Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран дефектен хард диск ?

Featured Replies

Пробвах всички варианти да го махна този син екран .. но уви нестана.. какво ли не правих всичко смених и пак син екран забелязах обаче едно нещо.. когато се появи този син екран във 2рия ми хард диск тои е направо един дял 60 гб в него се появяват 2 папки едната папка се казва "2c4bf760393bf51944faa5faf9" а другата "b545806886ea9b453a55e831ed77" и вътре в тях има друга папка i386 като се опитам да я отворя Ацес ис денаед.. аиде някои ако има още някои друга идеика как да го махна този синия екран да не се появява да пише .. Става всеки път различно, когато слушам музика.. когато прехвърлям фаилове от хард на хард.. Благодаря : (

Появява ми се още една грешка обаче не е на син екран, а просто така докато си стоя на компютъра :

Explorer.exe

The instruction referenced memory at "0x7e65908e". The memory could not be read

Click ok to terminate.

Натискам ОК и се появява синия екран моментално със грешка

Stop : 0x0000008E

Beginning dump of psychoal memory

Какво да правя ? : (

Редактирано от nezawisim (преглед на промените)

Явно си се запознал прочутия bluse screen of death(накратко краш) махни клока, ако имаш и вероятно ще се оправят нещата, ако не просто нещо в системата е нестабилно и прегрява или нещо от рода.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Дал си много малко информация.Кажи си Уин-а,антивируса,хардуера какъв ти е.Обясненията в нета варират от калпав софтуер за CD/DVD запис и повреден IDE кабел за CD/DVD-то до проблеми с вирус/рууткит.Това е от форума на Avast,това е рууткита,а ето и малко от Microsoft.Също така погледни и Event Viewer-а в апликациите и систем за евентуални грешки.

П.П.И аз имам в единия хард диск подобна папка,но си нямам идея каква е и кога се е появила,а не съм имал проблеми със син екран или Explorer.exe.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

Виж много вероятно е да имаш дефектна рам памет. Сканирай с един Memtest поне 2-3 паса да видиш дали е ОК. Може разбира се да е от доста други неща.

• Автор

Забелязах че вентилатора на видеокартата работи много бавно ..А видео картата не съм я сменял не мислех че е от нея проблема смених я с друга и новата я оставих без драивери. За сега 6 часа минаха нямам син екран а го натоварвах доста за проверка и може да се окажи че картата загрява. :question:

Е няма ли да кажеш ква е картата питаш за помощ, а даваш оскъдна информация, а може би конфигурацията е top secret ohmy.gif Оборотите на вентилатора на видеото можеш да ги зададеш от компота или евентуално смяна на охлаждането на видеото.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

• Автор

Картата е NVIDIA GeForce 4 Mx 440 64mb. и вентилаторчети на картата определено се варти много бавно .. още съм със новата БЕЗ ДРАЙВЕРИ и нямам никакви проблеми ..

А от биоса ли трябва да задам оборотите на вентилаторчето на видеото ?

• Автор

До днес нямаше проблеми обаче днеска реших да пробвам като го задам в Стенд Бай режим компютъра дали ще покаже син екран натиснах стенд баи копчето и таман ще се включва и се рестартира пак син екран пак със същата грешка 0x0000008Е ........

0x0000008e Хардуер, драйвъри или BIOS несъвместими. Най – често се среща обаче повредена RAM или драйвъри Nvidia. :P

Този проблем може да възникне, ако е налице едно от изброените по-долу условия:

* Един или повече инсталирани на компютъра модули на RAM са увредени.

* Конфигурацията на оперативната памет е несъвместима с Windows XP.

Пробвай да отстраниш 1платка рам и така да откриеш повредената :ph34r:

• Автор

Направих няколко опита.. имам 3 слота за рам памет на дъното ми .. и 3 платки рам памет едната е 256 ДДР димм ( оригиналната ) с компютъра като го взех другата е 1 ГБ ДДр Димм и Третата ДДр 400 256 МБ pq1 Оставих оригиналната рам памет 256 ДИММ и 1 Гб Димм и почнах да влизам и излизам в стенд баи да вида кога ще покаже син екран показа го на 4тия път Грешка : tcpip.sys 0x00000050. Премахнах 1 гб ддр дим и оставих само оригиналната и другата плочка pq1 256 DDR и пак по същия начин почнах да влизам и излизам от стенд баи докато покаже син екран и на 2рия път ми го показа с грешка : NPFS.sys 0x00000050. Оставих само оригиналната платка рам памет и почнах да влизам и излизам от стенд бай ..докато се покаже син екран, обаче не се показа 20 пъти влизах и излизах от стенд бай и няма син екран. От какво е проблема ? От самите рам памети или от това че не са сходни с дъното ми ? Оригиналната 256 мб ДДР ДИМ .. и 1 ГБ ДДР Дим.. мисля че са сходни. Очаквам мнения .. и препоръки sad.gif

Компютъра ми е :

Amd Athlon XP, 1666 Mhz 2000+

KT400-8235

VIA VT8377 Apollo KT400

256 DDR Dimm

Nvidia Ge Force Fx 440 MX 64 mb

EDIT : Махнах оригиналната рам памет .. и сложих на неино място 1 гб .. и почнах пак в стенд баи и няма никав проблем .. 1 гб е в средния слот сложих 256 оригиналната в левия слот и почнах стенд баи и още на първото стенд баиване ми показа син екран. После я махнах оригиналната остаех пак 1 гб пробвах всичко си е както трябва. От какво е това ? от слотовете ? sad.gif

• Автор

Още и още нямам проблеми .. Ама от какво може да е никои не се е изказъл по проблема ..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.