Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

значи видеото ми е

5089 SAPHHIRE HD3650 512M DDR2 AGP

и HDTV филмите ми насичат , пробвах доста кодеци и плеъри но не успях.Моля Ви, кажете ми какво да правя.

ПРОЦЕСОРА

CPU CELERON-D 2.13G/533/256K BOX

ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА

Microsoft WINDOWS XP Professional Версия 2002 Service Pack 3

Редактирано от petarsam (преглед на промените)

с каква операционна система

с кой плеер ?

значи видеото ми е

и HDTV филмите ми насичат , пробвах доста кодеци и плеъри но не успях.Моля Ви, кажете ми какво да правя.

Ако ти е слаб проц-а не търси причината във видеото.

значи видеото ми е

За съжаление с няколко думи казано ако искаш да гледаш HD филмчета ти трябва нов хардуер, последно поколение. Никакво ускорение и подобни няма да те спаси, както се залъгват в другия форум, иска се груба физическа сила и техника актуална към момента. На първо място видео карта, после проц. Така стоят нещата sad.gif

Само за леко сравнение, едно вградено видео и чипсет на НВидиа от сорта на 8200/8300 с един АМД 5200+ като минимум с лекота възпроизвежда тъпия HD. Но за това удоволствие трябва да се заплати, както винаги става.

Дори и да е със слаб процесор (аз нещо никъде не видях с какъв процесор е), нищо не му пречи да пробва да подкара хардуерното ускорение на картата. Друг е въпроса дали ще тръгне и ако тръгне дали ще му върши работа.

3450 с целерон на 600 има натоварване около 40%

само за декодиране на звука и четене от харда

• Автор

еми няма значение с кой плеър важното е да се гледат

аз пробвах с VLC,WMP,BS,MediaPlayerClassic,QuickTime,iTunes и

кодеци слагах ама не стаа нещо

еми няма значение с кой плеър важното е да се гледат

аз пробвах с VLC,WMP,BS,MediaPlayerClassic,QuickTime,iTunes и

кодеци слагах ама не стаа нещо

За да подкараш HD нормално трябва да имаш поне 2ГХз-ова двуядрена машина с минимум 2ГБ РАМ.

А попринцип с Media player classic филмите вървят най-леко, ако и на него не вървят, значи надеждата е мн. малка. :)

Аз на стария комп. ( P4 2,8GHz; 1,75GB DDR 333; 256mb ATI AGP ddr2) подкарвах HD 720p на краен предел. (80-90%).

Редактирано от juslen (преглед на промените)

Опитай да сложиш Core AVC, от настройките на ffdshow сложи disable на Н.264 и ползвай WMP Calssic. Като пуснеш филм виж с десния бутон - Filters дали се ползва Core Avc за декодиране. Това може да помогне.

Хардуерното ускорение на видео картата си остава утопия за мен. Да, то е възможно, но поснеш ли външни субтитри с VobSub и то заминава.

Трябва да вграждаш субтитрите в mkv файла за да се възползваш от него.

• 1 месец по-късно...

здравейте;имам следния проблем:

видео картата ми е Nvidia gf 8600GT а тв ми е SAMSUNG LCD 40'' FULL HD с 3 hdmi входа.

ползвам dvi-hdmi кабел отDVI на картата в HDMI 2 на тв.

Проблема ми е следният:НЯМАМ ЗВУК В ТВ.въпреки че съм пуснал отделен аудио кабел от пц към тв.

но към системата за дом.кино звук излиза.При HDMI2 ВХОДА има аудио вход(L/R)които уж бил за звук но звук няма.

Свързвал съм pc към тв с s-video и аудио кабел и има звук.

АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАК ДА ПУСНА ЗВУКА НА ТВ-ТО МОЛЯ ДА КАЖЕ ТУК ИЛИ ДА МИ ПИШЕ НА [email protected]

благодаря ви предварително

;):wors:

Използвам Media Player Clasic Home Cinema + кодека на CyberLink. Системата ми е с Ati 4650 и AMD4200+. Имаше няква тема в hardware.bg точно как се настройва плеъра. Изпалзвах тези настройки и сега като гледам h.264 видео процесора ми се товари 4%.

ПП - После видях, че Професора е дал линк - нещо такова!!!

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

видео картата ми е Nvidia gf 8600GT а тв ми е SAMSUNG LCD 40'' FULL HD с 3 hdmi входа.

Проблема ми е следният:НЯМАМ ЗВУК В ТВ.въпреки че съм пуснал отделен аудио кабел от пц към тв.

но към системата за дом.кино звук излиза.При HDMI2 ВХОДА има аудио вход(L/R)които уж бил за звук но звук няма.

АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАК ДА ПУСНА ЗВУКА НА ТВ-ТО МОЛЯ ДА КАЖЕ ТУК ИЛИ ДА МИ ПИШЕ НА [email protected]

:P:)

Прочети коментарите в тази тема от януари месец насам:

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35398.480.html

Общо взето проблема явно е нерешим. Както се оказва и във сервиза проблема не е оправен.

дравейте;имам следния проблем:

Написал си си сам отговора - ползваш DVI към HDMI, DVI е цифров изход за картината без аудио и съответно на HDMI няма от къде да се появи,ако картата ти имаше HDMI то на нея щеше да има куплунг където да подадеш аудио и съответно тя да го подаде към TV-то.Пуснал си отделно звук,да ама щом си включил HDMI буксата на телевизора автоматично изключва останалите входове(този е приоритетен),сам си представи какво ще стане ако на всички дупки включиш по нещо и всичкото се възпроизведе едновременно - телевизора ти няма от къде да знае ти какви гимнастики си правиш с кабелите.

Да, ама този отделен аудио кабел му е зачислен точно към този HDMI и точно така е предвидено да работи, но явно нещо не е свързана както трябва в самия телевизор и не може да направи връзката.

Принципно си прав за DVI, но вече почти всички нови видео карти изкарват И звук през DVI. Неговата не е такава за съжаление.

Да, ама този отделен аудио кабел му е зачислен точно към този HDMI и точно така е предвидено да работи, но явно нещо не е свързана както трябва в самия телевизор и не може да направи връзката.

Принципно си прав за DVI, но вече почти всички нови видео карти изкарват И звук през DVI. Неговата не е такава за съжаление.

Точно през DVI-->HDMI можеш да изкараш и звук и картина, но при едно условие. Видеокартата ти трябва да има вграден аудио контролер, а твоята явно го няма! Този контролер го имат само картите от висок клас например като моята (HD2900PRO) макар и стара има вградено HD аудио 5.1 и точно през този преходник излиза звука без никакви отделни кабели. Решението е ново видео cool.gif

EDIT: Ето го моето видео ЦЪК виж какво пише най-отдолу. Това трябва да има и твоето видео за да изкараш звук от този кабел cool.gif

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

Опитай да сложиш Core AVC, от настройките на ffdshow сложи disable на Н.264 и ползвай WMP Calssic. Като пуснеш филм виж с десния бутон - Filters дали се ползва Core Avc за декодиране. Това може да помогне.

Хардуерното ускорение на видео картата си остава утопия за мен. Да, то е възможно, но поснеш ли външни субтитри с VobSub и то заминава.

Трябва да вграждаш субтитрите в mkv файла за да се възползваш от него.

Core декодера е за краен случай

въпреки че последната версия има поддръжка на хардуерно ускорение

медия плеер класик си възпроизвежда субтитрите прес овърлея

така че не ти е нужен vobsub (които също е писан от gabest и е вграденв MPC)

това че си се накичил с кодек пакет е най голямата вероятност да не гледаш

с хардуерно ускорение

актуалната версия на кор декодера е 1.9.0

поддържа

H.264 Baseline, Main, High profile support

Interlaced support (PAFF and MBAFF)

SMP multi-core CPU support

NVIDIA CUDA GPU support

:speak::rolleyes:

няма да тръгне цифрово (то за това си има отделно чинчове отстрани, и аз моя не го подкарах и мъкнах компа в 1 съсед да видя баца ли ми цифровия изход на дъното - баца си, ама като го прекарам с кабелче към видеото... на тв-то само картина - просто hdmi-то май иска сигнала да е HDCP иначе не го пуска) ... пък не си струва - колонките на тв-то не струват.. освен това през pc-input като спреш компа тв-то си влиза в stand-by, звука го пуснах с кабел 3,5мм стерео жак към 3,5мм стерео жак, ама като не прая нищо на компа и се изключи тв-то спира и звука и като мръдна мишката търгва... та съм забранил вградените говорители и си слушам на домашно направените тонколони с усилвател...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Сложи си Power DVD Ultra задалжително делукс версия влез в опциите и дай десен бутон Preferences>Enable hardware acceleration аз съм с 9800GTX+ и имах същия проблем което ме изумяваше но по този начин се оправи дори с 1080р филми всичко е перфектно.

Сложи си Power DVD Ultra задалжително делукс версия влез в опциите и дай десен бутон Preferences>Enable hardware acceleration аз съм с 9800GTX+ и имах същия проблем което ме изумяваше но по този начин се оправи дори с 1080р филми всичко е перфектно.

не е гаранция че и тогава ще тръгне :baby:

изпиването става с тази програмка

DXVAChecker ползвайте превод от японски

програмата е на английски

Visual C++ 2005 SP1 и .NET Framework 2.0 трябва да са инсталирани

пояснение

DXVA1: Overlay Mixer, Video Mixing Renderer 7, Video Mixing Renderer 9

DXVA2: Enhanced Video Renderer

кой разбрал разбрал biggrin.gif за второто Виста (7)

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Здравейте!

Реших да пиша тук,защото не ми се пускаше нова тема.Имам явно някакъв проблем с възпроизвеждането на HD.Телевизора ми е Philips Full HD,а DVD-то ми е пак на Philips HTS3367 което възпроизвежда full HD.Свалям си определен филм от нета с това качество и го записвам на DVD диск,но не го разпознава sad.gif Всичко си е свързано както трябва,но аз си мисля,че не го записвам както трябва или и аз не знам.Иначе използвам нерото.

Благодаря предварително и се надявам да сте ме разбрали,че аз не го обясних както трябва :ph34r:

Разбрахме те. DVD-то ти не може да възпроизвежда Full HD или каквото и да е HD. То има опция да повишава резолюцията до Full HD, но файловете, които чете са само със стандартна резолюция до 720х576. Това важи за всички ДВД плеъри.

Спокойно, не си единствения, подхлъзнал се по тези плеъри. За възпроизвеждането на такива файлове се изисква много по-мощен хардуер от този в ДВ плеърите.

За момента за плейване на HD може да ти свърши работа или компютър или някой от HD плеърите като WD TV, Popcorn Hour, Tvix, iStar HD и тн.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.