Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са най-стресиращите професии ?

Featured Replies

Кои са най-стресиращите професии ?

woman_piano.jpg

На въпросът, кои са най-нездравословните професии определено няма еднозначен отговор. Въпреки това може да се предположи, че на първо място ще се окажат представителите на правоохранителните органи, тъй като работата им е свързана с постоянно нервно напрежение. Обаче има и “по-опасни” професии. За това свидетелстват изследванията на английски и канадски психолози.

Английски психолози от университета в град Манчестър съставили “скала на стреса” за повече от 140 професии. Степента на стреса се определяла по честотата на сърдечните пристъпи и други заболявания, като например алкохолизма, а също по честотата на разводите и участията в пътни произшествия на хора от различни специалности. На първо място по тази скала били миньорите, с показател на риска 8,3 бала. След тях се наредили полицаите със 7,7. Със 7,5 бала риск психолозите оценили строителите и журналистите.

По-нататък, колкото и да е странно, се нареждат актьорите - 7,2 бала, политическите и обществените дейци - 7 бала. Психолозите обясняват доста високия показател на риска при хората от тези професии с това, че те “работят пред публика”, а това сериозно обременява психично. При лекарите показателят бил 6,8 бала, при шофьорите на автобуси - 5,4, при дипломатите и фермерите - 4,8. Най-спокойна се оказала работата на сътрудниците на библиотеките и музеите. Техният показател е 2,8 бала.

Още по-неочаквани били резултатите от подобно изследване, проведено от сътрудници в университета в канадския град Торонто. Според техните данни най-тежката професия е на музиканта. Психолозите отбелязват, че нервите на музикантите са обтегнати от постоянното бързане, пътуване по гастроли, изявите пред публика и безкрайните репетиции. Интервютата с музикантите от 19 канадски оркестъра показват, че 82 процента от тях от време на време пият успокоителни, а 8 на сто ги пият непрекъснато.

Източник:puls.bg

А геймърите къде ги забравят biggrin.gif Знаете ли какво напрежение е, ако примерно си на официален турнир на някоя игра и си заложил супер много на победата. Всички получават еднакви "бойни единици" или в зависимост там какво играят и цялата работа се свежда ти или те. Нито може да се каже че си подготвен, нито че може да предвидиш какво ще стане. Или ги смачкваш или пропадаш. За мен там е истината, защото примерно един музикант като излезе на сцена, трябва да изпълни добре това което е репетирал, без да се изложи. Че има сценичен страх, да, но един геймър като излезе на турнамент, не само трябва да си изиграе играта добре, ами трябва да я изиграе по-добре и всички останали там, за да успее.

Нагледно :

..

Иначе от 'реалните' професии, защото повечето сигурно няма да разберат горното с гейминга, бих добавил "инструктор". От тези дето ни се карат на курмуването. Колкото и пари да ми дават, няма никога да избера тази професия. Просто като имам в предвид че такива 'откачени шофьори' като мен може да се запишат и ще трябва да ги уча на моя отговорност, лошо ми става. Все пак може да не е от най-стресиращите професии, но си заслужава място е листата ..

не знам, не знам.... в петък почина един от известните архитекти на Русе. На 45 години беше човека.......

Явно военната професия или не фигурира в списъка или е извън границите :P

Чудя се защо не са включили учителската професия... известно ми е за доста хора, които рак хванаха просто. Някои от тях така си и отидоха. :Psad.gif

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

Чудя се защо не са включили учителската професия... известно ми е за доста хора, които рак хванаха просто и някои така си и отидоха. :Psad.gif

изследванията на английски и канадски психолози.

Ако изследването бе проведенов България, цифрите биха били други, според мен.

Мисля, че просто са ПРОПУСНАЛИ счетоводителите или просто някой счетоводител се е "погрижил" да бъде представена анкетата без неговата професия :yanim:

Хора, НИКОГА не позволявайте на близките си да стават счетоводители или одитори! Ама никога!

А геймърите къде ги забравят biggrin.gif Знаете ли какво напрежение е, ако примерно си на официален турнир на някоя игра и си заложил супер много на победата. Всички получават еднакви "бойни единици" или в зависимост там какво играят и цялата работа се свежда ти или те. Нито може да се каже че си подготвен, нито че може да предвидиш какво ще стане. Или ги смачкваш или пропадаш. За мен там е истината, защото примерно един музикант като излезе на сцена, трябва да изпълни добре това което е репетирал, без да се изложи. Че има сценичен страх, да, но един геймър като излезе на турнамент, не само трябва да си изиграе играта добре, ами трябва да я изиграе по-добре и всички останали там, за да успее.

Нагледно :

..

Иначе от 'реалните' професии, защото повечето сигурно няма да разберат горното с гейминга, бих добавил "инструктор". От тези дето ни се карат на курмуването. Колкото и пари да ми дават, няма никога да избера тази професия. Просто като имам в предвид че такива 'откачени шофьори' като мен може да се запишат и ще трябва да ги уча на моя отговорност, лошо ми става. Все пак може да не е от най-стресиращите професии, но си заслужава място е листата ..

Геймър е болест , никаква професия не е. cool.gif

Мисля, че просто са ПРОПУСНАЛИ счетоводителите...

Тъкмо се бях уплашил, че е пропусната тази професия, но видях поста и се успокоих. Не съм счетоводител, но ежедневно виждам каква истинска лудница е с тия постоянни срокове, не стрес, ами два ще получи човек. Може и да има фирми с по няколко счетоводителя, които да си разпределят работата, но има и такива, в които има точно 1,5 човека, занимаващи се с тази дейност във фирми с 50-70 човека персонал и камари с документи.

Изследването е правено далеч от нас, но надали в Англия и Канада е по-малко напрегнато по отношение графиците за приключване и постоянно променящата се нормативна база.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.