Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разлики в скоростта

Featured Replies

Проблема ми е следния .. Това са ми скоростите от спиидтест http://www.speedtest.net/result/417045004.png ,а когато свалям свалям максимум сьс 400 кб/с (никога не сьм виждал по-голям даунлоуд) и качвам максимум сьс 50 кб/с (и оттова по-вече не сьм виждал) ,та вьпроса ми следния.... тоя спиидтест верен ли е? или някак си немога да постигна максималните си скорости или аз незнам какво .... невярвам да има начин за усилване на интернет врьзката ,било леко детско и безмислено ... но все пак бих бил доволен ако знам какво става и защо става така.

post-88409-1235487943_thumb.png

Редактирано от Woo-Hoo (преглед на промените)

• Автор
400KB/s x 8=3200Kb/s

добре де ,а ьплоуда е вьв kb/s

Проблема ми е следния .. Това са ми скоростите от спиидтест http://www.speedtest.net/result/417045004.png ,а когато свалям свалям максимум сьс 400 кб/с (никога не сьм виждал по-голям даунлоуд) и качвам максимум сьс 50 кб/с (и оттова по-вече не сьм виждал) ,та вьпроса ми следния.... тоя спиидтест верен ли е? или някак си немога да постигна максималните си скорости или аз незнам какво .... невярвам да има начин за усилване на интернет врьзката ,било леко детско и безмислено ... но все пак бих бил доволен ако знам какво става и защо става така.

Няма грешка, всичко е тояно. Просто speedtestти показва скоростта в килобита в секунда, а ти в браузъри, торентии т.н. я гледаш в килобайти в секунда. 1 байт в случая е 8 бита и следователно 3420 Kb/s = 427.5 KB/s и 393 Kb/s = 49.125 KB/s.

Сайтът е популярен и горе-долу точен. Обикновено доставчиците си имат локален тест-сайт, който ползват за проверка при повреди, едва ли твоят няма такъв. Та по моя се и ориентирам, че speedtest.net е добър ориентир.

В конкретния случай вече имаш точен отговор от колегите по-горе, защото не си се сетил за различните мерни единици. Що се отнася до разликите между скоростите на теглене и качване, то това зависи най-вече от договора ти, но обикновено връзката е асиметрична. При мен по договор отношението теглене/качване е 10:1 и обикновено го спазват, макар и не винаги точно:

417403264.png

А и скоростта (като изключим тази на светлината) обикновено не е константа.

• Автор

хех проблема е бил ,че са били само различни едениците...

Благодаря на всички

А и скоростта (като изключим тази на светлината) обикновено не е константа.

и тя варира, зависейки от средата :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.