Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows-а забива при стартиране?

Featured Replies

Така значи проблема се състои в следното:

1.Като пускам компа понякога забива при зареждането на Windows-a

2.Друг път не забива при зареждането а след това където е черният екран си остава така

3.Това става само като е спрян компа и се пусне отново,но не става всеки път

4.Не става когато рестартирвам Windows-а.

5.Като забива нищо не дава просто замръзва

6.Като забива не всеки път,а понякога дава едни малки цветни точици на картинатапри замръзването,но и това не става всеки път

7.Проблемът се появи след сменяне на видеото,процесора и слагане на 2гб още рам

8.Windows-а е прясно инсталиран и след инсталацията като се пусне компа след 2-3 минути замръзваше и забивашеи като сложих драйверите на видеото и като направих от опциите на захранването Hight Performance спря да забива и вече не забива в Windows-а а само по някой път при зареждането

9.Важно-на XP или Windows 7 няма такъв пробле,само под виста.

В кой хардуерен или софтуерен елемент може да е проблема.Харда го проверих с една програма пише че е 100% изправност.Видеото също го проверих за стабилност под Furmark 1.6.5 също е в изправност и съм с драйвери ATI Catalyst 9.1.Мисля че достатъчно подрбно обясних проблема.Също ако може да е от периферията принтера ми е Lexmark z645,работи си и е с инсталирани драйвери за него за виста 64 бит.Имам USB камера,за която вистата си намери сама драйверите и съответно работи и мишка A4 TECH MODEL X710 за която също си намери вистата драйвери и си работи.В кое е проблема мамка му.Мерци предварително? ohmy.gif

Тествай и паметта с Мемтест , а процесора с някаква програма са стабилност (Ортос).

Може и Вистата да е бъгава :)

ПП. Това захранване не ти ли прави проблеми ?

• Автор
Тествай и паметта с Мемтест , а процесора с някаква програма са стабилност (Ортос).

Може и Вистата да е бъгава :)

ПП. Това захранване не ти ли прави проблеми ?

Добре ще тествам,вистата не е бъгава най-добрия релииз от замунда на MSDN,ползвал съм я преди без проблем.Разбира се че не ми прави проблем захранването ако този проблем не е от него но не ми се вярва.По прости сметки то има предостатъчна мощност за да държи тази система че ако трябва и с 4-ри ядрен процесо,тъй като W-те му са реални и е марково.Дори и 300W Fortron трябва да не създава проблеми.Ще тествам .

Тествах и до сега и с двете няма никъкви проблеми,а и мисля че продължителна игра на Crysis Warhead на Enthusiaste 8xAA 1280x1024 е достатъчен тест.Също и на GTA IV т.е. искам да кажа че в момента това се получава само при стартиране на Windows-a?Защо?

Провери харда за лоши сектори , че може това да ти е проблема .

Прости сметки от мен , за захранването .

Само основните компоненти !!!

Процесор : 140вата

Видео :160/240вата idle/load

Общо 140 + 160/250 = 300Idle/390 load

Това само основните компоненти без клок , а имаш и хард , дъно , рам , перки и т.н.Захранванито работи на прага на възможностите се !!!

ПП. С какво го изчислява ?

Редактирано от Tsqu@d (преглед на промените)

• Автор

Това само основните компоненти без клок , а имаш и хард , дъно , рам , перки и т.н.Захранванито работи на прага на възможностите се !!!

Май оправих проблема.Поуката е не пипайте настройките за зареждане на Windows-а.Бях го направил там да зарежда с двете ядра и сега пак го фарнах на автоматично и за сега няма проблем.Видеото консумацията му е по-малка 140 май.

Ето малко четиво за консумацията :)
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Съживявам темата.Значи проблема се оправя дори и след 9 и повече часа спрян,като се пусне влизам в биоса и излизам от него,без да променям сефам и пипам нищо в него и не забива тогава.Това може ли да насочи някой към проблема?Иначе ако не влезна при повече от 5-6 часа спрян при пускане забива на зареждането на Windows-а.Може ли този проблем да е от някъква несъвместимост с вистата или от самия Windows Vista,не от релииза?

И аз я имах тая шитня и ми казаха, че било заради пиратския Уин... Ставаше ми известно време и накрая се оправи от само себе си.

• Автор
И аз я имах тая шитня и ми казаха, че било заради пиратския Уин... Ставаше ми известно време и накрая се оправи от само себе си.

Но проблемът същия ли беше при не всяко стартиране,а като е спрян повече време да забива и след колко време се оправи?Някой може ли да кажем дали наистина не е хардуерен.На Xp го нямаше,дори и Win 7,но единия беше инсталиран в D,а другият първо в Д,но направих този дял по-малък и го направих праймери,тоест C.Интересно че като влезна в биоса и излезна при стартиране не забива,защо?

Ето малко четиво за консумацията :)

Колега, копи- пейст всички можем. Но да четем?

Power consumption

We measured total system power consumption at the wall socket using an Extech power analyzer model 380803. The monitor was plugged into a separate outlet, so its power draw was not part of our measurement. The cards were plugged into a motherboard on an open test bench.

За да няма неразбрали ще го преведа:

-------------------

Консумация

Измерихме ЦЯЛАТА системна консумация от контакта използвайки Extech power analyzer model 380803. Мониторът беше включен в отделен контакт, така че не участва в измерванията. Системата беше пльосната на работна маса.

-------------------

Core 2 Extreme QX9650 3.0GHz това им е процесора. Останалите чарколяци.

П.П. На котлончето къде му ги намери тия 140 вата????

И на последно, но не по важност място: (това го прочете внимателно, и отделете пет минути да го смелите): Хората мерят консумацията на захранващия блок. А не на системата. Съответно тези измервания нямат нищо общо с полезните мощности отделяни от захранването. Мери се мощност при 220 волта променлив ток. Или 110, зависи в коя част на света правят тестовете, тогава тока е почти два пъти по-голям.

И това с какво може да ми помогне.

На тебе лично вероятно с нищо. Защо питаш? На Tsqu@d може да му е от полза. Както и на всички които мислят като него.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор
Колега, копи- пейст всички можем. Но да четем?

За да няма неразбрали ще го преведа:

-------------------

Консумация

Измерихме ЦЯЛАТА системна консумация от контакта използвайки Extech power analyzer model 380803. Мониторът беше включен в отделен контакт, така че не участва в измерванията. Системата беше пльосната на работна маса.

-------------------

Core 2 Extreme QX9650 3.0GHz това им е процесора. Останалите чарколяци.

П.П. На котлончето къде му ги намери тия 140 вата????

И на последно, но не по важност място: (това го прочете внимателно, и отделете пет минути да го смелите): Хората мерят консумацията на захранващия блок. А не на системата. Съответно тези измервания нямат нищо общо с полезните мощности отделяни от захранването. Мери се мощност при 220 волта променлив ток. Или 110, зависи в коя част на света правят тестовете, тогава тока е почти два пъти по-голям.

IИ това с какво може да ми помогне.Мисля че разбрах къде е проблема.В активатора за вистата.Тъй като той имулира биос и от това може да е.Докато пи XP И Win 7 ми беше с CD KEY,а не с активатор и сигурно заради това не е правило този проблем.Не намерих активатор,който да не имулира биоса или кейген.Мисля че това е обяснението,ако някой има нещо да допълни.Също така в подкрепа на това,в повечето случаи като го пускам и като влезна и излезна от биоса и не забива след това.

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

• Автор

ПП:Сега като пробвах да излезна и влезна в БИОС-а после пак заби,не става номера всеки път.Но това мисля че не променя това че може да е от активатора на вистата проблема.Вие как мислите laugh.gif

Прочетох, че си сменял процесор и проблема се е появил след това. Имам същия проблем с доста по-старо дъно със 600 Мхц процесор. Смених го с 933 Мхц и започна да прави същата магария. Изключа ли го няколко часа и забива при старт на първия екран с логото на Уиндоус.

При всяко стартиране сутрин първо влизам в биос и го оставям така около 5 мин. По този начин си стартира безпроблемно и до днес. Свързвам го с нужда от подгряване на процесора или нещо свързано с него, колкото и странно да звучи, защото със 600 Мхц-овия си стартира без грешка.

Пробвай и ти по този начин.

• Автор
Прочетох, че си сменял процесор и проблема се е появил след това. Имам същия проблем с доста по-старо дъно със 600 Мхц процесор. Смених го с 933 Мхц и започна да прави същата магария. Изключа ли го няколко часа и забива при старт на първия екран с логото на Уиндоус.

При всяко стартиране сутрин първо влизам в биос и го оставям така около 5 мин. По този начин си стартира безпроблемно и до днес. Свързвам го с нужда от подгряване на процесора или нещо свързано с него, колкото и странно да звучи, защото със 600 Мхц-овия си стартира без грешка.

Пробвай и ти по този начин.

Приятели на баща ми които разбират доста от техника също са казали че това може да е проблем,т.е. разлика в температурите в стаята и на компонентите на системата и от това се получавало.Някой може ли да потвърди дали на съвременна конфигурация като моята е възможно това и на подобни.То ако е за 5 минути 1-2 рестарта оправят проблема няма смисъл.

• Автор

Май това е проблема.

http://support.microsoft.com/kb/946532

Интересно майкрософт го признават,казват че е от Windows-а и казват че се оправя с инсталирането на SP1,което аз имам инсталиран и проблема остава,четох в нета и с други със същия проблме при които и с СП1 не се е оправил.Другото което пише че се оправяло с чиста инсталация(не ми се преинсталира,но вече един =,два пъти го инсталирах на ново тоя Windows и проблема остана май май.И на края кво стана,пак са осрали нещо ако не активатора.

• 3 месеца по-късно...

Здравейте. При мен го има същият проблем от около 2-3 седмици. Но съм с WIN XP SP3.

Това с температурите ми звучи най-логично - не помня колко горе-долу ми е било на видеото преди, но сега е около 65 градуса и ми се струва, че е множко.

Иначе не съм правил кой знае какво по WINDOWS-а, добре си го поддържам и не съм преинсталирал от 8 месеца (нов рекорд :speak: )

Здравейте. При мен го има същият проблем от около 2-3 седмици. Но съм с WIN XP SP3.

Това с температурите ми звучи най-логично - не помня колко горе-долу ми е било на видеото преди, но сега е около 65 градуса и ми се струва, че е множко.

Иначе не съм правил кой знае какво по WINDOWS-а, добре си го поддържам и не съм преинсталирал от 8 месеца (нов рекорд :white flag: )

дам...близко до крайната граница е.

провери си вентилатора на видео картата,и го смени ако трябва.също изчисти ако имах прах по дупките на кутията и се замисли дали е възможно добавянето на някой 80мм вентилатор в кутията ти,който да изкарва въздух.

дам...близко до крайната граница е.

провери си вентилатора на видео картата,и го смени ако трябва.също изчисти ако имах прах по дупките на кутията и се замисли дали е възможно добавянето на някой 80мм вентилатор в кутията ти,който да изкарва въздух.

Всъщност забравих да спомена, че е ATI картата - 1950pro, от тия затворените и нищо чудно вътре да се е напълнило с прах. Днес почнах да се оглеждам за друго охлаждане да си купя, че откакто е купена тази карта има съмнения за възможността да се охлажда добре.

Но все пак реших първо да се поразровя и ако е почти сигурно, че това е проблема ще действам да я сменям тази "кутийка", която охлажда biggrin.gif

а да,такова охлаждане същото няма да намериш,а новите такива са доста скъпи,поради факта,че са "фенски" издания да си оверклокваш картата....

поогелдай VGA-то си,и виж дали няма лесен начин да свалиш пластмасите.ако успееш,изчисти радиатора под вентуилатора добре,после и самия чип и добави нова термо паста.разбира се здраво издрусай вентилатора през терасата от прахта :white flag:

а да,такова охлаждане същото няма да намериш,а новите такива са доста скъпи,поради факта,че са "фенски" издания да си оверклокваш картата....

поогелдай VGA-то си,и виж дали няма лесен начин да свалиш пластмасите.ако успееш,изчисти радиатора под вентуилатора добре,после и самия чип и добави нова термо паста.разбира се здраво издрусай вентилатора през терасата от прахта :line dance:

Аз не говоря да търся същото. Харесал съм си това - http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39216

С една перка и мисля, че става перфектно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.