Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

захранване по LAN?

Featured Replies

Всички интернет доставчици осигуряват захранване на активното оборудване по трасетата си /сучове по стълбовете/ по кабела на мрежата.

Някой подава 60V ~, друг 90V стабилизирано.

Как мислите кой вариант е по добър;променливо или стабилизирано захранване?

При стабилизирано захранване има ли значение начинът ,по който се ползват отделните кабели/по единия свободен чифт се подава "+",а по другият "-";

или по двата цветни кабела "+", апо двата цветно-бели "-"?

Това е нашенска измислица с цел спестяване но никъде не е регламентирана. А и при гигабитово трасе се използват всичките 8 проводника и номерът не върви. Теоретично коректното би било токът да се изравнява в рамките на чифта - т.е. по единия проводник да отива и по другия да се връща. Свързват се в паралел за повече ток и по-макък пад на напрежението. На практика е все същото.

Това е нашенска измислица с цел спестяване но никъде не е регламентирана. А и при гигабитово трасе се използват всичките 8 проводника и номерът не върви. Теоретично коректното би било токът да се изравнява в рамките на чифта - т.е. по единия проводник да отива и по другия да се връща. Свързват се в паралел за повече ток и по-макък пад на напрежението. На практика е все същото.

Това въобще не е наша измислица: http://www.poweroverethernet.com/

Всъщност PoE(Power over Ethernet) има и при гигабитовия стандарт. Използва се същия принцип както при DSL линиите, двата сигнала са с различна честота. Така че не пречи когато се ползват осемте проводника. Ако говорим за 100 мегабитов лан нищо не пречи и 220 волта променлив да избичиш, но НЕ го препоръчвам! Виждал съм го, правил съм го по 120 метрово трасе между два суича(и от там към още три други), работи. Но пак да кажа, НЕ го препоръчвам, изключително опасно е.

По-честа практика е да се пуснат 40-60 волта прав ток които да захранят 5-6-8 суича с един PicoIP модул на края на трасето, връзваш попа, да е мирно селото.

Какви 220V ще пуснеш? За тези кабели изолацията е до 36 - 60V и не може да се пуска повече! Има изисквания за изолация, разстояние между контакти, изолационни съпротивления и т.н.

Какви 220V ще пуснеш? За тези кабели изолацията е до 36 - 60V и не може да се пуска повече! Има изисквания за изолация, разстояние между контакти, изолационни съпротивления и т.н.

Да съм казал че отговаря на някакъв стандарт??? Казах че съм го правил и че не го препоръчвам. Нещо от типа: Не го правете в къщи.

Първите три изречения от предния ми пост отговарят на стандартите. Следващите показват българската действителност през погледа на go6o_kara в модерния роман "Да опънем малко жица". За изискванията ми е известно, това не означава че всички са се юрнали да ги спазват.

Капитане май не си разбрал Филипов. Той не казва, че няма такова нещо, а обяснява принципа ;) и начина на прилагане в нашите родни условия.

biggrin.gif

Разбрах го, но май трябва той (и аз) да си пооправим начина на изразяване и обясняване :yanim:

Ох, хора, не пускайте високи напрежения. Възможно е, но е МНОГО ОПАСНО!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.