Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за видеокарта.

Featured Replies

Тази видео карта заслужава ли си,защото гледам че е на цената на 9600 ГТ,която е по-слаба.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536367 - ако не препоръчайте ми нещо за 150 лв,но не виждам какво друго освен 9600 или 4670 които са по-слабички .

• Автор
Взимай HD48670. cool.gif Тя е най-добра в този ценови клас. :wors:

кОЯ ? 4670 ли ?Заслужава ли си да е 1 ГБ.

За HD4670 става дума. По принцип колкото повече памет, толкова по-добре,но в този случай бих избрал с 512MB, защото тази с 1GB е с 50 лв. по скъпа. Да беше 10-20лв., ами то 50 лв. Според мен не си струва.

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

• Автор

Така само да спомена,ще се ползва за резолюция от 1280x1024,за игри от сорта на грид драйвер,крайзис и тн.

Така само да спомена,ще се ползва за резолюция от 1280x1024,за игри от сорта на грид драйвер,крайзис и тн.

Тогава вземи тази. :wors:

Сега гледах на доста места и почти навсякъде пише, че вади и на двете игри между 20-25 fps при тази резолюция. Ето погледни това ревю на картата в действие с игрите Crysis и GRID, при различни резолюции с различни настройки на AA и AF.

Тогава вземи тази. :wors:

s7r1k3 погледни по-нагоре. Вече говорихме за тази карта. Добра е, но струва и доста парички в сравнение с другата. ;) Иначе за по-голяма резолюция 1GB е по-добрата, но разликата не вярвам да е много голяма при fps на игрите между двете карти.

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

TiRiT не те ли е срам да подвеждаш момчето , като не познаваш видео картите поне не го подлъгвай твоят избор е http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529703

ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ 256 Бита и 512 мб ддр3 вас не ви бива в сметките.Доста по голяма е разликата в fps .

Chipset HD 3850

ASIC RV670PRO

process (Die size) 0,055 µ

transistor count 666 Mio

memory options 256/512MB

Core frequency 668

Memory frequency (eff.) 1656

Unified shader pipelines 320

PCB layers 8

Memory Bus (bit) 256

memory type GDDR3

data bus PCI Express x16

RAMDAC 2x400MHz

peak memory bandwidth (GB/sec) 52.99

standard cooling Active

standard slot solution Single

external power need yes, 6pin

Pixel Shader version 4.1

DirectX DX10.1 SM4.1

OpenGL 2.0

Memory Optimization Hyper Z HD

Full Screen Anti-Aliasing Smoothvision HD + Adaptive AA

HDR(10:10:10:2) 16-bit integer or floating point

TruForm Truform 2.0

Adaptive De-Interlace Video Shader HD

Video acceleration MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264

HDTV compatibility(YPbPr) yes

HDMI compliance /HDCP ready HDMI 1.2 /yes

HDMI modes (over DVI) 480p, 720p, 1080i

Dual-Link capabilities 2

native display support 10-bit

3D Graphics Resolution 2560x1600

TV Out resolution 1024x768, 1080i

Dual Display suppor n/a

Редактирано от TOCKOWE (преглед на промените)

TiRiT не те ли е срам да подвеждаш момчето , като не познаваш видео картите поне не го подлъгвай твоят избор е http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529703

ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ 256 Бита и 512 мб ддр3 вас не ви бива в сметките.Доста по голяма е разликата в fps .

HD 3850 не е лоша карта и е с 256 бита и се вместваш в бюджета.Обаче ако можеш да отделиш малко повече пари вземи HD4830, 512MB, Sapphire, PCI-E, DDR3, 256bit може да се намери за около 190 лв.

Tо тъпи хора има ама чак толкова. За ко му е тази 3850 като е на години вече.

Aз мисля да посъветвам да изчакаш 47** серията казват че ще е 128битова но в пъти по добра от 4670 и ще се мери с 4830/4850.

Редактирано от hazarta (преглед на промените)

Когато спреш да предлагаш карти от преди повече от години пак ще си говорим. Все пак сега ще излиза 5XXX серия, ти ми говориш за 3XXX омг. Не ме е срам, че препоръчвам най-доброто за този бюджет. :P

• Автор

Абе ниской ли не виде 8800 GT за 157 лв,която доколкото знам е доста по-добре от 3850,

http://www.gurutalk.org/forum/radeon-hd-48...t979.html#p1525

Я гледайте,излизат на шести април ,а щяхте да ме карате да съжалявам за 4670 ! Единственото кото не знам е цената в Бт,но като чух 100 долара и....

Radeon HD 4750 и 4770 са произведени под 40nm технология. Очаква се цената на HD 4750 да бъде около 99$, докато HD 4770 се очаква да е около 119$. Очевидно, подобрението в производителността е добро, AMD да реши да ги изтегли за от март за началото на април за да се конкурират с GeForce GTS 240 и 9600 GT.

Май май 8800-то за тия пари щом е избора- (8800GT=9800GT>3850=4670)<4830...та в Leader има:

Palit 4830>9800GT PALIT за 180лв>PALIT 9600GT 150лв>=SAPPHIRE 512M HD4670 DDR4 PCI-E LITE 140лв...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

А някъде да си написал, че може да чакаш 2-3 седмици за видеокарта - НЕ си, тогава не търси грешката в нас. Препоръчваме неща, които могат да се купят всеки момент. А относно HD 4770 тя хубаво излиза на 6 април, а докато стигне в България ще стане 20 април, и цената не е толкова евтина, защото транспортни разходи, надценки, ДДС...

Ako искаш изчакай 47ХХ, тъкмо ще дадеш пожечко инфо за тях, ако бързаш да купуваш 4830 е добър вариант за 180лв щом я има :) А с Windows 7 и новите драйвери на АТИ се придобива значителен прираст в производителността, аз току-що минах на Уин7 и мога да кажа, че има подобрение в производителността при игрите, така че 4670 с Уин7 може да се доближи доста до 9800гт, а 4830 да увеличи минималната разлика с 9800гт до не толкова минимална ;)

Моя съвет или изчакваш да видиш кво ще стане с новите карти или избираш между 4670ддр4, 4830 и 8800гт(учуди ме ниската и цена впрочем).

EDIT:При тази резолюция мисля, че е излишно да се дадат повече пари за 1гб рам вместо 512мб.

Относно ниската цена на 8800GT - видя ли в името на картата има едно BULK. Това означава, че като я поръчаш идва само картата (без никакви дискове, кутии, книжки и т.н.). Затова е толкова евтина. ;)

GF 8800GT, 512MB Chaintech 8800GT BULK PCI-E, 256bit, DDR3, 2xDVI, TV Out, 2г. Гаранция

То, че е бълк пакета не значи че цената трябва да е толкова ниска, бълк пакета не се различава по почти нищо, картата пак си е същата, просто ги няма книжките и кабелчетата, те книжките не правят картата скъпа biggrin.gif

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Ako искаш изчакай 47ХХ, тъкмо ще дадеш пожечко инфо за тях, ако бързаш да купуваш 4830 е добър вариант за 180лв щом я има ;) А с Windows 7 и новите драйвери на АТИ се придобива значителен прираст в производителността, аз току-що минах на Уин7 и мога да кажа, че има подобрение в производителността при игрите, така че 4670 с Уин7 може да се доближи доста до 9800гт, а 4830 да увеличи минималната разлика с 9800гт до не толкова минимална ;)

Моя съвет или изчакваш да видиш кво ще стане с новите карти или избираш между 4670ддр4, 4830 и 8800гт(учуди ме ниската и цена впрочем).

EDIT:При тази резолюция мисля, че е излишно да се дадат повече пари за 1гб рам вместо 512мб.

Относно ниската цена на 8800GT - видя ли в името на картата има едно BULK. Това означава, че като я поръчаш идва само картата (без никакви дискове, кутии, книжки и т.н.). Затова е толкова евтина. ;)

GF 8800GT, 512MB Chaintech 8800GT BULK PCI-E, 256bit, DDR3, 2xDVI, TV Out, 2г. Гаранция

Редактирано от s7r1k3 (преглед на промените)

• Автор
Ako искаш изчакай 47ХХ, тъкмо ще дадеш пожечко инфо за тях, ако бързаш да купуваш 4830 е добър вариант за 180лв щом я има ;) А с Windows 7 и новите драйвери на АТИ се придобива значителен прираст в производителността, аз току-що минах на Уин7 и мога да кажа, че има подобрение в производителността при игрите, така че 4670 с Уин7 може да се доближи доста до 9800гт, а 4830 да увеличи минималната разлика с 9800гт до не толкова минимална ;)

То, че е бълк пакета не значи че цената трябва да е толкова ниска, бълк пакета не се различава по почти нищо, картата пак си е същата, просто ги няма книжките и кабелчетата, те книжките не правят картата скъпа biggrin.gif

Беги с тия инструкции за монтиране на картата и драйверите дето се дърпат от nvidia.com точно за две минути,са се опитвам да зема възможно най-евтино прилична видео карта,а относно кабелчета и преходничета имам си в стаята колко щеш и не ми се дават пари за тях....

Така,че бълк или не-няма никво значение ,дори предпочитам BULK.

Та ако някой намери нещо по-евтинко и по-добро от тази 8800 гт,да спомене нещо. бльгодаря предварително! ;)

Да внеса малко разочарования ;)

Bulk значи че идва в торбичка с драйвер, захранващо кабелче(ако е нужно), DVI към D-Sub преходник ако е нужен. Даже са ми идвали с преходник към HDMI...Даже и листче с обяснения има. Те и без това сапфирските кутии са уникално грозни, нищо не губиш.

Беги с тия инструкции за монтиране на картата и драйверите дето се дърпат от nvidia.com точно за две минути,са се опитвам да зема възможно най-евтино прилична видео карта,а относно кабелчета и преходничета имам си в стаята колко щеш и не ми се дават пари за тях....

Така,че бълк или не-няма никво значение ,дори предпочитам BULK.

Та ако някой намери нещо по-евтинко и по-добро от тази 8800 гт,да спомене нещо. бльгодаря предварително! ;)

Не съм казал нищо против бълк пакета. Аз съм с 4650 ддр3 на сапфир, която също беше бълк пакет(дойде с дискче с драйвери и едно листче с кратко опътване и не беше в торбичка а в кутийка :) )

Хахахахахахах найстина ме разочарова ! biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif и все пак добре ли е за парите си 8800?

Mи добра е за тия пари, MSI NX8800GT-T2D512E-OC клокната е 150лв в лийдър спестяваш 7лв biggrin.gif Но според мене 4670ддр4 с Уин 7(ако кажем че 8800гт==9800гт) и нови драйвери 9,3 ще е доста близко до нея.

• Автор
Да внеса малко разочарования :)

Bulk значи че идва в торбичка с драйвер, захранващо кабелче(ако е нужно), DVI към D-Sub преходник ако е нужен. Даже са ми идвали с преходник към HDMI...Даже и листче с обяснения има. Те и без това сапфирските кутии са уникално грозни, нищо не губиш.

Хахахахахахах найстина ме разочарова ! biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif и все пак добре ли е за парите си 8800?

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

Земай 9600GT, разликата с 9800 е минимална, вервай ми(проверено и тествано). Виж с 9800GTX+ определено се усеща :clap:

Тея карти искат процесор. 9600гт с двуядрен на 3 гиги прави колкото 9800gtx+ с двуядрен на 2 гиги(но пък като е на 3 гиги излита в космоса :) )

Tо тъпи хора има ама чак толкова. За ко му е тази 3850 като е на години вече.

Aз мисля да посъветвам да изчакаш 47** серията казват че ще е 128битова но в пъти по добра от 4670 и ще се мери с 4830/4850.

МОЕТО МОМЧЕ ГЛЕДАЙ КАК СЕ МЕРИ НЕ СПОРИ С БАТКОВЦИТЕ ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО НЯМАШ НИКАКЪВ ОПИТ.

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-...-v1.02,736.html

Ти явно съвсем нищо не разбирап какво искап да ми кажеп че 128 бита са като 256 ,знаеш ли колко такива реклами сам изгледал и сам изслушал жалко (за теб) но се оказват винаги слухова НЕ ЗАДРУГО А ЗАЩОТО АТИ НЯМА ДА СИ ПОДБИЯТ ПО ВИСОКИЯ КЛАС ВИДЕО КАРТ А ОТНОСНО ТОВА ДА ЛИ САМ ТЪП ВИЖ ЛИНКА ПО ГОРЕ И СРАВНЯВАЙ 3850 с твоето дърво.

Иване кажи на каква машина ще я слагаш....

Редактирано от TOCKOWE (преглед на промените)

МОЕТО МОМЧЕ ГЛЕДАЙ КАК СЕ МЕРИ НЕ СПОРИ С БАТКОВЦИТЕ ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО НЯМАШ НИКАКЪВ ОПИТ.

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-...-v1.02,736.html

Ти явно съвсем нищо не разбирап какво искап да ми кажеп че 128 бита са като 256 ,знаеш ли колко такива реклами сам изгледал и сам изслушал жалко (за теб) но се оказват винаги слухова НЕ ЗАДРУГО А ЗАЩОТО АТИ НЯМА ДА СИ ПОДБИЯТ ПО ВИСОКИЯ КЛАС ВИДЕО КАРТ А ОТНОСНО ТОВА ДА ЛИ САМ ТЪП ВИЖ ЛИНКА ПО ГОРЕ И СРАВНЯВАЙ 3850 с твоето дърво.

Иване кажи на каква машина ще я слагаш....

А бе човек не ни препращайте към чичо том. Не виждаш ли, че според графиката 3850 е по-бърза от 4850, че 4870 е по-бърза от 4870х2...

47ХХ ще се по-бързи от 3850 и 3870. Тея работи за битовете, ако не си забелязал най-добрата 128-битова на невидята(9500гт) е по-слаба от най-слабата 128битова на Ати от новата серия(4650). Това че е 128бита не е толкова съществено, ако не бърза нищо не му пречи да изчака.

Aма аз пак да вметна, че Уин7 и новите драйвери на АТИ повишават значително производителността. С виста и 9,2 драйвери вадеше на гта4 21-22 кадъра, а с Уин7+9,3 драйвери 30 кадъра :tease: Това е около 40% бууст при тая игра и затова си мисля, че 4670 с ддр4 или 47ХХ(ако са на цена по джоба ти) биха били най-удачен вариант.(с абсолютно еднакъв клок и на процесор и на видео карта е това)

Съжалявам,блокнаха ме и пиша от този аканунт :angry:

машината е

CPU: Intel Pentium Dual-Core E2180

ДЪНЦЕ:Cplorful MCP73 2.0(nForce 630i/GeForce 7100)

рам:DDR2 2GB 800 MHz

два харда по 320 гб

и захранване ЕNERMAX 405 W

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.