Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо компютърът ми използва толкова много RAM?

Featured Replies

Значи тези 40 процеса ако са наистина при токущо стартиран windows са наистина много, затова ти препоръчвам в Run да напишеш “msconfig” без кавичките де и от секцията Startup да махнеш отметките пред процесите и програмите които няма нужда да се зареждат заедно с wina след като не се използват. Примерно ICQ, FlashGet и така нататък айде и успех cool.gif .

• Автор

Махнал съм отметките на повечето неща от старт менюто. Стартират се само няколко основни неща. Нали съм казал какво точно се стартира.

Купил съм си компютър HP и е бъкън със всякакви работи, които си дойдоха инсталирани на самото PC от производство. Махнах (деинсталирах), което знаех, че не е нужно, но повече не пипам, за да не делна нещо, за което ще съжалявам.

За преинстал дума да не става. :blink:

Просто питам дали някой е имал такъв проблем.

Ако не, здраве да е.

morfei1, недей се излага така! Естествено, че explorer.exe се стартира със системата! Знаеш ли какво става като изключиш този процес? Ще си гледкаш wallpaper-a само!

Защо не оставиш само системните процеси? Ако тогава системата ти гълта 200 мб или повече тогава да мислим!

провери процесите в start up и забрани тези които не използваш и защо не оставиш само зона алармата или само касперски трябва да ти пратя един линк за процеси които се спират в win които не са нужни но сега не мога да се сетя за сайта

Редактирано от gbss (преглед на промените)

Гледам раздумката е станала доста сладка, но се получи нещо неприятно - почнаха да се дават всякакви съвети, някои от които безумни и по-скоро объркващи. Ясно ми е, че всички се опитват да помогнат, но внимавайте какво съветвате, какво гледате и т.н.

Чуха се мнения, че имало два процеса explorer, а те бяха всъщност iexplore. Почна се дискусия за вируси, програми и т.н., която в никакъв случай не помогна. Някой пък каза, че 40 процеса били много. Ами не са. В крайна сметка не видях почти нито един конкретен отговор.

Единствено bildera_ се усети, че реалната използвана памет е около 228 МБ, защото това, което виждате като зелена графика представлява използването ан Page File (PF), което е малко по-различно от РАМ паметта (обяснявал съм го на друго място). Самите данни не ми се виждат странни, нищо особено няма, което да притесни ostavime. Доколкото виждам системата е с 368 МБ РАМ (Стан, не беше ли казал, че си с 1 гига ohmy.gif ), така че засега е достатъчно, особено като се вземе в предвид, че оставащата памет е около 160 мегабайта.

Един съвет към ostavime - погледни първата снимка и там в колоната User Name можеш да видиш кой поцес откъде ти е стартиран - дали е системен или е стартиран от твоят потребителски акаунт. На първо време обърни внимание на тези, стартирани от твоят потребителски акаунт и се ориентирай по самото име на файла за какво служат. Ако някой процес те съмнява, просто питай, но аз на прима виста не виждам нещо съмнително.

Също така ако компа ти почне да се задъхва, можеш да увеличиш размера на виртуалната памет (също съм го описвал на друго място).

здрвейте аз ;)темата е доста интерестна но едно ще ви кажа от личен опит....

msconfig,regedit и тн се използват само от хора които разбират за какво става въпрос;)има една книжка O'Rеlly windows XP Hacks тя е много полезна и има доста информация по този проблем :)

@tao човече, да се излагам ли... :) ? Защо не прочетеш по-внимателно втората страница от темата.

Правиш ли разлика между процеса "explorer.exe" и между процеса "EXPLORER.EXE"?

Както обясни по-горе @chichomitko процеса "explorer.exe" e

Разбира се,че се зарежда първоначално със ситемата,това е shell-a или Windows Explorer.Без този процес нямаш икони,старт меню и тн.А че има зловредни програми,които се маскират като него - има,но тогава ще дублират - еxplorer.exе,а при него не видях такова нещо.

А процеса "EXPLORER.EXE" тове е browser-а IE. Аз досега несъм виждал XP, което да се стартира с два процеса "EXPLORER.EXE" тоест две стартирани IE-та, а ти?

Прави разлика между "explorer.exe" и между "EXPLORER.EXE"!

Жив и здрав cool.gif

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

@tao човече, да се излагам ли... :) ? Защо не прочетеш по-внимателно втората страница от темата.

Правиш ли разлика между процеса "explorer.exe" и между процеса "EXPLORER.EXE"?

Както обясни по-горе @chichomitko процеса "explorer.exe" e

А процеса "EXPLORER.EXE" тове е browser-а IE. Аз досега несъм виждал XP, което да се стартира с два процеса "EXPLORER.EXE" тоест две стартирани IE-та, а ти?

Прави разлика между "explorer.exe" и между "EXPLORER.EXE"!

Жив и здрав cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Направо изкара, че ИЕ-то е същ процес с explorer-а, само че с главни букви cool.gif Еми не, не правя разлика!

Не моето момче. Интернет експлорера е IEXPLORE.EXE а не EXPLORER.EXE !

Я какво имаме тук ...Недей така cool.gif Гледай малко какво пише!

Редактирано от tao (преглед на промените)

Направо изкара, че ИЕ-то е същ процес с explorer-а, само че с главни букви cool.gif Еми не, не правя разлика!

Не моето момче. Интернет експлорера е IEXPLORE.EXE а не EXPLORER.EXE !

Я какво имаме тук ...Недей така cool.gif Гледай малко какво пише!

<{POST_SNAPBACK}>

Има нещо странно с тези два Windows Explorer-a , аз имам само по един и на двата компютъра ( ХР и 2000 Про ), мисля че този с главните букви е "лош" :eek:ohmy.gif

В Applications имам две стартирани Лисици, но в процесите е само една! Така,че и IExplorera е нещо "крив"

Какви два WIndows explorer-a те гонят? Процеса е САМО един! Това с "главните букви" е Internet explorer, процесите са повече от един. Toва е така, защото е така. Никой не може да го оспори. Независимо дали ви харесва или не, това е положението.

Какви два WIndows explorer-a те гонят? Процеса е САМО един! Това с "главните букви" е Internet explorer, процесите са повече от един. Toва е така, защото е така. Никой не може да го оспори. Независимо дали ви харесва или не, това е положението.

<{POST_SNAPBACK}>

ОК, признавам , че Windows Explorer-а е един, подведох се по други постове :)

Но туко що стартирах два Internet Explorera е така за проба, и ето резултата:

IEXPLORER.EXE 13 912 K

IEXPLORER.EXE 8 392 K

ти сигурен ли си :eek: , че IEXPLORER.EXE = EXPLORER.EXE ;)

ОК, по невнимание съм допуснал грешка, за което съжалявам :) . Имах предвид IEXPLORER.EXE.

@ostavime, да каже дали веднага след зареждането на ОС в task bar-а има процес/и IEXPLORER.EXE или няма.

Не е нормално XP да стартира с два IEXPLORER.EXE.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

Пак не схващаш. IEXPLORER.EXE не съществува. Има IEXPLORE.EXE !

komit, не знам дали го казваш нашега, но прочети внимателно моите постове и ще стигнеш до заключението, че съм прав. Не ми се повтаря всичко отначало.

ОК, man. Твоето магаре е мъжко. Прав си отново съм допуснал правописна грешка.

Така ли не ти стана ясно, че правя разлика между тези два процеса?

не е нужно да ми отговаряш

Не е нужно, но ще го направя. Правописна грешка в колко поста обаче? Не в един със сигурност. Когато не си в час, недей да пишеш глупости, още по-малко да правиш забележки. Точка по въпроса.

Мъжки
.
Да, направо не хит, ами супер-мега-хит-продукция  laugh.gif Като ми дадеш линк за някой си дето му забивало мислиш ли, че ще ме убедиш? Как пък на мен не ми е забивала системата досега? /освен ако не клоквам в повече/

<{POST_SNAPBACK}>

Би ли ми направил една услуга? Поне веднъж да не гледаш на нещата като кон с капаци и да прегледаш този линк:

http://ipb.fhhost.com/index.php?mforum=Sec...=findpost&p=121

Антивирусната програма работи различно при различните системи, това е факт независимо дали ви харесва или не.

По темата какво да кажа - аз също имам проблеми с този въпрос, но не мога да отрека, че ZoneAlarm и Касперски не са от най-икономичните приложения. Също така препоръчвам и една дефрагментация+оптимизация на регистрите. Изобщо погледни и това: http://www.kaldata.com/comments.php?shownews=9603&catid=1 :)

Защо ли както линка, така и автора знам и то не от вчера? Недей да поучаваш. Ясно ми е, че е възможно да забива, но ако е 98СЕ. За да забива ХП от Касперски значи има някаква нечовешка несъвместимост.

Защо ли както линка, така и автора знам и то не от вчера?

Чувствай се уникален :)

Недей да поучаваш. Ясно ми е, че е възможно да забива, но ако е 98СЕ. За да забива ХП от Касперски значи има някаква нечовешка несъвместимост.

<{POST_SNAPBACK}>

Е добре, в такъв случай извинявай, явно ги разбираш нещата и са ти ясни несъответствията във всяко едно приложение и съвместимостта му с ОС-а... както и БитКометата от една друга тема във форума... но както и да е, давай акъл, пък белким помогнеш някой път.

Белким ако едно твое изречение е вярно, то всички ще се радваме за теб cool.gif Темата за биткомета е ясна почти. Несъвместимост - да инсталира нов уин 98 и да пробва там - няма да има проблеми най-вероятно. Значи някъде в системата има грешки затова забива. 98SE забива от хиляди неща, не съм с кристална топка че от рас да помогна.

Чувствай се уникален thumbsupsmileyanim.gif

Автора го познавам отдавна/не лично, чат по ICQ/, защо да не се чувствам така?

Купил съм си компютър HP и е бъкън със всякакви работи, които си дойдоха инсталирани на самото PC от производство. Махнах (деинсталирах), което знаех, че не е нужно, но повече не пипам, за да не делна нещо, за което ще съжалявам.

За преинстал дума да не става. :eek:

Преинсталацията не е толкова страшна... все пак силно препоръчвам оптимизация с това, както и гореспоменатата от мен дефрагментация на системата. Макар, че ако си с 1ГБ, както Траджеди каза, това едва ли е толкова голям проблем ;)

Белким ако едно твое изречение е вярно, то всички ще се радваме за теб cool.gif  Темата за биткомета е ясна почти. Несъвместимост - да инсталира нов уин 98 и да пробва там - няма да има проблеми най-вероятно. Значи някъде в системата има грешки затова забива. 98SE забива от хиляди неща, не съм с кристална топка че от рас да помогна.

Аз не виждам да съм писал безсмислици в темата...? :) Защо търсиш и под вола теле? А 98SE за нищо не ти е виновен - ОС-а си върви перфектно с подходящото задклавиатурно устройство cool.gif

За линка и автора, както спомена, остава да кажеш, че линка го знаеш от години, тъй като регистрирах форума преди няколко месеца ;') Но както и да е, стига спамили. Това, че според мен думите ти вървят преди мисълта си е мое мнение.

Оф ама че си...аз не го познавам от години! Познавам го от достатъчно дълго време! Че аз имам интернет от година и половина! С него се знаем от no-invite.com - влез във форума там! Виж какво сме си писали когато бяхме млади :bye:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.