Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на Windows

Featured Replies

Здравейте!

С много неща не съм на ясно и затова питам. Нета ми стана много бавен. Идваха техници от интернет доставчика в къщи, правиха техни измервания и настройки и накрая ми казаха, че съм "лепнал" някакъв вирус който забавя скоростта на интернета. В момента съм с NOD 32 и тя не ми открива нищо като проблем, но като измерваха скоростта на Нета - казаха ми, че компютъра ми "поддропвал"... каквото и да означава това. За целта трябва да изтрия генерално целия харддиск и след това - преинсталация! Как да се справя с изтриването на харддиска? Научих се да си преинсталирам Уиндоуса, но това не значи, че трия всичко на харда... Моля, не ми се смейте за може би глупавото питане, но искам да се науча как става!

Благодаря за помощта!!! cool.gif

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ако питането ти е "Как да си изтрия харда?", отговорът е format, видях че си писал че можеш да преинсталираш windows, просто му задай да форматира харда преди да започне инсталацията.

А относно за вирусите разгледай темата

При преинсталацията ще те попита искаш ли да форматираш диска. Вскички файлове на него ще изчезнат, така че си запази най-важните и сложи антивирусна преди да ги качиш отново.

Най-добре се обърни към някой, който разбира достатъчно и може да погледне на място.

Здравейте!

С много неща не съм на ясно и затова питам. Нета ми стана много бавен. Идваха техници от интернет доставчика в къщи, правиха техни измервания и настройки и накрая ми казаха, че съм "лепнал" някакъв вирус който забавя скоростта на интернета. В момента съм с NOD 32 и тя не ми открива нищо като проблем, но като измерваха скоростта на Нета - казаха ми, че компютъра ми "поддропвал"... каквото и да означава това. За целта трябва да изтрия генерално целия харддиск и след това - преинсталация! Как да се справя с изтриването на харддиска? Научих се да си преинсталирам Уиндоуса, но това не значи, че трия всичко на харда... Моля, не ми се смейте за може би глупавото питане, но искам да се науча как става!

Благодаря за помощта!!! cool.gif

Инсталацията трябва да се стратира от CD.

Преди да започнеш самото инсталиране, форматирай диска, на който ще инсталираш Windows.

А защо не опитате да премахнете вируса, все пак преинсталацията е крайно решение. Опитайте с други антивирусни, скенери и т.н., теми по този въпрос - бол.

има супер генерални изтриватели като kill disk например така ще ти го изтрие и санира, че ще стане нов като бебенце само дето ще го трие поне два дни зависи от диска ти, но това са крайни методи...наистина опитай с различни антивирусни първо НОД 32 отдавна вече не е на нивото на което беше някога...

има супер генерални изтриватели като kill disk например така ще ти го изтрие и санира, че ще стане нов като бебенце само дето ще го трие поне два дни зависи от диска ти, но това са крайни методи...наистина опитай с различни антивирусни първо НОД 32 отдавна вече не е на нивото на което беше някога...

Това е за да се предотврати достъп до секретна информация, а не за да доубиеш вирус,спотайващ се между няколко бита.

Би ли казал версията на НОД 32 ?

Да не би да ползваш ESET Smart Security 4.0 ?

Редактирано от dimd (преглед на промените)

• Автор

Добре, съгласен съм, че това дето го искам е крайна мярка! Моля ви, дайте ми съвет за антивирусна програма която е по-надеждна от NOD 32!... Благодаря!

Добре, съгласен съм, че това дето го искам е крайна мярка! Моля ви, дайте ми съвет за антивирусна програма която е по-надеждна от NOD 32!... Благодаря!

Ако всеки каже предпочитаната си програма, пак нищо няма да си избереш.

Има една тема в Сигурност и антивирусна защита, която се нарича Резултати от тестове на антивирусен софтуер, или нещо подобно.

Най-добре я прегледай сам. Разгледай резултатите от тестовете, и си избери програма от челната тройка.

• Автор
Ако всеки каже предпочитаната си програма, пак нищо няма да си избереш.

Има една тема в Сигурност и антивирусна защита, която се нарича Резултати от тестове на антивирусен софтуер, или нещо подобно.

Най-добре я прегледай сам. Разгледай резултатите от тестовете, и си избери програма от челната тройка.

ОК! Благодаря за съвета, ще погледна, макар, че съм "пишман майстор"!... laugh.gif

• Автор

Значи - Comodo Internet Security 3.8.65951.477 е най-добрата за сега, но има версия за 32 bit и 64 bit. Чудя се коя да изтегля и по какво да се ориентирам за да знам... :speak:

Искам да питам следното : при преинсталация на Уиндоус, на даден етап се форматира С.

Ако предварително с десен бутон дам Format на С, после може ли да се преинсталира по стандартния начин с диск, както си му е редът ?

Значи - Comodo Internet Security 3.8.65951.477 е най-добрата за сега, но има версия за 32 bit и 64 bit. Чудя се коя да изтегля и по какво да се ориентирам за да знам... :rolleyes:

Използвай тази версия, която съответствува на операционната ти система. Ако си с 64 битов Windows, сваляш 64 битовата версия на програмата.

Искам да питам следното : при преинсталация на Уиндоус, на даден етап се форматира С.

Ако предварително с десен бутон дам Format на С, после може ли да се преинсталира по стандартния начин с диск, както си му е редът ?

Предварително няма да стане, защото системата няма да си форматира сама системните файлове.

Какъв е проблема да форматираш преди инсталацията ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Питам от любопитство, защото така си форматирах D - то към NTFS, не знаех за С, какво би се получило.

Предполагам при форматирането в хода на преинсталацията, върху С няма да останат никакви следи от инсталирани програми и техни настройки, т.к. в момента е на NTFS, ако има значение.

Питам от любопитство, защото така си форматирах D - то към NTFS, не знаех за С, какво би се получило.

Предполагам при форматирането в хода на преинсталацията, върху С няма да останат никакви следи от инсталирани програми и техни настройки, т.к. в момента е на NTFS, ако има значение.

Какво те притеснява ? Ако си имал вируси, след форматирането няма да ги има.

Не става дума за вируси. През последните месеци инсталирах, деинсталирах и експерементирах с голям брой програми и с течение на времето се появиха леки неприятности. С други думи да почна "на чисто ".

Благодаря за мнението. Операционните системи не са ми силната страна и по такива въпроси понякога ми се налага да питам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.