Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разликата между quick format и format?

Featured Replies

Става въпрос , когато се преинсталва Windows- каква е разликата? :)

Редактирано от goshetoo (преглед на промените)

Ами значи разликата е доста голяма при Quick Format Windows-а ти само се "закърпва" тоест, чрез Quick Format ти не преинсталираш напълно Windows-а а само го закърпваш а при Format Windows-а ти се преинсталира напълно...УСПЕХ!!!

Ами значи разликата е доста голяма при Quick Format Windows-а ти само се "закърпва" тоест, чрез Quick Format ти не преинсталираш напълно Windows-а а само го закърпваш а при Format Windows-а ти се преинсталира напълно...УСПЕХ!!!

Нищо вярно!

При Quick Format (бърз формат) ти изтрива данните от диска,но не проверява за лоши сектори.

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ.... От кога, формат и преинсталирване са едно, и също? ohmy.gif

При Quick Format (бърз формат) ти изтрива данните от диска,но не проверява за лоши сектори.

И това не е така, според мен, но най добре ползвайте гугъл за справка.

И двете не трият данни, а само нулирват FAT и Root директорията. Format за разлика от бързия прочита и секторите на съответния дял и ако не се четат ги маркирва като лоши във FAT таблицата за да не се използват.

За мен разлика няма, признавам само low level format. ;)

За мен разлика няма, признавам само low level format. :rolleyes:

не е препоръчително да се прави повече от веднъж в живота на диска.. и тъйкато се прави във фабриката при производството му, напрактика е безсмислено..

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

За мен дискусията приключва до момента, в който P700 даде линк към най-сигурния источник от където може да се почерпи информация.

@djagi - твърдението на betoveni е вярно. Според мен, той е искал да каже формат, а не точно изтриване макар, че и описанието на MS може да се тълкува двузначно. За да се убедиш провери в описанието на Microsoft.

За мен единствената съществена разлика е в проверката за лоши сектори на хард диска, която заема 90% от времето за формат от дълбоко ниво, другия начин е така наречения quik format, който само форматира или премахва информацията на хард диска. Няма проблеми да се използва бързия формат, но при условие, че човека е сигурен, че няма проблеми с неговия HDD.

If you choose the Quick format option, format removes files from the partition, but does not scan the disk for bad sectors. Only use this option if your hard disk has been previously formatted and you are sure that your hard disk is not damaged.

Редактирано от um4ooo (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.