Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Опел Кадет 1989

Featured Replies

С баща ми се връщаме от мола и като кара по Стамболийски тъкмо на моста на реката колата започва да се дави. По принцип на този Опел така се получава когато свърши газта. Отбихме до тротоара и решихме да отидеме за бензин, но преди това аз направих няколко опита да запаля колата, но нищо не ставаше. Последния път когато завъртях ключаколата не направи опит да запали. Наляхме бензин, но колата изобщо не можеше да завърти. Взехме акумолатора, защото помислихме, че е от него, заредихме го, но колата изобщо не тръгва. Като се завърти ключа нищо не се чува. Някой имал ли е такъв проблем? И ако е имал как го е оправял?

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

Като се завърти ключа нищо не се чува. Някой имал ли е такъв проблем? И ако е имал как го е оправял?

Стартер ?

Стартер ?

ама че си сигурен .

така както е обяснено може да са куп причини.

Ами бутате и палите . Ако не ти превърти на бутавела може и да е повлякъл някой лагер или задрало бутало.

а наи вероятно лоши връзки на акумолатора

Като се завърти ключа нищо не се чува. Някой имал ли е такъв проблем? И ако е имал как го е оправял?

Аз съм имал и то няколко пъти. Проблемчето вероятно е в бубината, която изтласква бендикса на стартера. или четки на стартера. Но Опела се пали много лесно с бутане от сам човек. Визирам мършавата си структура ;) Казвам това, защото имам колега който пали сам кола с бутане и при дръпната ръчна biggrin.gif

Аз съм имал и то няколко пъти. Проблемчето вероятно е в бубината, която изтласква бендикса на стартера. или четки на стартера. Но Опела се пали много лесно с бутане от сам човек. Визирам мършавата си структура ;) Казвам това, защото имам колега който пали сам кола с бутане и при дръпната ръчна biggrin.gif

ами практиката показва друго

стартер , бендикс или електромагнита не свършва от един път а дава симптоми много преди да откаже .

• Автор

Благодаря за съдействието. Ще кажа на тати възможните повреди.

• Автор

Ок, а колко горе-долу струва смяната на стартер за този опел? Мисля, че беше опел кадет 1.5 или 1.6.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.