Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Bluetooth 2.0 EDR USB BT-2210Tp ще ми свърши ли работа?

Featured Replies

Имам входящ кабел за Интернет, който влиза в Wireless Router TP-Link model TL-WR54 1G/TL-WR542G и осъществена кабелна връзка между настолен компютър в същата стая и безжичноа връзка с лаптоп в другата стая. Всичко си работи безпроблемно под операционна система Windows Vista SP1 64-bit. Сега обаче се налага рутера да остане в едната стая близо до входящия кабел, лаптопа остава в другата стая, а настолния компютър трябва да се премести в трета стая и за него мисля да купувам Bluetooth 2.0 EDR USB Adapter BT-2210Tp, за да осъществя безжична връзка. Избирам този модел /още не съм го купил/, поради не особено високата му цена и защото има ръководство и драйвери за Windows Vista SP1 64-bit.

Въпроса е - това устройство ще ми свърши ли работа или да купувам нещо друго /може би друга марка - по-скъпа, но маркова/?

Надявам се, че не съм се заблудил, че това е устройството, което може да осъществи безжична връзка между настолен компютър и безжичен рутер.

Моля, дайте съвет!

post-220260-1236192255_thumb.jpg

Това устройство определено няма да ти свърши работа. Трябва ти USB wifi adapter или Мрежова карта, PCI ,Wireless, a не Bluetooth

Редактирано от moon_shadow (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на moon_shadow за отговора.

Извинявамм се, ако въпроса ми е некомпетентен и звучи наивно, но ще попитам къде мога да прочета ръкомодство как се осъществява безжична връзка между безжичен рутер и настолен компютър?

Ще има ли 64-битови драйвери - питам защото за почти всички външни устройства си набавих с голям зор 64-битови драйвери.

как се осъществява безжична връзка между безжичен рутер и настолен компютър?

По същия начин както рутер-лаптоп. С една разлика, че лаптопа е с вградена безжична мрежова карта, а на компютъра ще я сложиш допълнително. Така че щом си успял да свържеш лаптопа, няма да имаш проблеми с компютъра.

За драйверите няма идея. Попитай в магазина, откъдето ще си я купуваш.

Аз лично бих ти препоръчал да свържеш рутера и компа с кабел поради две причини:

1. ще ти излезе по евтино

2. с wireless скоростта ще ти падне почти двойно ( LAN- 100Mbit/s | wireless- 54Mbit/s )

• Автор
Аз лично бих ти препоръчал да свържеш рутера и компа с кабел поради две причини:

1. ще ти излезе по евтино

2. с wireless скоростта ще ти падне почти двойно ( LAN- 100Mbit/s | wireless- 54Mbit/s )

Още веднъж благодаря на moon_shadow за отговора. Сега виждам колко е полезно да се посъветваш преди да купиш нешо ново, още повече ако не знаеш какво точно ти трябва.

Разбрах, че вероятно с купуването на мрежова карта не би трябвало да има проблем за отдалечено свързване на компютър с безжичен рутер. Понеже компютъра ще бъде през две стаи от рутера - нямам възможност за прекарване на допълнителен кабел между рутера и компютъра. Малко ме смущава двойното намаляване на скоростта - вероятно 54Mbit/s е някакъв стандарт.

И за да завърша питанията си и да има полза от тази тема - няма ли устройство, което да запази скоростта на предаване както е при LAN- 100Mbit/s, но естествено да не е много по-скъпо.

Това са скоростите, които твоя рутер подържа за wireless

Supports 54 /48/36/24/18/12/9/6/11/5.5/3/2/1Mbps wireless LAN data transfer rates

54Mbit/sec e максималната.

post-111729-1236247040_thumb.jpg

Скоростта няма да стане двойно по-бавна, а ще стана каквато е на лаптопа в момента. ;)

Редактирано от moon_shadow (преглед на промените)

Освен това скоростта може да падне още повече, поради намаляването на силата на сигнала при преминаването му през повече стени. Премести лаптопа на мястото, където ще бъде десктопа и виж каква сила има сигнала и каква е скоростта на свързване. Ако искаш по-високи скорости ще се наложи да смениш рутера с такъв, поддържащ стандарта 802.11 n и да си купиш wireless карта, поддържаща същия стандарт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.