Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уред наименование?

Featured Replies

Здравейте, имам 2 малко тъпи въпросчета но какво да се прави, :) как се казва уредът дето си пускам различно захранване от него примерно 9в 12в 2в захранен е в мрежата 220в и другия въпрос по какъв начин мога да разбера на колко ампера ми е трансформатора на касетофона, защото май е дал фира, гледам го от взяйъде и нищо не пише гледам по касетофона пише само 220в 50 хз и има и за DC 9в но за ампераж няма а това за 9-те волта е като се сложат батерии. Та искам да го сменя но нз какво да купя. Благодаря ви.

Значи искаш вместо трансформатора да си сложиш един адаптор 220V>9V? И се чудиш колко ампера да е адаптора?

• Автор

Еми не, май не съм се изразил точно вместо да пускам 2 теми аз зададох 2 питания но нямат нищо общо 1 с друго. Тка 1-искам трансформатор за радио приемника но нз колко ампеража е и н икъде не го пише как да разбера че да го земеня.

2-как се казва уреда с който си подавам каквоти искам напрежение примерно искам да подам някъде 12 в подавам искам 9 подаван но да не е адаптер а тези по големичките виздал съм ги но нз как се казваха :P. Може и повече от 12 в да се подават.

Благодаря.

2-как се казва уреда с който си подавам каквоти искам напрежение примерно искам да подам някъде 12 в подавам искам 9 подаван но да не е адаптер а тези по големичките виздал съм ги но нз как се казваха :angry:. Може и повече от 12 в да се подават.

Благодаря.

Може би говориш за "Електронен стабилизиран токоизправител" или накратко ТЕС.

http://quazerel.com/catalog_kvazer.php?code=35427

на човеека му трябва адаптор

а за радиота предполагам че 1А ще му стигне кажи какво и радиото

Еми не, май не съм се изразил точно вместо да пускам 2 теми аз зададох 2 питания но нямат нищо общо 1 с друго. Тка 1-искам трансформатор за радио приемника но нз колко ампеража е и н икъде не го пише как да разбера че да го земеня.

2-как се казва уреда с който си подавам каквоти искам напрежение примерно искам да подам някъде 12 в подавам искам 9 подаван но да не е адаптер а тези по големичките виздал съм ги но нз как се казваха :huh:. Може и повече от 12 в да се подават.

Благодаря.

на човеека му трябва адаптор

а за радиота предполагам че 1А ще му стигне кажи какво и радиото

Ако не беше написал, че не му трябва адаптор, нямаше да отговарям.

Здравейте, имам 2 малко тъпи въпросчета но какво да се прави, :huh: как се казва уредът дето си пускам различно захранване от него примерно 9в 12в 2в захранен е в мрежата 220в

трансформатор/адаптер

Твоят явно е от типа "универсален адаптер" , подаващ различни напрежения.

и другия въпрос по какъв начин мога да разбера на колко ампера ми е трансформатора на касетофона, защото май е дал фира, гледам го от взяйъде и нищо не пише гледам по касетофона пише само 220в 50 хз и има и за DC 9в но за ампераж няма а това за 9-те волта е като се сложат батерии. Та искам да го сменя но нз какво да купя. Благодаря ви.

Взимаш един мултицет

A94.0104.jpg

поставяш ключа за измерване на сила на тока (А) , свързваш го последователно (единия кабел на мултицета -на полюса на захранването, а другият кабел - на радиото ти) и гледаш на скалата колко ампера ти отчита.

След това можеш да си подбереш захранване, съобразено с мощността на уреда ти, която си изчисляваш по формулата.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ще ти излезе по-евтино да се обърнеш към сервиз. Тия готовите "адаптори" обикновено дават двойно на написаното напрежение и обикновено им е спестена филтрацията. Няма да се учудя ако си изгориш свирката, ако се мъчиш сам да правиш неща, които не са ти ясни.

Ще ти излезе по-евтино да се обърнеш към сервиз. Тия готовите "адаптори" обикновено дават двойно на написаното напрежение и обикновено им е спестена филтрацията. Няма да се учудя ако си изгориш свирката, ако се мъчиш сам да правиш неща, които не са ти ясни.

Абсолютно те продкрепям - така аз лично успях да се простя с едно радио.Като отворих адапторчето - вътре само едно трансофрматорче бяха сложили. Дори и един диод нямаше - а го бях купил от реномиран магазин за техника.

Заврели хората трансформаторчето в красива кутийка, надписали AC/DC , сложили и ключе за различни напрежения, само дето забравили да сложат изправител . Не само филтър !

Тъпанари.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

За измерването на ампеража нз дали ще стане защото стария трансформатор е съвсем изпушил или Trichocephalu ми казваш за други кабели. А за радиото не ми е толкова ценно колкото да се научи на нещо човек, не съм толкова зле със техникато но понякога ми трябва помощ. Та да пробвам ли с 1 А или може да стане лошо :P, защото веднъж го подкарах с адаптер а те не са ли на 450мА. Благодаря на всички.

За адаптерите специално, вторичните напрежения излизат 1.5-2, че и повече пъти по-високи от означените. Вярно, филтровите кондензатори повишават вторичното изправено напрежение на празен ход до амплитудната му стойност, но в почти всички гаражни производства гореспоменатото дву- или трикратно повишение се дължи на това, че нямат достатъчно мощност при номинално напрежение, вследствие на което при номинално натоварване последното спада под границите за нормална работа на радиото примерно. Затова го правят по-високо за да може примерно при 22V на празен ход да спадне на 12-13V, необходими за работата на товара. Като пример мога да дам един модем за вътрешни мрежи с Uном.=12V и адаптер, чието напрежение в изхода при отворена верига е 37,4V. При нормална работа на модема спада до 14,2V, като отгоре му (на адаптера де!) можеш да си печеш туй-онуй. И двете са китайски, даже не може да им се разчете нищо, защото всичко е на йероглифи . . . .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.