Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DVD+R DL

Featured Replies

Здравейте! Преди време си взех Sky Pro DVD+R DL на шпиндел по 10 бройки. Записах няколко концерта и няколко игри на тях. Концертите се гледат без проблем на компютър и на DVD плеър, превъртат се, всичко си работи. Обаче тук идва проблема. Игрите не тръгват!!! Бях записал Crysis, Crysis Warhead, Race Driver GRID и Red Alert 3. Autoplay-а тръгва. Инсталацията също, но в един момент след половината на инсталацията DVD устройството започва да вие (завърта и спира диска) и не след дълго излиза съобщение, че не може да разчете даден файл. Първоначално реших, че е защото съм записвал с UltraISO. Записах Crysis с Nero, но проблема е същия. Записвачката е PIONEER DVR-215 SuperMulti. Пробвах и със стария и със новия firmware, разлика няма. Аз си го обяснявам с невъзможността да прочете втория слой, но не знам на какво се дължи. Ако е от носителите, ще кажете ли от къде да взема по-добри, просто в магазина други нямаше. Можете ли да помогнете да намеря и отстраня проблема? Благодаря!

Версия на Неро и версия на уиндоус?

Нерото като пуснеш записа и има една опция "Verify", Щракни я. След записа ще прочете диска да види за грешки, обзалагам се че ще сдаде багажа точно при прехода към втория слой.

и пак си купи такива дискове (или e-proformance... princo)... или други ефтини боклуци... на коя скорост пишеш? щото от 4 нагоре сам с качествени дискове става...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

E при мен същия номер са ми правили HP и Verbatim. Случва се, мисля че номера е да се пише на по-малка скорост, когато става въпрос за DL.

Че кога сте успявали на повече от 2.4х скорост да пишете? Стряскате ме. Аз съм с Неро 8 и Виста 32 бита и имам същия проблем. С дискове на HP съм пробвал. Евентуално ще видя с някой Вербатим.

• Автор

На 8х записвах, максималната за дисковете. Утре ще пробвам на най-малката с проверка на диска после. Излизаха по 3лв парчето, даже не бяха и евтини biggrin.gif. От къде да си набавя по качествени дискове? А защо проблема го няма при концертите?

Редактирано от papi92 (преглед на промените)

• Автор

Ето скоростта на която записвах, най ниската възможно е:

2737e6dad096f632.JPG

Записа се без проблеми и започна да го проверява:

25c648b86945ee6e.JPG

edfec1d67b7bc75a.JPG

На 54% скоростта ряско спадна. От почти 16МБ/с на 256КБ/с:

dd58cd61dbaf5f69.JPG

Започнаха грешки:

b0327536ff979763.JPG

След няколко поредни грешки проверяването продължи:

624da616f557f4f7.JPG

Ето го и края:

b85e9ea8199edb5a.JPG

Сигурно ли е, че е от носителите? Възможно ли проблема да е в Nero-то или в Windows-а, защото концертите се четат нормално? От къде да си взема Verbatim DL, не можах да намеря вчера :s ?

При запис е хубаво да имаш стартирани, колкото се може по-малко приложения правещи заявки към диска и паметта. Като ти гледам пуснатите в трея приложения ми призлява, а най-вече от торент клиента. Като нищо записът може да се прецаква от изпразване на буфера.

Че кога сте успявали на повече от 2.4х скорост да пишете? Стряскате ме. Аз съм с Неро 8 и Виста 32 бита и имам същия проблем. С дискове на HP съм пробвал. Евентуално ще видя с някой Вербатим.

Дисковете на НР дето им дават х2.4 ги записвам без проблеми на LG H44N на х4 скорост. Четат се без никакви проблеми. Нерото е 6.6.1.15d. Имам 20-тина записани такива, като с нито един диск не съм имал проблеми.

Пробвал ли си с DVD - R дискове дали прави пак проблем понеже при мен с записвачка LG подобен проблем правеше,докато при DVD-R всичко е ОК.

Редактирано от anatoliman (преглед на промените)

• Автор

Относно отворените приложения не правят доста заявки към диска. foobar2000 е доста икономичен от към ресурси, Chrome също. PC Suite-а заема само малко повече рам. При скорост 3МБ/с диска си се държи доста стабилно и се съмнявам да има проблем дори с още 3 отгоре. Работата е че не иска да прочете точно прехода между двата слоя. А иначе диска се инсталира въпреки грешките, този път. Нямам проблем с друг тип носители, както и с DVD-R на същата фирма.

Ще пробвам пак като изключа всички преложения, да видим дали ще има резултат.

Има голяма вероятност проблема да е в Нерото, аз имах проблеми с тази версия при запис на DVD-R

в нерото има опция за настройка на записа

спрямо модела на устройството

на автоматично не винаги е ОК

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.