Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно липсващ диск за виста

Featured Replies

здравейте на всички от форума.искам да ви помоля за помощ.въпросът ми е следния.преди 2г купих лаптоп "p.bell" екипиран с vista familiale premium,но нямаше сд за въстановяване на windows,преди няколко дни се опитах да въстановя заводските настройки,но май затрих windowsa,появи се черен екран и пишеше натиснете аlt+altgr за да редемарирате компютъра.занесах го на майстор,погледна отдолу и каза ,че той има диск и ,че ще го оправи,но не продава сд-то ,отдолу е ном. на вистата,струваше ми 75 евро,.искам да знам от къде мога да си набавя диска за въстановяване на заводските настройки, дали мога от вистата ,която ми е в компютъра да направя копие на 1 но сд.не ги разбирам много тези работи,ако може да ми обясните благодаря ви предварително.

Редактирано от iovi
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Приятелю, постът е безсмислен.Бъди по-ясен.Win НЕ е обвързан със "заводски" настройки, да не би да имаш предвид BIOS?Но според мен искаш да имаш backup на твоя Win. За да си го направиш потърси отново специалист, но не като предходния ohmy.gif, аз мога да ти го направя и за 50 Е cool.gif

Виж какво, ако имаш поне два дяла на лаптопа можеш да си направиш бекъп на Вистата на втория дял, там където нямаш ОС и ако имаш проблем винаги можеш да си го възстановяваш винаги когато искаш - за тази цел ти трябва програма като Acronis True Image или Norton Ghost...

а ти сам можеш да си го направиш и безплатно (и дори да си затриеш рекавъри дяла) ама що, като може да се изръси 75евро - ммааааааааааааааааааллииииииииииииии, аз ако взимах по 75 евро за преинсталация на лаптоп с виста, щях да съм милионер

здравейте на всички от форума.искам да ви помоля за помощ.въпросът ми е следния.преди 2г купих лаптоп "p.bell" екипиран с vista familiale premium,но нямаше сд за въстановяване на windows,преди няколко дни се опитах да въстановя заводските настройки,но май затрих windowsa,появи се черен екран и пишеше натиснете аlt+altgr за да редемарирате компютъра.занесах го на майстор,погледна отдолу и каза ,че той има диск и ,че ще го оправи,но не продава сд-то ,отдолу е ном. на вистата,струваше ми 75 евро,.искам да знам от къде мога да си набавя диска за въстановяване на заводските настройки, дали мога от вистата ,която ми е в компютъра да направя копие на 1 но сд.не ги разбирам много тези работи,ако може да ми обясните благодаря ви предварително.

какъв е тоя пладнешки обир дето са ти направили , погледнал го и казал че има диск ха ха ха

нямаше ли нещо по тежко под ръка да му избиеш всички дискове от главата ???

Би ли дал точния модел на лаптопа? При някои лаптопи операционната система не се записва на диск, а е заложена на Back up партиция, от която се бутва при необходимост.

До колкото схванах, тези 75? са дадени при закупуване на лаптопа за да има операционна система, а не са дадени на човека, опитал се да реши проблема.

Би ли дал точния модел на лаптопа? При някои лаптопи операционната система не се записва на диск, а е заложена на Back up партиция, от която се бутва при необходимост.

До колкото схванах, тези 75? са дадени при закупуване на лаптопа за да има операционна система, а не са дадени на човека, опитал се да реши проблема.

е няма как да е заложена на партиция и отделно да се продава за 75 евро едно от двете е но не и двете заедно.

тия с рековери партиция повечето са OEM и няма да ти искат 75 ...

е няма как да е заложена на партиция и отделно да се продава за 75 евро едно от двете е но не и двете заедно.

тия с рековери партиция повечето са OEM и няма да ти искат 75 ...

Разбира се, че са OEM и въпреки това си струват пари. Това, че някои търговци не се възползват от тази възможност, не означава, че тези, които го правят злоупотребяват. Дори и производители като Dell искат пари за операционната система, а когато е OEM не играе роля дали е заложена на партиция като IMG или е записана на диск.

Разбира се, че са OEM и въпреки това си струват пари. Това, че някои търговци не се възползват от тази възможност, не означава, че тези, които го правят злоупотребяват. Дори и производители като Dell искат пари за операционната система, а когато е OEM не играе роля дали е заложена на партиция като IMG или е записана на диск.

е кой каза че сабезплатни, естествено че струва пари но тази цена е платена от производителя на хардуера и е прибавена към крайния продукт и търговеца няма как да спекулира с тая цена , от никъде не може да си закупиш лиценз OEM освен с хардуера

е кой каза че сабезплатни, естествено че струва пари но тази цена е платена от производителя на хардуера и е прибавена към крайния продукт и търговеца няма как да спекулира с тая цена , от никъде не може да си закупиш лиценз OEM освен с хардуера

Разбира се, че е така. Това се е и получило в случая. Без да съм бил там мога само да предположа, че е имал право на избор и варианта с Vista Home Premium е струвал 75? отгоре, което е приемлива цена.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.