Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Flash-ка от метро?

Featured Replies

Здравейте,

решил съм да си купя флашка 8гб и си търся от каде мога да си я взема най-евтино.

Чух, че в Метро имало за по 23лв. Някой да си е взимал за да потвърди?

Имай в предвид, че най-евтините са най-големите боклуци. Иначе можеш да си вземеш от всяка фирма занимаваща се с продажба на хардуер, включително и магазините за мобилни телефони.

• Автор

ivanvazovv това ми е ясно, но след като преди няколко дена загубих хубава сега не ми се дават много пари. Искам само да е 8гб и да е възможно най-евтината.

По какво съдите дали една флашка е боклук или не?!

Просто флашка ще!

Относно флашката от Метро - аз си купих 8гб тошиба.

Доволно си бачка,бързичка е.

Пише, че е произведена в Германия на опаковката,но на самата флашка пише мейд ин чайна.

• Автор

vkg77 мисля, че за точно тази тошиба ми говориха. Ще споделиш ли скорост на четене/писане и модела точно? Кокви пари ти излезе точно?

Мерси много!

Сестра ми си купи 3 бройки 8 и 16ки kingmax от там. Едната изобщо не захапа и трябваше да я сменя. Затова подбирай марката (въпреки че То-шиба не звучи зле), че да не се разкарваш и разправяш повторно. А, да - и се подсигури, че имаш гаранция.

Макар, че не знам каква точно разлика в цените ще имаш спрямо Технополис например (като броим и разкарването до Метро).

П.П. След като й я смениха й казаха, че гаранцията повече не важала (т.е. не може да я смени ако пак дефектира) :angry:

досега сред познатите ми няма доволни, купили РС- работи от супери като метро, технополис, техномаркет .... а има доста недоволни. да не говорим колко РС невежи са продавачите ТАМ!!!

за себе си съм решил - вече не купувам от такива и не го препоръчвам - предпочитам специализирани фирми за РС!

ама не слушат и после се оплакват

Редактирано от martab (преглед на промените)

Просто флашка ще!

По скоростта й на трансфер. Не е много приятно да чакаш 40 минути за 4 гигабайта да се запишат на флашката. Колкото по-бърза толкова по-добре.

Относно флашката от Метро - аз си купих 8гб тошиба.

Доволно си бачка,бързичка е.

Пише, че е произведена в Германия на опаковката,но на самата флашка пише мейд ин чайна.

Пише че лицензи свързани с немска фирма вероятно.....чети цялото изречение, дори целият текст. Ако наистина пише в прав текст MADE IN GERMANY по-добре бягай далеч.

Просто флашка ще!

И откога някакви сервитьорки станаха толкова компетентни? Като не можеш да помогнеш на човека, защо даваш мнение?Най-доброто за тия пари е kingston data traveller 101, струва около 28 лв, с 5г гаранция.От Метро да ти е ясно, максимум 2г.И ще е в пъти по-долнопробно.Скоростите й са 10 мегабайта в секунда-писане, 20-четене, от личен опит потвърждавам.Заради 3 лв разлика ще си скубиш косите.Maxell не си вземай, дефектират много, познавам двама техници от варненското МЕТРО.

Аз се ориентирах към micro SD. Имам едно миниатюрно адаптерче за USB и 3 в 1 адаптер за SD. Така картата е съвместима с телефон, SD слота на лаптопа и мога да я ползвам като флашка. Class 6 картите са с доста прилична скорост, а цената на една 8 Гб. е около 30-ина лв. с ДДС

За обикновенна флашка, определено препоръчвам Corsair Voyager (на базата на сравнение с кингстън, самсунг и още някакви други които имам)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Аз си взех от технополис kingstone data travelerза 21лв 4Гъби ...ето и резулатати на HD tune

HD Tune: KingstonDataTraveler 2.0 Benchmark

Transfer Rate Minimum : 14.7 MB/sec

Transfer Rate Maximum : 25.4 MB/sec

Transfer Rate Average : 18.9 MB/sec

Access Time : 0.5 ms

Burst Rate : 17.8 MB/sec

CPU Usage : 10.5%

Аз си взех от технополис kingstone data travelerза 21лв 4Гъби ...ето и резулатати на HD tune

HD Tune: KingstonDataTraveler 2.0 Benchmark

Transfer Rate Minimum : 14.7 MB/sec

Transfer Rate Maximum : 25.4 MB/sec

Transfer Rate Average : 18.9 MB/sec

Access Time : 0.5 ms

Burst Rate : 17.8 MB/sec

CPU Usage : 10.5%

Слабо, ама тия Kingston-и са така. takeMS 8GB enchanced speed - Minimum - 29,7 ; Maximum - 31,6 ; Average - 31,0 MB/sec - изключително равномерна характеристика и висока скорост.

• 1 месец по-късно...

И аз си взех kingston data traveller 101, струва около 25 лв, с 5г гаранция - 8 Гб.

преди това взех от офис лан ЕМТЕК 4 Гб издържа 2 седмици и сега само свети като я сложа в USB.

Така, че заложих на по-марковото този път.

Да зная, че всички са ЧАЙНА, но някои са правени в гаражче или пък на село докато др. са от завод така, че до момента съм доволна.

И не е толкова важна БЪРЗИНАТА а СТАБИЛНОСТТА. Който е губил документи той знае за какво говоря.

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

А който е чакал 3 часа за осем гигабайта също знае за какво говоря :B . Задължително се гледа бързината на флашката. А стабилносста е като при всеки сегашен компонент - на късмет, без значение марка и модел.

Що се однася до каквато и да е твърда памет,НИКОГА не пестете пари,после само ще си берете ядове с затрита информация+това са доста бавнички евтините модели и може да срещнеш затруднения(половин час чакане) при копирането на големи файлове.

Ако си мислиш че много пари ще те спасят, грешиш! Една от причините за RAID примерно е точно да се подсигури информацията. И е разработено за сървъри със мнооого-много скъпи твърди дискове. Така че сигурност означава информацията да е поне на още едно-две места.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Що се однася до каквато и да е твърда памет,НИКОГА не пестете пари,после само ще си берете ядове с затрита информация+това са доста бавнички евтините модели и може да срещнеш затруднения(половин час чакане) при копирането на големи файлове.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.