Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откраднат лаптоп Siemens Amilo Si2636

Featured Replies

Разбиха офиса на фирмата, в която работя и обраха каквото намериха. Включително и личния ми лаптоп FUJITSU SIEMENS AMILO SI2636, който излгежда така :

clipboard01nlc.jpg

Моля, ако някой види подбна машина, някаде да се продава, евтино, или в някоя заложна къща, или в някой скалд за крадени вещи или нещо пдобно, да ми се обади – 0885 855 680, ще ви бъда много благодарен. Не толкова заради самия лаптоп, колкото заради наистина ценната лична и служебна информация която е на него.Благодаря за съдействието!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Знаеш ли мак адресите на wireless-a и lan-a ?

И да ги знае какво ще помогне? Нищо не може да се направи ми се струва... :rolleyes:

послепис: unclejack друг път не си оставяй "лични" неща на работа

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Ако се докаже ,че е откраднат по мак адресите могат да го намерят когато се кънектне към интернет.

Ако се докаже ,че е откраднат по мак адресите могат да го намерят когато се кънектне към интернет.

Това наистина ли го мислиш, че може да стане? :huh: Кой ще ти го търси - ФБР? angry.gif:clap: (много филми гледаш)

То "хора" не могат да намерят та какво остава за някакъв лаптоп :clap:

Собственика да пие една студена вода и тва ще да е...

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Е тука не мога да се съглася. Не е чак толкова сложно да се намери, а и нищо не пречи да се опита.

На теория си прав, но на практика няма шанс това а стане.

Късмет при намирането на лаптопчето въпреки че много ме съмнява да се намери.

Сайтовете за обяви (от България) са стотици.

Търси периодично в Гугъл дали няма да се появи обява за продавам, бартер, заменям, изгодно и т.н синоними,

в комбинация с лаптоп, преносим компютър (на български и англ.),

в различни комбинации с марката и модела. Може да попаднеш на нещо. След това не зная, но няма да е като по филмите.

Късмет при намирането на лаптопа!

Намирам за доста глупаво,въпросният лаптоп да бъде пуснат за продажба в интернет!

Освен да се обадиш на полицията и тва е .Но от личен опит не им се доверявай много

Това най - вероятно е дело на банда наркоманчета и ще може да го видиш в някоя заложна къща :)

ohmy.gif

Я обясни как точно ще стане. Не знаех че MAC адресите обикалят и през рутери.

Да речем ,че лаптопа се залага в заложна къща. Някой отива и си го копува без да знае ,че е краден. Прекарва си интернет вкъщи и го хващат по мак адреса. На мен ако ми откраднат нещо в никакъв слувай не бих го отписал с лека ръка и ще търся всякакви възможни варианти да си го върна колкото и да изглежда невъзможно.

Аз като магарето на баира, продължавам да питам. Как без достъп до локалната ми мрежа някой ще ми види МАС адреса? И какво става ако за да е по-весело съм на DSL връзка?

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Да речем ,че лаптопа се залага в заложна къща. Някой отива и си го копува без да знае ,че е краден. Прекарва си интернет вкъщи и го хващат по мак адреса. На мен ако ми откраднат нещо в никакъв слувай не бих го отписал с лека ръка и ще търся всякакви възможни варианти да си го върна колкото и да изглежда невъзможно.

Прекарва си интернет вкъщи и го хващат по мак адреса. На мен ако ми откраднат нещо в никакъв слувай не бих го отписал с лека ръка и ще търся всякакви възможни варианти да си го върна колкото и да изглежда невъзможно.

Абе пич... MAC адреса е на Lan картата (а лаптопа не е само лан карта). То е ясно, че не е лесно да се "отпише" лаптопчето ама не виждам да има начин да се върне (освен крадеца не прочете тая тема и го загрезе съвестта и върне лаптопа) cool.gif

Да се отклоня малко от темата ще ви разкажа една история.

Мой приятел има магазин за GSM обират го и му крадат пет телефона от различни марки да кажем средно по 500лв единия.Намират ги на другия край на България как точно са ги намерили ченгетата незнам ама ги намериха.След около две години дела и няколко ходения от негова страна да свидетелсва във съда взеха че му ги върнаха.Междувременно изхарчи сума ти пари да ходи напред назад да свидетелства и да доказва че телефоните действително са негови.За две години естествено сами се сещате колко са се обезценили. Та и с този лаптоп така ще стане и да го намерят ще му го върнат на човека след 1-2 години когато вечен няма да става за нищо.............

Е лан картата е на дъното. Аз малко не ми е ясно как ще я сменят само нея.

И какво като ползват вградената? По-нагоре те попитаха как минават МАК адресите през маршрутизатори. Или си гледал много филми и там става лесно и бързо

Spored mene dori i da se nameri tozi laptop, toi ve4e nqma da sadarga tazi cenna iformacia za nego, o6te na sledva6tiq den v koito e otkradnat, toi e formatiran ili preinstaliran, ni6to nqma da ima na nego, xubutu 4e ako vse pak ima kasmet i go nameri 6te si varne laptopa, no informaciqta na nego 100% ve4e e izparena. Taka 4e oti6etego, nov za 1200 lv. Var6i rabota cool.gif

Пиши на кирилица моля те едвам го прочетох!

Да и аз много ясно ти обесних в каква ситуация може да се засече мак адреса. Ако нямаше смисъл от цялата работа ченгетата никога нямаше да изискват да си кажеш мак адреса за да ти намерят лаптопа.

Да и аз много ясно ти обесних в каква ситуация може да се засече мак адреса. Ако нямаше смисъл от цялата работа ченгетата никога нямаше да изискват да си кажеш мак адреса за да ти намерят лаптопа.

Не си обяснил... Помисли, консултирай се и тогава пиши!

AlexanderH

22.04.2009г. в 21:48ч.

Да речем ,че лаптопа се залага в заложна къща. Някой отива и си го копува без да знае ,че е краден. Прекарва си интернет вкъщи и го хващат по мак адреса.

На един приятел преди няколко месеца му откраднаха лаптопа и първото нещо което го питаха беше мак адреса. Само че той понеже е мн сериозен не си го знаеше. И другото нещо което се изисква е по някакъв начин да можеш да докажеш ,че лаптопа е твой. А и изобщо не знаеш колко малоумен може да е този който е откраднал лаптопа. Така че шанс да се намери нещо винаги има.

На един приятел преди няколко месеца му откраднаха лаптопа и първото нещо което го питаха беше мак адреса. Само че той понеже е мн сериозен не си го знаеше. И другото нещо което се изисква е по някакъв начин да можеш да докажеш ,че лаптопа е твой. А и изобщо не знаеш колко малоумен може да е този който е откраднал лаптопа. Така че шанс да се намери нещо винаги има.

А ти знаеш ли си твоя,след като си по-сериозен?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.