Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за flash на bios!

Featured Replies

От доста време искам да си флашна биоса и най-накрая се реших.Обаче работата не става.Биоса с който съм в момента гледам че е доста старичък и исках да си сложа най-новия.Влезнах в сайта на Jetway да почета какво трябва да направя.Свалих програмката с която се флашва свалих си и новия биос , прочетох инструкциите и когато тръгнах да флашвам само се чува едно тит веднъж и до тук.Изключих защитите за флаш от дъното заредих си дефоулт настройките , но пак не иска.Какво да го правя?Версията на биоса в момента ми е BIOS Version V.M2A481-OG A04 03-05-2007.А искам да сложа А09 версия. sad.gif

Ако всичо работи както трябва защо ти е да флашваш BIOS.Упражнението е задължително ако си решил да слагаш нов процесор, който се поддържа след флаш,иначе е напълно излишно :speak:

Не знам дали е същия проблем, но днес флашвах биос на Asus TUSL2-C, за да може да разпознае 160 GB хард. Наложи се да слагам флопи към компютъра, защото през CD-то отказа да тръгне флаша.

Между другото, openmind е прав. Ако нямаш проблеми със сегашния, излишно е да опитваш с последна версия биос. Винаги съществува известен риск. Би трябвало да е публикувано подобно прдупреждение и в сайта, откъдето си теглил новата версия.

Не знам дали е същия проблем, но днес флашвах биос на Asus TUSL2-C, за да може да разпознае 160 GB хард. Наложи се да слагам флопи към компютъра, защото през CD-то отказа да тръгне флаша.

Между другото, openmind е прав. Ако нямаш проблеми със сегашния, излишно е да опитваш с последна версия биос. Винаги съществува известен риск. Би трябвало да е публикувано подобно прдупреждение и в сайта, откъдето си теглил новата версия.

Последното е абсолютно вярно-не поправяй здравото. cool.gif При положение,че поставяш хардуер,поддържан само от следващ биос или друга основателна причина-има резон,но съдейки по опитата ти,считам това в случая за безсмислен риск.

П.П.Моля openmind за извинение,току що видях,че поста ми почти се припокрива с неговия. angry.gif

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• Автор

Ясно.Процесор няма да слагам.Но като клоквам на НТ линка имам да задам единствено стойности 200 400 800 1000.Липсва ми 600 при което НТ линка ще бъде със стойност около 900.А като го поставя на 400 е ниско около 600 , а като го поставя на 800 става 1150.И бях решил да флашна биоса с надеждата да се появи тази опция на НТ линка и да го поставя на 600 с цел уж по-стабилен клок , а може и да се бъркам.

Можеш да флашнеш през CMD, но е доста рисковано. Предлагам ти да изтеглиш: Hiren's BootCD, правиш си някакъв дял от 100-200 MB в FAT/FAT32(ако нямаш такъв, предполагам си с NTFS). Слагаш там всичките файлове(биоса и програмката за флаш). Като стартираш някакъв DOS с диска, към който ти дадох връзка, пишеш C: (понеже това ще е единственият разпознат дял) и следваш инструкциите от производителя.

п.п. За CMD процедурата е подобна но не съм я пробвал за дъна, т.е. само за видео карти и имах ядове...все пак е предназначено за DOS среда, а в XP-то DOS липсва.., затова за начинаещ не е препоръчително да се експериментира, дори лично ти препоръчвам, ако не е толкова наложителен Clock-a, да не пробваш с флашването...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Първо, винаги се зареждат "заводските" настройки на БИОС преди флашване. Второ, не използвайте дискети - съществува HP Formating tool за направа на буутваща флашка. Трето, това дъно изисква флашване (според сайта им) задължително с AWDFLASH V8.83 и флагове /cd/cp/ch/wb/qi, това ли използва ? Четвърто, clear CMOS след флаша направи ли ? Такива неща...

• Автор

Да свалих си програмката.Свалих си най-новия биос от сайта на производителя.Заредих си дефоулт настройките.Първо трябваше да заредя един бат фаил , но на него и на стартирането на самата програмка само се чува тит излиза за по-малко от секунда едно прозорче даже не мога да видя какво пише в него и дотук , няма флаш.Изключил съм защитата за флаш от самия биос и пак неще.Май ще е по-добре да се задоволя с това което имам и да не искам невъзможното от процесор дъно и рам за 200лв , даже и толкова ми е много.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.