Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows-a ми се прецака, или май харда?

Featured Replies

Windows-a ми нещо му стана. След като имах проблем с лошите сектори на харда, които оправих уж с една програма HDD Regenerator и всичко се оправи, започна да си зарежда както си тряба операционната система. Но днес както си цъках на компа нещо ни заби и се чуваше странно прецъкване от кутията на компютъра. Не издържах и го рестартирах от копчето след което като почне да зарежда  Windows-a чвасе пак това странно прецъкване от кутията и компютъра спираа да му свети лампата за  HDD оная червената, после пак почва да зарежда и пак това цъкане и пак спира и така достаа време дукато не ми зареди синия екран с Welcome  на който ми излиза съобщение на което пише че неможе да ми намери локалния профил и  тогава зарежда до край ама със фабричните настойки все едно е преинсталиран и това всеки път става като си пусн компютъра. Някой да каже от какво е. Хардуерно ли е или софуерно. Съмнява ме харда ама нз. Ако е той да   отида да си купя нов.

Редактирано от Gelle (преглед на промените)

преди да купуваш нов хард първо го тествай

добре е да включиш и S.M.A.R.T. от BIOS-а

ако е харда ще ти изпищи още в началото

преди да купуваш нов хард първо го тествай

добре е да включиш и S.M.A.R.T. от BIOS-а

ако е харда ще ти изпищи още в началото

Никой няма да седне да го чака да си тества харда....затова има гаранция.

За съжаление смарта може и да не изпищи от лоши сектори. Поне при мен никога не пищял(говорим за много различни компютри с таквиа проблеми)

Та лекарството: купуваш нов диск. Явно този вече я кара на изпарения. Не си заслужава да го оправяш през седмица.

• Автор

Преинсталирах  Windows-a ама ся при всяко стартиране ма кара да проверява харда на три стъпки и уж пише  press any key to cancel ама клавиатурата не6то не бачка и това го гледам всеки път. Пише  one of disks needs to checked for consistency.  Как мога да го махна това нещо да го прави и защо го прави?

Хард диска захапе ли лоши сектори - най-добре го отпиши... HDD Regenerator-a просто е преместил информацията от "заразената" част от диска, тоест тази с физическите дефекти a.k.a. bad sectors и уж ги е маркирал, да не чете от там, тоест евентуално да не се разпростират. Това не ги е премахнало, нито е премахнало възможността да продължат да се появяват нови. Цъкането при boot идва именно от опитите за четене от новопоявили се "заразени" части от диска. Ако сега пуснеш Regenerator-a, ще ти открие още лоши сектори.

Аз лично не знам за начин за тотално изолиране на дефектиралата част от диска, бях чувал противоречиви отзиви за ефикасността на low level format, но лично аз не съм пробвал.

Редакция: Благодаря за отговора, ще го имам предвид в бъдеще :)

Редактирано от Lesath (преглед на промените)

Аз лично не знам за начин за тотално изолиране на дефектиралата част от диска, бях противоречиви отзиви за ефикасността на low level format, но лично аз не съм пробвал.

Имам 120 Gb Seagate с над хиляда лоши сектора в четири зони. Изолирани са в отделни неразпознаваеми за Windows дялове чрез Partition Magic. Работи втора година с пет формирани дяла, като през месец пускам MHDD с включен Remap. Не е давал повече проблеми, но температурата му се покачи с няколко градуса след първата поява на лоши сектори и се наложи да му сложа отделен вентилатор. Това е решението, но действително вече не е диск на който може да се разчита.

Редактирано от Trifon73 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.