Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

не мога да стартирам уиндоуса..

Featured Replies

пускам компа,започва зареждането на XP,компа се рестартира,натискам "старт уиндиус нормал"..започва зареждането,и всичко се повтаря....няма пускане..??

• Отговори 52
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

пускам компа,започва зареждането на XP,компа се рестартира,натискам "старт уиндиус нормал"..започва зареждането,и всичко се повтаря....няма пускане..??

Тествай харда за лоши сектори с HDD Regenerator.Ако не знаеш как става влез в биоса и нагласи първо да зарежда флопито(ако имащ такова).Запиши предварително програмата на дискета и тествай.Ако има лоши сектори програмата ще ги изолира ,но се замисляй за нов харддиск.!100% сигурно е ,че харда прави мизерии!!!

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

iovi

• Автор
Тествай харда за лоши сектори с HDD Regenerator.Ако не знаеш как става влез в биоса и нагласи първо да зарежда флопито(ако имащ такова).Запиши предварително програмата на дискета и тествай.Ако има лоши сектори програмата ще ги изолира ,но се замисляй за нов харддиск.!100% сигурно е ,че харда прави мизерии!!!

мерси,най-вероятно е това,компа все пак е на 5 години...някаква друга вероятност??

какви дискети какви регенератори какви 100%

а каво е според теб??

мерси,най-вероятно е това,компа все пак е на 5 години...някаква друга вероятност??

а каво е според теб??

Занеси го най-добре в сервиза! Там ще тестват всеки един компонент поотделно за да се разбере какво му е .Но над 4 пъти са ми звъняли за тоя проблем- и 4-те пъти бяха хардовете.Не изключвам и друг компонент да е сдал багажа-но там има писукания,артефакти ,сини екрани и други симптоми.Но все пак иди в сервиз за 10-15 лева ще ти кажат,а и хардовете са евтини,предполагам твоя не е SATA, a IDE ,все още се намират нови!

какво разбираш под зареждане - ако стигаш само до надписа Уиндоус и само толкова, на това му се казва скапан МБР, понякога се оправя с recovery конзолата, но в повечето случаи на това му се вика преинсталиране... cool.gif

• Автор
какво разбираш под зареждане - ако стигаш само до надписа Уиндоус и само толкова, на това му се казва скапан МБР, понякога се оправя с recovery конзолата, но в повечето случаи на това му се вика преинсталиране... cool.gif

проблема е,че току що го преинсталирах..пак същата история,какво е МБР? и как се оправя с тая конзола??

Ъъъъъ. Защо ли си мисля че ако е MBR няма да стигне до заветния надпис "Windows"? ;)

Аз гласувам за hiren's boot cd 9.7, има Windows Live на него. Пускаш го и от менюто избираш HDTUNE и му даваш да сканира диска. Преди това може да погледнеш секцията Health. И да ни пуснеш снимки от двете работи. За целта ще ти трябва фотоапарат или телефон. Или доброто старо ръководство "Копиране и направа на screenshot за блондинки".

Ако беше рама нямаше да успее да преинсталира. XP е доста чувствително по въпроса.

• Автор
Ъъъъъ. Защо ли си мисля че ако е MBR няма да стигне до заветния надпис "Windows"? :snowballfight:

Аз гласувам за hiren's boot cd 9.7, има Windows Live на него. Пускаш го и от менюто избираш HDTUNE и му даваш да сканира диска. Преди това може да погледнеш секцията Health. И да ни пуснеш снимки от двете работи. За целта ще ти трябва фотоапарат или телефон. Или доброто старо ръководство "Копиране и направа на screenshot за блондинки".

Ако беше рама нямаше да успее да преинсталира. XP е доста чувствително по въпроса.

мерси,ама тая програма как да я пусна да сканира,след като де факто не мога да стартирам компа,а м/у другото работи в сейф мод...само нормал неще..

мерси,ама тая програма как да я пусна да сканира,след като де факто не мога да стартирам компа,а м/у другото работи в сейф мод...само нормал неще..

Щом ти работи сейф мод, виж дали можеш да върнеш със Систем Рестор предишното състояние, т.е. работещото.

Това което съм ти писал е т.н. жива операционна система. Зарежда от CD/DVD и реално няма нужда от твърд диск за да работи. Програмата HD Tune я има инсталирана предварително в тази система.

• Автор
Това което съм ти писал е т.н. жива операционна система. Зарежда от CD/DVD и реално няма нужда от твърд диск за да работи. Програмата HD Tune я има инсталирана предварително в тази система.

значи-записвам я на диск и после...??изв.малко не съм в час с тия програми:))

сега пак се мъчих-значи проблема идва като забуча кабела на монитора,иначе компа не се рестартира,т.е бачка си,но сложа ли монитора и започва....ааа,забравих,също и като го"тупна"леко и се изключва,но не напълно-лампичката свети,отворих го,барах всички букси,захранващото е ново-4 месеца 400 вата пише на него,компа е стар,затова питам,ако е изгоряло нещо по скъпо да го метна през терасата:))

• Автор

бах,преинсталирвах го 10 пъти..тествах харда с 4 програми- и пак-на сейф мод работи,на нормал не зацепва....ето и малко снимки от теста...

явно не е от харда(поне така ми се струва)...ако е от захранването,възможно ли е да инсталира без проблем уиндоуса,ако е от видеокартата...не би трябвало да ми изкарва снимки по сейф мод(или греша)???

Според мен или версията на ОС, която слагаш е бъгава, или някой/и от драйверите правят проблеми. Все пак при рестартиране би трябвало да ти даваш някакво съобщение за грешка, което да те насочи къде да търсиш.

• Автор
Според мен или версията на ОС, която слагаш е бъгава, или някой/и от драйверите правят проблеми. Все пак при рестартиране би трябвало да ти даваш някакво съобщение за грешка, което да те насочи къде да търсиш.

ще пробвам с друга версия...е те драйвърите не се ли слагат после??..при рестарт,почва да зарежда и когато трябва да излезе страницата на XP,рестартира и така,и така...а в сейф мод излиза??бах тва чудо..

ще пробвам с друга версия...е те драйвърите не се ли слагат после??..при рестарт,почва да зарежда и когато трябва да излезе страницата на XP,рестартира и така,и така...а в сейф мод излиза??бах тва чудо..

Качи му в сейф моде драйверите на видеото ? Имаше например едни елигрупски дънца навремето с леко екзотичен графичен чип дето не се сещам за името му в момента, май беше Xabre и те така "палеха" първия път ? Както и на чипсета, видимо проблемчето е в превключването на графичния режим, язък за яките тестове на харда ама нека се разработва диска все пак ;)

• Автор

бах сега записах друг уиндоус(уж най-читавия),почнах да инстал-първия път ми даде черен екран при инсталирането,наново и сега пък син екран

бах сега записах друг уиндоус(уж най-читавия),почнах да инстал-първия път ми даде черен екран при инсталирането,наново и сега пък син екран

Прегледай тази тема

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...aded&start=

• Автор

абе много ме съмнява ,че е от видеото....

абе много ме съмнява ,че е от видеото....

Хм, по горния екран и аз имам подобни съмнения заради името на програмата (framebuffer) sad.gif

• Автор

мерси на всички,сега ще го преинстал и ще ви кажа кво е станало....

• Автор

бах мъчих се и става все по зле-сега изобщо не мога да стигна до започване на инсталацията,форматира,зарежда и когато трябва да излезе синия екран-пищи и дава размазани цветове някакви....ясно е че е от видеокартата-мога ли да сложа некви драйвъри за нея без да имам де факто ОС??

бах мъчих се и става все по зле-сега изобщо не мога да стигна до започване на инсталацията,форматира,зарежда и когато трябва да излезе синия екран-пищи и дава размазани цветове някакви....ясно е че е от видеокартата-мога ли да сложа некви драйвъри за нея без да имам де факто ОС??

Подобен проблем имах с един компютър и накрая излезе, че всичко е от дъното. Просто последното си заминава, като проблема не става веднага, а постепенно, докато откаже напълно.

• Автор

бах тва нервите ми стопи-сега извадих видеокартата,почистих я,сложих я,почнах да преинстал.....и всичко тръгна нормално....викам си ...ех кеф....и тъкмо стигна до 28 мин(оставащи) и засече-стои си екрана така вече 15 мин и не мърда....ще го бия в земята...наближава.. :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.