Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ЗА и ПРОТИВ лаптопа и нетбука

Featured Replies

90% от хората ползващи Notebook могат да си вършат работата и с Netbook-всичко зависи от това какво удобство търсиш-ако можеш да си свършиш работата с малка компактна и лека машинка,няма смисъл да си взимаш стандартен notebook.Но всичко се свежда и до пари.

Един въпрос:това-15.4" или това-10".Нека всеки да си отговори коя от дветте машинки би му вършела по добра работа и какво получава за парите си.

Много се смея на тия малките.. Дано има хора да им вършат работа. Иначе мобилността им спор няма.

btw Трябва да си силно болен да предпочетеш въшката пред лаптопа за тия пари. :wors:

Само си чешете пръстите ... :P

Аз съм и за двете,защото са просто с две различни приложения.

Нетбука според мен е нещо за повече разнасяне и забавление,примерно за някой учещ.За всеки който просто не държи да играе игри или да гледа филми,а просто да изтледа някое клепче да провери имейла.

Лаптопа не е толкова за разнасяне из кафенетата,те са по тежки и нежни на удари те са повече за хора които ги използваг продължително и довършват работота от службата вкъщи.

+ и за 250 лв отгоре ще вземеш нещто доста зле,ако е лаптоп.

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

Аз съм и за двете,защото са просто с две различни приложения.

Нетбука според мен е нещо за повече разнасяне и забавление,примерно за някой учещ.За всеки който просто не държи да играе игри или да гледа филми,а просто да изтледа някое клепче да провери имейла.

Лаптопа не е толкова за разнасяне из кафенетата,те са по тежки и нежни на удари те са повече за хора които ги използваг продължително и довършват работота от службата вкъщи.

+ и за 250 лв отгоре ще вземеш нещто доста зле,ако е лаптоп.

Подкрепям, единствено ASUS лаптопите не са чак толкова зле в ниските класове ... за сметка на това пък EEE PC са най-добри при нетбуците така че ASUS си е ASUS при всички положения cool.gif

Именно Asus имат доста добри предложения при лаптопите под 1000 лв., а нетбуците са около 700-800 диапазон, извинявайте но предимствата на видеокарта със самостоятелна RAM си е голям плюс в случая, което оставя и опцията да си върви гладната за ресурс Vista сравнително прилично, на един нетбуук не искам да знам какво би представлявал такъв експеримент, относно овърклок ако тръгна да овърклоквам и един Core2Duo на лаптоп знаете ли какво се постига, няма голяма нужда от сравнение с едноядреното Atom-че, както казаха хората това са 2 различни ниши, но са и доста близки една до друга и определено тук сравнението е далеч от лаптоп срещу настолен компютър, най-малкото и двете са мобилни, и двете притежават близки характеристики, а относно DVD/CD устройство външно да се добави не бих се съгласил, първо допълнителна инвестиция е това, достига се цената на добро лаптоп решение от ASUS, след което идва и допълнителното тегло и нуждата от захранване към мрежа, което те обвързва да си вързан за електрическата мрежа и хайде мобилноста отиде на вятъра, да не говорим че една външна DVD записвачка си е приблизително 2/3 като размер спрямо нетбука.

Много се смея на тия малките.. Дано има хора да им вършат работа. Иначе мобилността им спор няма.

btw Трябва да си силно болен да предпочетеш въшката пред лаптопа за тия пари. :)

Ти работил ли си с Eee PC? Сравнявал ли си LCD на Eee Pc и Acer? Защо гледаш само параметрите на машината? Малко ли ти се струват 1,7 Ghz? Качеството не е ли от значение? Обичам да ми топли на крака, но не и да го пари пък и харесвам хубавите смарт падове ;)

Всеки трябва да прецени нуждите си. Има различни видове компютри, за всеки ще се намери правилния модел. Вече има една тенденция, в която лаптопите заместват десктоп машините. Аз самият се колебаех, между машина на Vaio или Alienware, като тя трябваше да замести настолния компютър. Не предпочетох геймърски лаптоп, защото риска от кражба е наистина голям, не бих и посмял да го извадя в някоя градинка и да показвам снимки на приятели; тези 4 килограма нямаше да ми се мушкат така плавно в мешката;CD-DVD плейърчетата вече са демоде... Хубавият Блу Рей изисква здрави финанси :wors: . Единственият недостатък на нетбука (поне за сега) е вградената видео карта; по нищо друго не би отстъпил на Ейсърска машина за 1 400 лева. Въпреки това, той ме привлече и с възможностите си за модинг, което го прави цяло съкровище за хора, търсещи различната машина... ТВ Тунер и Тъч Скрийн панел са само част от аксесоарите, които може да му се добавят.

Въпреки всичко теми от този род са напълно неоправдани. Няма база за сравнение между Нетбук и Лаптоп.

По темата (Хахаха): За и Против не са ли прекалено твърдо казано? Най-добрият вариант е след като си играл в тоалетната World Of Warcraft на Нетбука, да седнеш на десктопа и да се разбереш с приятел и да му покажеш новият геймърски лаптоп :wow:

Редактирано от MoHuToP (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

"Кола или джип - за и против".

Горе-долу такава е и тази тема. Тъпо е да се твърди, че един нетбук може да замести лаптоп в общия смисъл. Имам опит обаче в 5-дневно мъкнене на мобилен компютър, тежащ 3 кила, но вървящ в комплект с чанта, че и захранване, че батериите на лаптопите все още по 2 часа карат. Та 5 дена с поне 4 кила на рамо - колкото и да не изглеждат много - ми додея от тоя "преносим" компютър. Именно за такива цели 1-килограмово umpc, което можеш да набуташ между останалите работи в чантата/раницата е много добър вариант.

Нетбук моделите не са направени да се използва CAD/CAM на тях. Не са направени за игра. Не са направени за фотообработка. Направени са за да има човек една удобна машина с х86 архитектура на която да може да подкара най-необходимите му в движение програми и която да не му тежи. И BTW, идеални са за системна администрация в движение. ;-)

Редактирано от kufeiko (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.