Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за HDMI порт!

Featured Replies

Сега ще ви задам може би най-тъпия въпрос който сте чували до сега но няма как трябва да се учи човек. Значи днеска си купих wi-fi адаптор за пс-то ми и го преместих във моята стая. УРАА biggrin.gif. Та докато го местих забелязах че екрана ми който е HD до нормалния порт който се вкарва на компютъра има един друг. На него пишеше HDMI и самия порт поне от пръв поглед ми заприлича на усб порт. От доста време ми се струва че HD то на другите екрани който виждам по различните магазини е много по ярко и добре изразено. Да не се окаже сега че аз всъщност до сега не съм имал HD на пс-то и ако искам да имам трябва да прекарам кабел от този HDMI port към пс-то?

Едит: Съжелявам че съм объркал категорията моля някой мод ако може да я премести.

Едит2: Прочетох малко по темата и открих че трябва да си купя hdmi към Wga кабел за пс-то. Моля някой да ми обесни има ли полза от това. И дали ще има голяма промяна във картината?

Редактирано от dj_ee3 (преглед на промените)

Няма такова нещо като HDMI to VGA кабел. Едното носи цифров сигнал, а другото аналогов. Не разбрах ти какъв екран имаш - телевизор или монитор? ТОй има ли HDMI вход? Какъв модел е?

HDMI изхода, на видео картата ти служи за изкарване на видео и аудио сигнал до LCD или плазмен телевизор.

VGA изхода служи за изкарване на сигнала до монитор, без значение какъв.

П.С. Преходници от HDMI към VGA има, но незнам вобще от къде ще се сдобиеш с такъв.Дори и да намериш, няма да си заслужава.По-добро качество от VGA-VGA, няма да получиш.

Това което виждаш по магазините е нормално, по скъпите LCD-та или плазми предлагат по-висока яркост.

Редактирано от Nikkie (преглед на промените)

За да усетиш HDMI то и екрана и видео картата трябва да го поддържат,иначе с предодници и адаптери е като да наливаш от пусто в празно това е накратко.Ако искаш HDMI и видеото ти го поддържа трябва да си купиш екратн,който е с HDMI поддръжка,това е.

Такаааа да започнем отначало че тука се вихрят едни мнения

Първо досега явно си ползвал Свидео кабел или чинчов а сега си купил безжичен адаптор пак за Свидео или чинч през тв изхода на видеокартата а това е аналогов сигнал в ПАЛ формат който е 720х576 точки

Ако искаш висока резолюция може с вга кабел или трансмитер ама тогава изображението се преобразува от цифрово в аналогово и после пак в цифрово и се губи малко качество

Истинската цифрова висока резолюция се постига с цифрова връзка и трябва да включиш кабел с дви в компа а от другата страна хдми за телевизора ама се усеща яко като си пуснеш видео с висока резолюция

Как реши, че си е купил безжичен видео адаптор от поста му? Аз предполагам, че си е купил рутер и това му е дало възможност да премести компютъра до телевизора и да ги свърже директно с кабел.

Докато не даде подробна информация с каква техника разполага е безсмислено да гадаем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.