Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски лаптоп до 1200 лв. ?!

Featured Replies

Така... да речем, че разполагам с 1200 български лева и си търся преносим компютър подходящ за игри. Да речем също, че се колебая между два преносими компютъра - Acer Aspire 5737Z и Acer Extensa 5630G. Кой според вас е по-подходящ за игри? Веднага давам и характеристики:

Acer Aspire 5737Z

# процесор: Intel Pentium Dual-Core T4200 2.00GHz

# памет: 4GB DDR3 1066MHz

# твърд диск: 500GB, 5400rpm SATA

# дисплей: 15.6" TFT WXGA HD Ready 1366x768 CrystalBrite

# видео карта: NVIDIA GeForce 9400M G с 256MB собствена памет

Acer Extensa 5630G

# процесор: Intel Core 2 Duo T5800 2.00GHz

# памет: 3GB DDR2 667MHz

# твърд диск: 250GB, 5400rpm SATA

# дисплей: 15.4" TFT WXGA CrystalBrite 1280x800

# видео карта: ATI Mobility Radeon HD 3650 с 512MB собствена памет

Така... да речем, че разполагам с 1200 български лева и си търся преносим компютър подходящ за игри. Да речем също, че се колебая между два преносими компютъра - Acer Aspire 5737Z и Acer Extensa 5630G. Кой според вас е по-подходящ за игри? Веднага давам и характеристики:

Acer Aspire 5737Z

Acer Extensa 5630G

Втория.

Acer Aspire 5737Z

Acer Extensa 5630G

Добре де и двата на една цена ли са . Не съм гледал сравнения между двете видео карти , но не мисля , че разликата ще е много голяма в производителността между тях двете , мисля че са горе долу на едно ниво , за сметка на това първата машинка е с 2 пати по голям хард диск , с ДДР3 памет работеща на 1066 , но пък с по слаб процесор , който е с по малко кеш спрямо втората конфигурация , поразрови се в гугъл за тестове на видео картите , но според мен парвия повече си заслужава . Успех

P.S сЕГА СЕ Позагледах по внимателно , и видях че втория лаптоп е с собствена памет , по запознатите да кажат при първия това вградена видео карта ли е , смисъл шерва и се от рам паметта или си е отделна като тяло ?

Редактирано от ToYourAss (преглед на промените)

Добре де и двата на една цена ли са . Не съм гледал сравнения между двете видео карти , но не мисля , че разликата ще е много голяма в производителността между тях двете , мисля че са горе долу на едно ниво , за сметка на това първата машинка е с 2 пати по голям хард диск , с ДДР3 памет работеща на 1066 , но пък с по слаб процесор , който е с по малко кеш спрямо втората конфигурация , поразрови се в гугъл за тестове на видео картите , но според мен парвия повече си заслужава . Успех

P.S сЕГА СЕ Позагледах по внимателно , и видях че втория лаптоп е с собствена памет , по запознатите да кажат при първия това вградена видео карта ли е , смисъл шерва и се от рам паметта или си е отделна като тяло ?

Разликата е огромна м/у двете видео карти иначе по всичко другия първия бие.Като вземем на предвид че за игри най-голяма роля играе видео картата втория.Но за 1200 не можеш да очакваш кой знае какъв геймарски лаптоп,по скоро за 3000-4000,някой Dell XPS.А ако искаш толкова за игри,за тези пари настолна машина ще излезне доста по-мощна.

• Автор

Ясно ми е, че за тези пари не трябва да очаквам много, но колкото може - толкова. Видеото на втория лаптоп е значително по-добро от това на първия [ според този сайт ]. За това пък първия е с 4GB DDR3 памет срещу 3GB DDR2 за втория. Размерът на харда не е от голямо значение, и 250GB ми стигат.

Редактирано от k0n3v3 (преглед на промените)

Ясно ми е, че за тези пари не трябва да очаквам много, но колкото може - толкова. Видеото на втория лаптоп е значително по-добро от това на първия [ според този сайт ]. За това пък първия е с 4GB DDR3 памет срещу 3GB DDR2 за втория. Размерът на харда не е от голямо значение, и 250GB ми стигат.

Паметта при игри няма да окаже кой знае каква разлика (3 срещу 4 GB било то и ddr3). Важно е видеото... което на втория е по-добро :rolleyes:

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Паметта при игри няма да окаже кой знае каква разлика (3 срещу 4 GB било то и ddr3). Важно е видеото... което на втория е по-добро :)

Съгласен, DDR3 (1066MHZ) в комбинация с Core 2 Duo,Dual core не дава по-голяма производителност.Просто е безсмислена.Определено втория е по-добър избор - и видеото е по-добро и процесора е стабилен.Аз бих избрал втория .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.