Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си DVD camera SONY DCR-DVD510E ?

Featured Replies

Здравейте, уважаеми съфорумци (неуважаемите такива-да се пръждосват

biggrin.gif )

След адски нелеп инцидент останах без легендарния си фотоапарат, Fuji F30, който снимаше .avi @ 29,97 fps, 640 x 480 @ 9,6 mbps max. Тъй като в клас compact camera няма такъв, който даже да се доближи до него, предвид, че все по-често заснемам дълги клипове, и по-рядко снимки, реших да си взема dvd camera, а по-нататък, след натрупан опит- HD Camera. В Метро има странна промоция, аз доверие им нямам, SONY DCR-DVD110E, за 480лв, но за 650 лв има ей тази камера, в комплект с чантичка и MS 4GB.Стабилизациите и 5.1 audio recording реших, че си струват допълнителните пари, разпознаване на лица другите екстри изглеждат успокояващо за човек със среден опит в любителската цифрова фотография, аз имам богат опит във видеобработка на елементарно ниво, но нямам капчица опит във видеозаснемане с video recorder.Ще преглътна 4mpix снимките, които едва ли ще са впечатляващи, особено пък от SONY. Не зная в какъв точно format записва на miniDVD @ 8cm, но се надявам, след като директно се възпроизвежда на DVD Player, да си е отделило на 2 AUDIO_TS и VIDEO_TS. Моделът е стар, и цената е намалена, а аз напоследък нямам нужното време и нерви да обработвам HD Video, и затова реших да си купя Standart Definition DVD Camera. Според вас, за тия пари, изборът заслужава ли си, има ли някакви препоръки, съображения и опасения, какво ще ме посъветват по-разбиращите?

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Здравейте, уважаеми съфорумци (неуважаемите такива-да се пръждосват

biggrin.gif )

След адски нелеп инцидент останах без легендарния си фотоапарат, Fuji F30, който снимаше .avi @ 29,97 fps, 640 x 480 @ 9,6 mbps max. Тъй като в клас compact camera няма такъв, който даже да се доближи до него, предвид, че все по-често заснемам дълги клипове, и по-рядко снимки, реших да си взема dvd camera, а по-нататък, след натрупан опит- HD Camera. В Метро има странна промоция, аз доверие им нямам, SONY DCR-DVD110E, за 480лв, но за 650 лв има ей тази камера, в комплект с чантичка и MS 4GB.Стабилизациите и 5.1 audio recording реших, че си струват допълнителните пари, разпознаване на лица другите екстри изглеждат успокояващо за човек със среден опит в любителската цифрова фотография, аз имам богат опит във видеобработка на елементарно ниво, но нямам капчица опит във видеозаснемане с video recorder.Ще преглътна 4mpix снимките, които едва ли ще са впечатляващи, особено пък от SONY. Не зная в какъв точно format записва на miniDVD @ 8cm, но се надявам, след като директно се възпроизвежда на DVD Player, да си е отделило на 2 AUDIO_TS и VIDEO_TS. Моделът е стар, и цената е намалена, а аз напоследък нямам нужното време и нерви да обработвам HD Video, и затова реших да си купя Standart Definition DVD Camera. Според вас, за тия пари, изборът заслужава ли си, има ли някакви препоръки, съображения и опасения, какво ще ме посъветват по-разбиращите?

:P В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не копувай DVD Камери ОСОБЕННО ОТ МЕТРО !! Първо Метро е със залежала стока и ментета второ ДVD камерите времетраенето на диска е 30 мин. Eдна камера с HDD Твърд диск 30 GB напр. снима часове.

Ако имаш компютър това ти е варианта, много лесно през USB прехвърляш записа в комтъра и от там чрез неро си правиш двд диск . Ако преди това не искаш да си пообработиш материала с някой софтуер.

Най добрият вариант е камера mini DV касета. Защото първо когато свалиш материала на комютъра той е в AVI формат не толкова компресиран = Лесна бърза обработка. Касетата ако се повреди купуваш нова 7-8 лв. 63 мин. Камера с HDD -твърд диск ако се развали не можеш да смениш диска а сменяш камерата . sad.gif

Помисли и ако решиш ще ти пиша или ми дай скайп ако имаш да се чуеми да ти кажа някой работи дори и за HVRHD 1000E

Аз съм Видеооператор от 1996 г Работил съм в МСАТ НОВА ТОП ТВ и 3 години по пасажерски кораби. Сега снимам сватби.

• Автор

Е, няма да я взема оттам, де...От ЕЛЕКТРОН.БГ смятам, виж им само офертата.Поблазни ме оптичната стабилизация на картината, Lux5, готова обработка на DVD и съраунд...А финансите са ограничени...С мощен компютър няма да разполагам сигурно до края на годината...А HDD камерите имаха егати размазаното качества @ 720 х 575 mpeg, то, такова шумопотискане не съм виждал...60 минутен запис с тая камера ще дойде на 4,2ГБ и съраунд, за удобството наистина е несравнимо, нито имам плазма/Lcd ТВ, нито пък моите приятели държат толкова на качеството...На висок клас такива ТВ ми гледат мазните divx от тракерите и им харесва...И не мога да дам повече от 700лв, в тая световна криза, направо се остави, големи бизнесмени как пестят...Малко са скъпички dvd-rw dl 2,8gb, към 20 лв единият, но какво пречи да си сложа в джоба малко шпинделче от 10 броя 1,4gb 8 cm... Skype name: doctor_stein

Е, няма да я взема оттам, де...От ЕЛЕКТРОН.БГ смятам, виж им само офертата.Поблазни ме оптичната стабилизация на картината, Lux5, готова обработка на DVD и съраунд...А финансите са ограничени...С мощен компютър няма да разполагам сигурно до края на годината...А HDD камерите имаха егати размазаното качества @ 720 х 575 mpeg, то, такова шумопотискане не съм виждал...60 минутен запис с тая камера ще дойде на 4,2ГБ и съраунд, за удобството наистина е несравнимо, нито имам плазма/Lcd ТВ, нито пък моите приятели държат толкова на качеството...На висок клас такива ТВ ми гледат мазните divx от тракерите и им харесва...И не мога да дам повече от 700лв, в тая световна криза, направо се остави, големи бизнесмени как пестят...Малко са скъпички dvd-rw dl 2,8gb, към 20 лв единият, но какво пречи да си сложа в джоба малко шпинделче от 10 броя 1,4gb 8 cm... Skype name: doctor_stein

Четейки поста ти,по мое скромно мнение най-добре за начало е MiniDV.Държа да кажа,че не съм запознат с DVD и HDD,но от 5 год. снимам с такава камера(MiniDV) и съм доволен.За непретенциозен човек(и аматьор като мен)записа излиза с добро качество и самото заснемане е лесно.Суровия материал от касетата е Avi форм.(1час=12GB) и може да се гледа само на PC,на ДВД плеър не става защото битрейта е много висок.За преработка(ДВДформ.или Xvid) има много програми,дори във форума има много добра тема за това как става(дори едно Неро върши добра работа).За сваляне от камера ти трябва 1394 порт+кабел(около 25 лв.),а това че РС-то не е мощно няма особено значение,просто енкодинга ще става по-бавно...За камерите:Sony са върха,но трябва да знаеш,че доколкото помня те работят само с техни си продукти(касети,мемори карти...),например в един Панасоник може да сложиш всякаква касета(TDK,JVC,Panasonic и т.н.) - в Sony не става....Иначе мисля Canon са най-добри(и най $).

Дано да съм помогнал...и кажи какво си взел.

P.S. и наистина,да не се излъжеш да вземеш от метро...

Редактирано от visentii (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.