 1000GB HITACHI 7200/SATA2/16MB

Featured Replies

Кой е по-добър вариант?

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36877

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39591

Преди имаше 1ТБ с 32 кеш,но сега това е останало и се колебая.Давайте съвети.

Разликата в бързината може и да не я усети, а и 1тб-товия е по-евтин до колкото виждам.

• Автор
Разликата в бързината може и да не я усети, а и 1тб-товия е по-евтин до колкото виждам.

Да,така е.

1000GB е определено по-бързия.Това е новият 7K1000.B с три плочи.

Да ле и с два пъти по-малко Cache от по-малкия.

А защо и на двата пише,че се прехвърлят файлове с 3ГБ/сек?

По-точно пише това Interface: SATA2 (3.0Gb/s) това е, че са сата2 конекторите им и през този кабел минава до такава скорост, така мисля.Като цяло най-важната характеристика е това Rotation speed: 7200 rpm ,но то вече при почти всички хдд си е 7200 и от него главно се определя скоростта на твърдия диск.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор
По-точно пише това Interface: SATA2 (3.0Gb/s) това е, че са сата2 конекторите им и през този кабел минава до такава скорост, така мисля.Като цяло най-важната характеристика е това Rotation speed: 7200 rpm ,но то вече при почти всички хдд си е 7200 и от него главно се определя скоростта на твърдия диск.

Еми,понеже на мен предимно ми трябва повече място,ще взема 1ТБ,тъй като както казвате няма да има голяма разлика в скоростта :mark:.Мерси на всички.

Western Digital 1000 GB WD1001FALS - ето това е по-добрият вариант cool.gif....с уговорката, че моделите с 500 GB плочи на Seagate И Western Digital не са пуснати в продажба у нас/изобщо....

Редактирано от rvp (преглед на промените)

• Автор
Western Digital 1000 GB WD1001FALS - ето това е по-добрият вариант cool.gif....с уговорката, че моделите с 500 GB плочи на Seagate И Western Digital не са пуснати в продажба у нас/изобщо....

Да,благодаря,но аз търся само от тази фирма мостбг и там няма такъв за това взимам 1ТБ.И един тъп въпрос не свързан с темата,но,за да не правя нова тема,когато си купувам процесор например този- http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37479 той с охлаждането ли върви(вентилатор)или трябва отделно да си взимам?

Да,благодаря,но аз търся само от тази фирма мостбг и там няма такъв за това взимам 1ТБ.И един тъп въпрос не свързан с темата,но,за да не правя нова тема,когато си купувам процесор например този- http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37479 той с охлаждането ли върви(вентилатор)или трябва отделно да си взимам?

Да върви с боксово охлаждане, което не е много добро като цяло, но ако не си ентусиаст да клокваш за голем резултат ти стига.

• Автор
Странно, но в жара тоя хард го има сравнително одста по-евтин http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535710 :)

Пич,разликата е 2лева.Та още един въпрос.Един приятел ми каза,че процесорите има някаква Е0 ревизия.Това какво точно означава?

Пич,разликата е 2лева.Та още един въпрос.Един приятел ми каза,че процесорите има някаква Е0 ревизия.Това какво точно означава?

Разликата определено не е 2лв.122$ без ддс x 1.2=146.4$ с ддс 146.4x1,47=215.50лв.Ако за тебе 30 и 2 лв са едно то за мен не са,друг въпрос е, ако ползваш някакви намаления или нещо при пазаруване от мостбг.

• Автор
Разликата определено не е 2лв.122$ без ддс x 1.2=146.4$ с ддс 146.4x1,47=215.50лв.Ако за тебе 30 и 2 лв са едно то за мен не са,друг въпрос е, ако ползваш някакви намаления или нещо при пазаруване от мостбг.

Значи взимам го без ддс на 180лв.Незнам ти как го смяташ,но си виж курса на долара cool.gif

Значи взимам го без ддс на 180лв.Незнам ти как го смяташ,но си виж курса на долара cool.gif

Именно щом го взеаш без ддс значи ти идва по-евтино, а курса на долара в момента си е 1.47 според бнб за 16 януари.За е0 ревизията това са по-новите производства как да ти го кажа, а бе държът повече на клок и т.н.Хубаво е да е е0, а и старите(които не са е0) ще са доста залежали.

• Автор
Именно щом го взеаш без ддс значи ти идва по-евтино, а курса на долара в момента си е 1.47 според бнб за 16 януари.За е0 ревизията това са по-новите производства как да ти го кажа, а бе държът повече на клок и т.н.Хубаво е да е е0, а и старите(които не са е0) ще са доста залежали.

Мерси,значи,когато го поръчвам ще им кажа да карат Е0 те сигурно това си продават по принцип,но за всеки случей.Мерси много :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.