Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заключена карта памет (Micro SD)

Featured Replies

Имам карта с памет която е заключена, с някакъква парола, приятелката ми я е заключила и не помни паролата... Някой може ли да ми каже дали има начин да я отключа? Много държанието в картата, и не искам да го губя!!!

• 3 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

има надежда да се отключи, но съдържанието ще се изгуби

друга възможност няма

Как става отключването?

Опитай по следния начин: 1. Слагаш картата в card reader на компютъра 2. Натискаш "Start-->Explore" и намираш картата, като устройство (removable drive) 3. Избираш microSD картата и би трябвало в дясно да видиш разни файлове, единият от които е "MMCSTORE" - копирай го на Desktop 4. Отваряш го с Notepad 5. Вътре би трябвало да намериш паролата - трябва да я пише като текст

Опитай по следния начин:

1. Слагаш картата в card reader на компютъра

2. Натискаш "Start-->Explore" и намираш картата, като устройство (removable drive)

3. Избираш microSD картата и би трябвало в дясно да видиш разни файлове, единият от които е "MMCSTORE" - копирай го на Desktop

4. Отваряш го с Notepad

5. Вътре би трябвало да намериш паролата - трябва да я пише като текст

:) Благодаря!

Сложих картата в адаптера но компютъра не я вижда като устройство.

Сложих картата в адаптера но компютъра не я вижда като устройство.

Проблемът тук е в адаптера значи, ако е външен и се включва през USB, опитай в друг порт. Ако е вътрешен, виж в Device manager дали го намира, ако има някакви драйвери за него, може да ги преинсталираш.

Така и не успях да отключа картата пробвах и с друг адаптер и четящото устройство вградено в преносимия компютър. При включване не излиза ново устройство. Само телефона от който вероятно е заключена може да записва и трие. Четох че може да се изтрие като се подаде напрежение 9V на първи и последен пин. Може л итова да повреди картата?

• 2 години по-късно...

и аз имам този проблем,само на единия ми телефон се чете,на другия неще и на лаптопа не я чете,не си знам паролата,как мога да я разбера,някак си през телефона можели,форматирам картата и пак не се чете другаде освен на този телефон,нямам четец,но ще си взема да пробвам и така,дано с четеца да я прочете на лаптопа за да мога да махна паролата и да я форматирам от там,че да видим какво ще стане

Така и не успях да отключа картата пробвах и с друг адаптер и четящото устройство вградено в преносимия компютър. При включване не излиза ново устройство. Само телефона от който вероятно е заключена може да записва и трие. Четох че може да се изтрие като се подаде напрежение 9V на първи и последен пин. Може л итова да повреди картата?

Я ни посочи къде си го чел това. Ама сериозно те моля да го направиш! Нека го прочетем и ние!

• 3 месеца по-късно...

Темата е стара ама да не отварям. Интересувам се, ако знае някой, продават ли се и ако да къде, микро сд карта заключна към само един преходник. Имам предвид, когато се сложи картата в SD картата в слота, се разчита самоа ко микро-картата е поставена в правилен преходник, предполагам снабден с хардуерно идификационно устройсто свързаващо микро картата с предходника.

Попадал съм на такава за навионикс, ако извадиш оригиналната микро сд карта и я сложиш в друг преходник, тя не работи, не може и да се ъпдейтва.

Дано разбирате какво ме интересува и да ми погнете като ми кажете от къде мога да се снабдя с него.

Благодаря

Какви са тези преходници , какви са тези ъпдейти на картата аз лично така и не разбрах .

Няма как дадена карта да бъде заключена към даден преходник. Всеки преходник си има собствено ключе за заключване.

Ако си купите карта навионкс от нета, да речем на Черно море, тя пристига инсталирана на сд карта. Сд картата се състои от две части: прегодник SD на който си пише навионкс и микро сд карта на която е файла със закупената карта..

Ако микро сд картата не е поставена в нейният си преходник, устройството в което е поставена, не разчита данните от файла.

Интересувам се от къде мога да си поръчм, закупя такава СД карта....която работи по начина на навионикс, ако пак някой не разбира, не знам как да го обесня по добре :rolleyes:

Редактирано от EU_BG_akademika (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.