Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Буквите и екрана

Featured Replies

Ако някой може да ми помогне аз съм с виста от 1 месец,единственото което ме дразни е че текста по принцип се размазва,при xp си беше екстра тънки и изчистени букви,въпроса ми е има ли начин текста да стане така че да не се "маже" с clear type или без все са си така ;) и друго нещо на някои сайтове сплесква картината(аз съм със широкоекранен монитор) а преди с xp не беше така,например играя онлайн игра "bulfleet" и там сплесква,питам дали и това може да се коригира?

И при мене го прави това на 3 компютра, май по-новичък ще трябва за Глиста.

Две от видеокартите ми подържат каквото трябва за Глиста ама пак не е чисто като с ХП. И при линуксите ми прави подобни проблеми.

• Автор
И при мене го прави това на 3 компютра, май по-новичък ще трябва за Глиста.

Две от видеокартите ми подържат каквото трябва за Глиста ама пак не е чисто като с ХП. И при линуксите ми прави подобни проблеми.

та той си е нов,няма и година :)

При мене също го прави на компа вкъщи.Но според мене по-скоро ще да е от монитора.Как мислите вие?Прави и с някои ХП-та,например МикроХП.

• Автор

не вярвам да е от монитора щом на xp е както трябва,значи и на vista ще трябва да стане...

На мене ми е така на Xp,а при Windows 7 само при някои програми.Търпи се не е бав като при теб,ще да е нещо от монитора.

Слагайте последни драйвери на Видео картата.И аз съм с Виста но нямам проблеми.Можеби зависи и какъв релийз ползвате на Виста,ако е някоя бъгава самоделка не се чудете.

друго нещо на някои сайтове сплесква картината(аз съм със широкоекранен монитор) а преди с xp не беше така,например играя онлайн игра "bulfleet" и там сплесква,питам дали и това може да се коригира?

За страниците,трябва да потърсиш от настройките на браузъра.При Opera например, трябва да имаш сложена отметка и мащаба да е на 100%

9znktd.jpg

• Автор
За страниците,трябва да потърсиш от настройките на браузъра.При Opera например, трябва да имаш сложена отметка и мащаба да е на 100%

9znktd.jpg

така си е! sad.gif

Даже и с последните драйвъри пак го прави.И не само на Виста но и на някои XP-та, например MicroXp.Така че проблема според мене или е от видеото или от монитора.един приятел ми каза че според него е от шрифта.

А това за нагаждането в ширина на операта по-добре да го остави изключено и гo пускай само за определени сайтове,защото понякога прави проблеми-пример демоноид.

Редактирано от achovd (преглед на промените)

Слагайте последни драйвери на Видео картата.И аз съм с Виста но нямам проблеми.Можеби зависи и какъв релийз ползвате на Виста,ако е някоя бъгава самоделка не се чудете.

На кутията на видеокартата пише че става за Глиста.

А самата Глиста (френска версия) съм я копирал лично от оригинален ОЕМ диск купен от магазина заедно с нов компютър. По читава Глиста от това няма.

Забравих да напиша че това ми го прави на LCD монитор Филипс 170C (модела го пиша по памет).Без значение със или без Clear type-все тая.

Редактирано от achovd (преглед на промените)

Пробвай да зададеш максималната резолюция на монитора или тази препоръчана от производителя!

И виж дали е на 60 Hz.

Успех.

Пробвай да зададеш максималната резолюция на монитора или тази препоръчана от производителя!

Точно и при максималната го прави.

И виж дали е на 60 Hz.

Успех.

Да и е на 60 херца.

При мене също е на макс. резолюция и на 75 херца.И пак не става.Има ли наин да сменя тоя шрифт-буквите да са си нормалните, а не тия изчепените които ми се размазват?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.