Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Лаптоп HP

Featured Replies

Здравейте,

Купих си лаптоп модал HP OmniBook vt6200 и имам сериозен проблем с него, а именно:

от време на време, не е регулярно, забива. Случи ми се и в игра и докато гледах филм. забива много странно, диода на харддиска светва, и нищо не е активно, изображението на екрана застива. Единствения начин да го оправя е като извадя батерията. От какво може да е според вас?

Причините могат да бъдат много,почни от там да погледнеш в Device Manager,дали всичко с драйверите е наред.

• Автор

Всичко е наред в Device Manager - a, видимо няма никакво логично обяснение да забива така, един приятел каза, че може да е от видеокартата, дали е така?

Всичко е наред в Device Manager - a, видимо няма никакво логично обяснение да забива така, един приятел каза, че може да е от видеокартата, дали е така?

<{POST_SNAPBACK}>

Възмножно и от нея да е.А с температурата как е,мерил ли си му я?

• Автор

Възмножно и от нея да е.А с температурата как е,мерил ли си му я?

<{POST_SNAPBACK}>

Как става това? не съм ...

Аз имах подобен проблем с HP 6100 при мен беше настроен след определено време неактивност да спира хард-диска (в което няма нищо лошо), но след това не искаше да тръгне, та като изключих тази опция се оправи.

п.с. това с хард диска ми го правеше докато работия с лаптоп-а

• Автор
Аз имах подобен проблем с HP 6100 при мен беше настроен след определено време неактивност да спира хард-диска (в което няма нищо лошо), но след това не искаше да тръгне, та като изключих тази опция се оправи.

п.с. това с хард диска ми го правеше докато работия с лаптоп-а

<{POST_SNAPBACK}>

Това с харддиска го оправих...още като го купих, ама не спря да забива, как се мери темепратурата?

Мерси предварително

Как става това? не съм ...

<{POST_SNAPBACK}>

Имам в предвид,дали загрява.Виж на колко градуса работи,чуваш ли вентилаторите да се въртят?

• Автор

Доколкото разбирам, мисля че нормално си работи. Венилаторите се чуват, а от време на време забучват доста силно...В сервиза като се обадих и една женица ми каза, че имала Compaq и той й забивал по същия начин и това било нормално. Чудят се как да си измият ръцете....

Та вентилаторите се включват....

Други идей?

:):yanim::hush:

мерси чичомитко

Ами кажи нещо повече,например откога го имаш,скоро ли започна да забива,правил ли си някакви инсталации преди това и тн.

Ами кажи нещо повече,например откога го имаш,скоро ли започна да забива,правил ли си някакви инсталации преди това и тн.

<{POST_SNAPBACK}>

Човека смята, че не можеш да му помогнеш и иска някой ей така да дойде и да му каже : "Проблема ти е този и този. Решението - това и това"

Да, ама понеже не се сеща, че като не дава по - пълна информация хората трябва да се превърнат в гадатели или да го обсипват с въпроси, губейки време и нерви - нека се поблъска малко.

Аз също имам Compaq и имах преди (сега по рядко) подобни проблеми и имах дорото желание да се опитам да помогна, ама ми омръзна да гадая.

Пожелавам му успех!

Редактирано от Castigado Pantockrator (преглед на промените)

• Автор

<{POST_SNAPBACK}>

Имам го от седмица някъде. Инсталирах доста неща, но само проверен софтуер, всичко което съм качил е тествано. Започна да забива на третия ден. Какво друго?

Имам го от седмица някъде. Инсталирах доста неща, но само проверен софтуер, всичко което съм качил е тествано. Започна да забива на третия ден. Какво друго?

<{POST_SNAPBACK}>

Преинсталирай видео драйверите,като се постарай да намериш най-новата им версия.

• Автор

Преинсталирай видео драйверите,като се постарай да намериш най-новата им версия.

<{POST_SNAPBACK}>

Драйверите ги дръпнах от саита на ХП. Мисля че са най-новите. Сега се захващам с това . Мерси.

Не от сайта на XP,а от сайта на производителя на видео-картата ги дръпни.

• Автор
Не от сайта на XP,а от сайта на производителя на видео-картата ги дръпни.

<{POST_SNAPBACK}>

Е това вече е сериозен проблем, не знам каква ми е видеокартата. знам модела на лаптопа, ама видеокартата - не. Как да разбера?

Е това вече е сериозен проблем, не знам каква ми е видеокартата. знам модела на лаптопа, ама видеокартата - не. Как да разбера?

<{POST_SNAPBACK}>

Другият начин е да пуснеш Run (от Старт бутона) и да напишеш dxdiag. Там отиваш на третата страница, която се казва Display там можеш да видиш модела на видеокартата ти, както и друга полезна информация за дисплея ти.

• Администратор

Има възможност да те разочаровам, но имах подобен проблем с Compaq (HP и Compaq от известно време са едно и също). На случайни интервали, компютъра забива жестоко. Все пак можеше да се загаси при задържане на копчето за изключване.

Причината така и не намерих. Имаше вероятност да е от прегряване и наистина при отворени капаци го правеше по-рядко. След известно време започна да не си открива и диска на моменти.

Не помогнаха преинсталации, system recovery...нищо. Температурните датчици си показваха горе-долу нормални стойности.

Даже и на ремонт ходи.

Нищо. Този проблем продължава да си го има все още.

Пожелавам ти да нямаш чак такъв проблем и успешно да си оправиш лаптопа.

• Автор
Има възможност да те разочаровам, но имах подобен проблем с Compaq (HP и Compaq от известно време са едно и също). На случайни интервали, компютъра забива жестоко. Все пак можеше да се загаси при задържане на копчето за изключване.

Причината така и не намерих. Имаше вероятност да е от прегряване и наистина при отворени капаци го правеше по-рядко. След известно време започна да не си открива и диска на моменти.

Не помогнаха преинсталации, system recovery...нищо. Температурните датчици си показваха горе-долу нормални стойности.

Даже и на ремонт ходи.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря на всички за помоща.

Даже и на ремонт ходи.

<{POST_SNAPBACK}>

И аз имах подобни проблеми и в един сервиз ми казаха че точно този модел като моя Compaq Presario 2500 е правен за "Скандинавските страни" и тук загрявал по - бързо. Не знам дали е нормално подобно обяснение, но е факт, че на втория месец в сервиза на НР му смениха харда, вентилаторите и ъпгрейдваха BIOS-а. И друг път съм слушал коментари за НР и Compaq, че имат проблеми с температурите - явно причината е в производителя.

• Автор

И аз имах подобни проблеми и в един сервиз ми казаха че точно този модел като моя Compaq Presario 2500 е правен за "Скандинавските страни" и тук загрявал по - бързо. Не знам дали е нормално подобно обяснение, но е факт, че на втория месец в сервиза на НР му смениха харда, вентилаторите и ъпгрейдваха BIOS-а. И друг път съм слушал коментари за НР и Compaq, че имат проблеми с температурите - явно причината е в производителя.

<{POST_SNAPBACK}>

Освен да си направим извод:

"Хора не си купувайте лаптопи ХП...пък който сме си купили ще си сърбаме попарката:whist:"

Ами не знам... Аз съм довелен от него с изключение на това, че постоянно загрява и перките ще излетят :whist::yanim: . Преди имах един сравнително стар Fujitsu Siemens. С него съм правил неща натоварващи го както и сега с този , но Fujitsu Siemens

1. Беше по безшумен

2.Не загряваше толкова

3.Много по здрав откъм кутия и бутони

Не правя реклама на Fujitsu Siemens , но следващия ми компютър ще е от тази марка!

• 2 седмици по-късно...

Опитай се да локализираш проблема.

С коя версия на БИОС си ... последната май е М2.42 от 2004 год.

Какво казат диагностичните програми ... от сайта на НР за твоя модел лаптоп?

Ако от там няма резултат, бих направил следното:

1. Теглиш Memtest86+, правиш дискета и пускаш теста на паметта ... поне 2-3 часа

да върти ... ако всичко е ОК, отписваш паметта като проблем ...

2. Теглиш MHDD /или някоя друга добра програма за пълно тестване на HDD/ и тестваш диска ... Възможно е проблема да е от него.

3. Теглиш Prime95 и пускаш теста ... Той товари доста машината и бързо загрява процесора ... ако след 10-15 мин. лаптопа забие, значи проблема е свързан с прегряване. Остави го да върти теста поне 4-5 часа ... Може да не забие, а само да даде съобщение за грешка ... А ако всичко мине ОК, значи процесор и системен чипсет са добре ...

4. Пускаш да върти 3DMark ... че да натовариш пак лаптопа и най-вече графичния контроллер ...

Ако имаш нерви да направиш горното - пиши какъв е рзултата до тук ...

ПП/

Добре е да се отвори лаптопа и се почисти от наблъските боклуци в него, защото пречат на охлаждането ... и да се види как е охлаждането на процесора - това е добре да се направи от човек, който има опит.

А като се отвори за почистването - добре е да се прегледат и електролитните кондензатори, защото от жегата вътре в кутията живота им бързо се съкращава ...

Редактирано от YoggA (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.