Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с двуканален режим

Featured Replies

Здравейте. С конфигурацията от подписа съм. Днес си купих още една плочка 2 гб ДДР ІІ 800 МХц PQI, за да пусна двете памети в двуканален режим. Сложих я, но в БИОС-а гледам, че ми дава честота на паметта 667 МХц. Двуканалният режим е активиран според сведенията на всички програми и ПОСТ екрана. Сложих плочките поотделно и тогава всяка една от тях автоматично си тръгна на 800 МХц. В двуканален режим обаче не искат. И новата плочка е 800 МХц, не е 667, за да работят на честотата на по-бавната. Ето снимки от Еверест, за да видите за какво става дума и да ми кажете какво да правя:

709810S.jpg

709811A.jpg

Да ги пусна ли от БИОС-а на 800 МХц ръчно?

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

Доколкото знам, реалната честота, на която паметта работи зависи от множителя на процесора. Мисля, че 800 MHz e максималната честота, на която може да работи паметта, без промени на таймингите.

Ще ми се да чуя мненията на гурутата, защото не съм много сигурен в горното. Мисля, че някъде из темите за клокване бях чел по-подробна информация.

• Автор

Множителят, на който работи в момента Кютукът, е 9-ка.

Но като гледам, дори с 667 МХц двуканален режим пропускателната способност на паметта е по-голяма от тази на процесорната шина, тъй че няма смисъл да се ядосвам, че не са на 800. Това вярно ли е?

Ръгай смело на 800 ръчно!

Ако имаш време и желание можеш да флашнеш биоса, но проблема нищо чудно да остане.

А опита ли с реснеш биоса първо?

• Автор

Не се сетих да го рестартирам. Секунда. :)

П.П. Не стана. Та значи да ги пускам на 800 ръчно? Те все пак са си за толкова, даже напрежението не си вдигат автоматично, когато отидат от 667 на 800.

• Автор

Ами защото не съм ги купувал заедно, а като купувах втората, нямаше как да видя таймингите. Нарочно взех пак PQI с надеждата, че няма да има разминавания.

Но преди около два часа влязох в БИОС, зададох делител на паметта 3, за да работи на 800 МXц, сложих ръчно таймингите на 6-6-6-18 и сега са наред нещата. Така нали няма проблеми да върви? Все пак те са си стандартно на 800 МХц, даже напрежението не се повиши автомaтично.

Ами защото не съм ги купувал заедно, а като купувах втората, нямаше как да видя таймингите. Нарочно взех пак PQI с надеждата, че няма да има разминавания.

Но преди около два часа влязох в БИОС, зададох делител на паметта 3, за да работи на 800 МXц, сложих ръчно таймингите на 6-6-6-18 и сега са наред нещата. Така нали няма проблеми да върви? Все пак те са си стандартно на 800 МХц, даже напрежението не се повиши автомaтично.

Нямаш проблем ! Дори можеш да си поиграеш малко да им свалиш таймингите. Е, като повишиш малко и напрежението им де cool.gif Малко ! 1.9 В ! А ако имаш в кутията и някой вент, който да ги обдухва, можеш и още да покачиш напрежението им.

• Автор

То и сега си е 1,88 волта - почти 1,9. Кутията е ,,поизкормено" JNC с цел по-добра вентилация, то си го пише в подписа. biggrin.gif Страничния капак съм го махнал, има една 80-ка вентилаторче за харда плюс още две 80-ки отзад за общо изкарване на въздуха. Всички пластини за разширителни карти в долния десен ъгъл са демонтирани и на най-долния 5,25-инчов слот му е махнат предният панел. :ass: Също така задната планка на дъното съм ,,забравил" да я сложа. Чрез всичкото това се охлажда.

П.П. Отгоре и отпред има лепенки с логото на Гигабайт и техните Дайнъмик Енерджи Сейвър и Ултра Дюръбъл ІІ технологии, ако има значение. biggrin.gif

Благодаря, че се занимахте с проблема ми, явно е решен вече и можете да затваряте темата. :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.