Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за .htaccess

Featured Replies

Направих си една онлайн галерия, където файловете се зареждат чрез *.swf.

Има ли начин да забраня директен достъп до файла (освен, ако не е извикан от *.swf файла) посредством .htaccess?

Рових на доста места, но опцията да се забрани индекса на папките не ме устройва, защото ако се знае директния линк към картинката може да се свали. Ако пък забраня показването на jpg файлове тогава swf проектора не ги показва.

За какви файлове става въпрос? Ако искаш да ограничиш достъпа до файлове намиращи се в определена директория, можеш да пробваш чрез .htaccess

със следния команден ред в него:

deny from all
Можеш да пробваш и следното, но то се отнася не толкова за Flash:
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9}\ /([^/]+)/.*\ HTTP [NC]

RewriteRule .* - [F,L]

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

• Автор

Така блокира достъпа до снимките и дори със swf не се отварят. Файловете са *.jpg

Така блокира достъпа до снимките и дори със swf не се отварят. Файловете са *.jpg

Ок, каква е идеята да уточним. Желаеш снимките да не се отварят директно от потребител сърфиращ в твоята страница, да не се линква към тях, например да се публикува в страница или форум или нещо друго? Как даден потребител вижда в момента пътят до тези снимки?

Направих си една онлайн галерия, където файловете се зареждат чрез *.swf.

Има ли начин да забраня директен достъп до файла (освен, ако не е извикан от *.swf файла) посредством .htaccess?

Рових на доста места, но опцията да се забрани индекса на папките не ме устройва, защото ако се знае директния линк към картинката може да се свали. Ако пък забраня показването на jpg файлове тогава swf проектора не ги показва.

Не става, нали трябва да се изпълни заявка get за картинката

Не става, нали трябва да се изпълни заявка get за картинката

А защо просто не сложиш тези снимки в отделна папка и там не сложиш .htaccess

Така само тези които имат U&P ще ги гледат

А защо просто не сложиш тези снимки в отделна папка и там не сложиш .htaccess

Така само тези които имат U&P ще ги гледат

Прочети какво пита човека! И се опитай да осмислиш какво му отговорих

• Автор

Ами URL адреса до снимките се изписват в адресната лента на браузъра, с добавка само на едно "#" и един "/" накрая, което всеки може да се сети да махне, за да отвори снимката без флаш обкръжението, където лесно може да се свали снимката.

Вероятно няма да стане номера както си го мислех

Ами URL адреса до снимките се изписват в адресната лента на браузъра, с добавка само на едно "#" и един "/" накрая, което всеки може да се сети да махне, за да отвори снимката без флаш обкръжението, където лесно може да се свали снимката.

Вероятно няма да стане номера както си го мислех

Може, но ако накараш флаша да ги зарежда вътрешно и да ги визуализира

• Автор

Лошото е, че флаша не съм го правил аз, а е от фотогалерия "imagevuex2"

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, колеги!

И аз имам един проблем с .htaccess-файловете на форума и портала ми. Реших да ползвам по-стара тема, отколкото да правя нова с риск разводняването на подфорума. Привидно моите въпроси съвпадат с тематиката на тази тема! :super:

Та, идеята е следната. Искам да защитя всичко, което е в папката /public_html/forum/admin (Т.е. да си го отварям само аз, но никой друг). След около 20 минути умуване, моят мозък "роди" това (файлът си е в папката admin):

Options -Indexes

Order Deny,Allow

Deny from all

Allow from localhost
Някой може ли да ми даде мнение за по-горния код? И ако има някакви забележки... Иначе засега си работи, надявам се. :P Наложи се и защита на папката на форума (/public_html/forum/). Там сложих файл със следното съдържание (още 20 минути умуване biggrin.gif):
Options -Indexes

<Files config.php>

Order Deny,Allow

Deny from all

Allow from localhost

</Files>

Моля за малко помощ! Мерси предварително и лек ден на всички! :inlove1:

Редактирано от BoByS (преглед на промените)

Здравейте, колеги!

И аз имам един проблем с .htaccess-файловете на форума и портала ми. Реших да ползвам по-стара тема, отколкото да правя нова с риск разводняването на подфорума. Привидно моите въпроси съвпадат с тематиката на тази тема! :)

Та, идеята е следната. Искам да защитя всичко, което е в папката /public_html/forum/admin (Т.е. да си го отварям само аз, но никой друг). След около 20 минути умуване, моят мозък "роди" това (файлът си е в папката admin):

Options -Indexes

Order Deny,Allow

Deny from all

Allow from localhost
Някой може ли да ми даде мнение за по-горния код? И ако има някакви забележки... Иначе засега си работи, надявам се. :) Наложи се и защита на папката на форума (/public_html/forum/). Там сложих файл със следното съдържание (още 20 минути умуване biggrin.gif ):
Options -Indexes

<Files config.php>

Order Deny,Allow

Deny from all

Allow from localhost

</Files>

Моля за малко помощ! Мерси предварително и лек ден на всички! :)

Първото бива,но с второто разрешаваш достъп само от 127.0.0.1

А нали идеята е и други да могат да го достъпват. Самия форум би трябвало да има защита с някакъв аутентикационен механизъм или да трябва този файл да се изтрие. Прочети документацията

"Искам да защитя всичко, което е в папката /public_html/forum/admin (Т.е. да си го отварям само аз, но никой друг). "

С това, като ххх.ххх.xxx.xxx е твоето IP.

AuthName "Access Control"

AuthType Basic

order deny,allow

deny from all

allow from ххх.ххх.xxx.xxx

Toва Options -Indexes го ползваш веднъж в главния .htaccess и то се разпростира по всички поддиректории.

папката на форума (.../forum/), разбирам че е като папката .../admin и дублираш горния пример, но пък забраняваш цялото й съдържание и само ти ще имаш достъп. Отделен е начина, ако защитаваш конкретен файл от нейния списък.

Пример:

# protect config.php

<files config.php>

Order deny,allow

deny from all

</files>

Изчерпателни отговори! Благодаря! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.