Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Следния проблем с резолюцията

Featured Replies

Брат ми има монитор Compaq V700, който според информацията в Интернет поддържа макс. резолюция 1024 х 768.

При стартирането на windows компютъра е на 640 х 480 и 4 бита цвят, което е отвратително.

Когато се пробвам да сменя на поне 1280 х 1024 и 32 бита цвят всичко си остава обсолютно същото.

Сменям на 800 х 600 и вземе та се пооправи, но пък цветовете не се сменят(4 бита е за 640 х 480, 16 за 1024 х 768, а 32 - 1280 х 1024).

От 800 х 600 се опитвам да сменя на 1024 х 768 с 16 бита, но пак ме връща към 640 х 860 и 4 бита.

От къде може да има проблема?

Да отбележа, че монитора няма драйвъри още, възможно ли да е заради това?

Проблемът е в компютъра и по-точно във видеокартата и драйверите ѝ, ама без никаква информация за него няма как да ти се помогне.

Рзбери каква ти е видеокартата,предпорагам,че едно инсталиране на драйвери,ще оправи проблема,да те питам с каква Операционна Система си,защото това е странно за Windows XP?

Трябва да си свалиш една програмка PC Wizard,за да разберам какво ти е видеото,ако и ти самия не знаеш.

http://pc-wizard-2008.en.softonic.com/ -така след което цъкни на показанота на снимката и ни кажи какво пише

pcwizard.png

След което,ще ти пратя линк към драйверите,защото те са проблема или несъвместимост с дъната платка,впрочем отткога е този проблем откакто имаш компютъра,след принсталация на windows-а,след ъпгрейт на видеото?

Какъв е Windowsa ти?

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

• Автор
Рзбери каква ти е видеокартата,предпорагам,че едно инсталиране на драйвери,ще оправи проблема,да те питам с каква Операционна Система си,защото това е странно за Windows XP?

Трябва да си свалиш една програмка PC Wizard,за да разберам какво ти е видеото,ако и ти самия не знаеш.

http://pc-wizard-2008.en.softonic.com/ -така след което цъкни на показанота на снимката и ни кажи какво пише

pcwizard.png

След което,ще ти пратя линк към драйверите,защото те са проблема или несъвместимост с дъната платка,впрочем отткога е този проблем откакто имаш компютъра,след принсталация на windows-а,след ъпгрейт на видеото?

Какъв е Windowsa ти?

Работя си с XP. А проблема се появи когато сменихме мониторите. Видеото ми е вградено GeForce FX5500.

Не съм чувал за 5500 вградено видео. ФХ 5500 има, но не са вградени и са на АГП слот. Вградено видео ако имаш и то НВидиа може да е 6100 примерно. А като кликнеш на му компутер с десен бутон и Пропертиес и после Драйвърите показва ли ти някакъв проблем на видео драйвърите. Друго нещо мисля, че няма да прави проблем, но нали има да избираш какви монитори използваш данеби то нещо да те бърка.

p.s. За тоя монитор не ти требват драйвъри имал съм 5 такива монитора и не съм имал проблеми с тях.

Редактирано от pepedeath (преглед на промените)

• Автор
Не съм чувал за 5500 вградено видео. ФХ 5500 има, но не са вградени и са на АГП слот. Вградено видео ако имаш и то НВидиа може да е 6100 примерно. А като кликнеш на му компутер с десен бутон и Пропертиес и после Драйвърите показва ли ти някакъв проблем на видео драйвърите. Друго нещо мисля, че няма да прави проблем, но нали има да избираш какви монитори използваш данеби то нещо да те бърка.

p.s. За тоя монитор не ти требват драйвъри имал съм 5 такива монитора и не съм имал проблеми с тях.

Грешката е моя(понеже сега съм с вградено 6100). Горепосочената не е вградена, но и доколкото си спомням имаше някакъв проблем с драйвърите на видеото. А помислих, че проблема е от монитора, защото на моя LG си работи на идеални резолюция и цвят, а на тоя Compaq, не отлепва от 640 x 480 и 4 бита цвят.

Toва 99% е от драйвери, ако си оставил уиндоуса сам да ги намери се случва така понякога. Махай тия драйвери и си изтегли последните от официалния сайт на невидята да нямаш проблеми.

Грешката е моя(понеже сега съм с вградено 6100). Горепосочената не е вградена, но и доколкото си спомням имаше някакъв проблем с драйвърите на видеото. А помислих, че проблема е от монитора, защото на моя LG си работи на идеални резолюция и цвят, а на тоя Compaq, не отлепва от 640 x 480 и 4 бита цвят.

Сменили сте мониторите при включен компютър, оттам ти е проблема!

Както ти казаха по-горе - изтегли и преинсталирай драйвърите на видеокартата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.