Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с wifi

Featured Replies

значи проблема мие тъкъв аз съм нов абонат на БТК и съм с безжичен телефон и си взех wifi modem в описанието е обяснено че трябва да го свържа и към телефона посредством сплитера но с новия безжичен тел. тжа е практически невъзможно. Та въпросамие да ли 6те може да работи без да е свързан? :);)

значи проблема мие тъкъв аз съм нов абонат на БТК и съм с безжичен телефон и си взех wifi modem в описанието е обяснено че трябва да го свържа и към телефона посредством сплитера но с новия безжичен тел. тжа е практически невъзможно. Та въпросамие да ли 6те може да работи без да е свързан? :);)

Безжичния ти телефон се свързва към телефонната линия жично, не виждам какъв е проблема.

Поясни малко по-подробно.

Не можеш да ползваш интернет с този вид телефон-питай БТК :)

• Автор
Безжичния ти телефон се свързва към телефонната линия жично, не виждам какъв е проблема.

Поясни малко по-подробно.

няма такава възможност да се свърже жично проблема ми идва от там че в комплекта има модем и сплитер и слитера трабва даго свържа с модема и телефона и третия изход на сплитера с мрейата а нямам такава мрежа в къщи тъй като съм с безжичен телефон

Е,той безжичния телефон се състой от две части - майка и приемник и фактически "безжичността" на телефона ти е само от майката до слушалката иначе сигнала си идва по кабел.

На втория въпрос-няма как модема да работи без да е свързан.

Eто и принципно как трябва да свържеш модема:

1. Изключваш телефона(майката) от розетката.

2. Включваш го в сплитера.

3. Сплитера включваш в телефонната розетка и във WAN порта на модема.

4. От Ethernet порта на модема включваш RJ-45 кабелче към мрежовата карта.

5. Настройваш мрежовата карта да си взима настройките от DHCP.

6. Включваш захранването на модема, рестартираш Windows и това е.

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

• Автор
Е,той безжичния телефон се състой от две части - майка и приемник и фактически "безжичността" на телефона ти е само от майката до слушалката иначе сигнала си идва по кабел.

На втория въпрос-няма как модема да работи без да е свързан.

Eто и принципно как трябва да свържеш модема:

1. Изключваш телефона(майката) от розетката.

2. Включваш го в сплитера.

3. Сплитера включваш в телефонната розетка и във WAN порта на модема.

4. От Ethernet порта на модема включваш RJ-45 кабелче към мрежовата карта.

5. Настройваш мрежовата карта да си взима настройките от DHCP.

6. Включваш захранването на модема, рестартираш Windows и това е.

така телефона е напълно безжичен към немога няма нито една жица да влиза към него освен зарядното

Редактирано от niko90_m (преглед на промените)

така телефона е напълно безжичен към немога няма нито една жица да влиза към него освен зарядното

E тогава извинявай,не съм в България от 10 ина месеца и съм изпуснал това попълнение с напълно безжичния телефон.

Те такова чудо нема. :speak:

Дай повече подробности, какъв точно е модела на телефона.

Да не би да си на ДЕКТ в Симеоново ?

Ако е така, кофти работа.. Не те ли питаха на кой телефон ще го вържеш, като го купи ? ако не са те питали - проблема е техен, ако си дал друг телефон - проблема е твой. Във всички случаи набери 0800100 и искай да ти разкажат как да го вържеш. Може пък да има нещо, което и аз да не знам ..

Значи аз ще се опитам да поясня! niko90_m наистина е прав! БТК от известно време предлага безжични телефони като стационарни. Т.е. представете си обикновен телефонен апарат с антена. Няма кабели и подобно. Това разбира се се предлага само на по-малки населени места или на места където няма възможност за прекарване на кабели. До няколко месеца по-малките населени места ще преминат изцяло на такава система. В апарата има карта на Вивател, на която е присъединен телефонният номер на абоната - и така се ползва мрежата на Вивател за целта. За съжаление обаче на такива телефонни номера неможе да се ползва интернет, просто защото няма как да стане или по-точно неможе да се ползва ADSL! Само в случая немога да разбера кой малоумник ти е дал изобщо какъвто и да е модем за ADSL. Би трябвало или да ти пуснат телефона по кабел, ако има възможност или да ти откажат услугата. Но факт е, че вече такива услуги има и ще стават все повече по селата и крайните квартали!

Ми в такъв случай лично аз не виждам оправията с тоя ADSL,благодаря на icemans за пояснението ,аз лично за такова животно до сега не бях чувал.А към niko90_m да беше пояснил за какво иде ре,аз отидох на нормален безжичен телефон,както и да е за нет пробвай през кабелна или нещо такова с тоя ADSL невиждам как може за стане номера.

П.П. Или търси БТК-то да си оправят бъркотията.

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

При всички положения трябва да отидеш до БТК да уточниш нещата, защото най-вероятно си сключил договор и ще ти вземат парички. Виж сега може да има възможност телефона ти да мине по кабел и да се оправят нещата, защото такива апарати се раздават и на места, където има и кабели. cool.gif

Значи аз ще се опитам да поясня! niko90_m наистина е прав! БТК от известно време предлага безжични телефони като стационарни. Т.е. представете си обикновен телефонен апарат с антена. Няма кабели и подобно. Това разбира се се предлага само на по-малки населени места или на места където няма възможност за прекарване на кабели. До няколко месеца по-малките населени места ще преминат изцяло на такава система. В апарата има карта на Вивател, на която е присъединен телефонният номер на абоната - и така се ползва мрежата на Вивател за целта. За съжаление обаче на такива телефонни номера неможе да се ползва интернет, просто защото няма как да стане или по-точно неможе да се ползва ADSL! Само в случая немога да разбера кой малоумник ти е дал изобщо какъвто и да е модем за ADSL. Би трябвало или да ти пуснат телефона по кабел, ако има възможност или да ти откажат услугата. Но факт е, че вече такива услуги има и ще стават все повече по селата и крайните квартали!

Ох, не загрях ohmy.gif

Това си е чист GSM но с присвоен номер от номерационния план на стационарната мрежа.

Ако се не лъжа в т.10 от общите условия е написано, че АДСЛ услугата може да се ползва и без фиксирана гласова телефонна услуга.

niko90_m , отивай в бТк и им обясни точно какъв ти е тел. апарат.

Трябва да ти прекарат тел. линия само за АДСЛ, при наличие на техническа възможност.

Ох, не загрях ohmy.gif

Това си е чист GSM но с присвоен номер от номерационния план на стационарната мрежа.

Ако се не лъжа в т.10 от общите условия е написано, че АДСЛ услугата може да се ползва и без фиксирана гласова телефонна услуга.

niko90_m , отивай в бТк и им обясни точно какъв ти е тел. апарат.

Трябва да ти прекарат тел. линия само за АДСЛ, при наличие на техническа възможност.

Чист GSM отгледна точка на принципа на действие, иначе апарата си изглежда като стационарен, а не като GSM. А иначе незнам какво пише в т.10, но наистина ADSL се предлага вече и без фиксирана гласова услуга или т.нар. Naked ADSL, там цените са разбира се малко по-различни, но и това разбира се изисква кабелна свързаност до абоната! cool.gif

когато някой ми покаже практическо решение, за пускане на ADSL (изцяло медно-електрически продукт), през GSM не само ще си стъпя на ушите, но ще си ги и изям.

седнете прочетете малко в wikipediа за технологиите за пренос на данни.

когато някой ми покаже практическо решение, за пускане на ADSL (изцяло медно-електрически продукт), през GSM не само ще си стъпя на ушите, но ще си ги и изям.

седнете прочетете малко в wikipediа за технологиите за пренос на данни.

Ти какво неразбра?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.