Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйверите за чипсет на HP Compaq nc6000

Featured Replies

Здравейте!

Наложи ми се да инсталирам XP SP2 на новозакупен (втора ръка) HP Compaq nc6000. Всичко си мина гладко, докато не дойде време за слагане на драйвери. Както си му е редът, реших да сложа първо чипсета, после аудиото, видеото и т.н. Драйверите са свалени от официалния сайт на НР, други нямам; разновидности в хардуера почти няма,така че не е проблемът в това.

Инсталирането на интел чипсет драйвера v.5.1.0.1007 минава привидно гладко, рестартира си се компютъра и аз си продължавам с аудиото, но то завършва с failure статус, и се затваря. След рестарт продължава да се отваря крайния за аудио драйвера прозорец, но без никакви съобщения за статус, просто с "ОК". Видеото е външно, Ати9600 и драйверите за ати си работят перфектно, USB устройства също приема, модема се инсталира, бързите бутони и тъчпада също.

В Device Manager въпросителни са Base system device, 2броя Ethernet controller, Multimedia Audio Controller. Реших, че проблема си е чипсета, и си свалих последния, който намерих на страницата на интел - 9.0.0.1008, инсталира се успешно (според инсталатора), рестарт и толкова. Пак същото положение.

Да слагам програми за разпознаване на хардуера ми се струва не толкова смислено, след като по серийния номер, БИОСа и сайта на НР няма разногласия и разновидности. Проблема е според мен в самия драйвер на чипсета- ако е инсталиран успешно не би ли трябвало да започват да се разпознават различните устройства като непознати и съответно да изискват драйвери?

Реших да опитам с друго копие на ХР (въпреки че и това бе пробвано), но проблема е абсолютно същия. Моля, дайте ми съвет какво да направя, така че да реша проблема!

Здравей,

Лаптопа е старичък и този чипсет пакет е включен в Уин-а. Ако не ти свети жълто петно в дивайс мениджъра не го насилвай. Кое точно качваш от тези на картинката:

cfa5c0af7bf7e8c1.JPG

А линка към сайта им е този - цък Освен това е важна конкретната модификация на лаптопа и по нея да се търсят драйвери, това дс6000 си е цяла фамилия, успех с инсталацията :rolleyes:

• Автор

Смея да твърдя,че потърсих :help: Всъщност от показаните са инсталирани (пуснат е инсталатора им, и е завършил с рестарт) първия (Intel Chipset installation utility 5.1.0.1007 C1), втория (Sys Enh. Disk for WinXP sp2 1.00B). и толкоз... Варианти има, имах впредвид че са от един производител, а иначе - ще опитам и с тези, различни сайтове - разни драйвери, ще ги опитам и тях.

А Device Manager е причината да си мисля че е чипсета - драйвери за base system device изисква при такива проблеми (според google), a и обяснява отказа на аудиото да се инсталира.

Мерси много за съвета и линка, ще опитам, да видим :rolleyes:

Смея да твърдя,че потърсих :) Всъщност от показаните са инсталирани (пуснат е инсталатора им, и е завършил с рестарт) първия (Intel Chipset installation utility 5.1.0.1007 C1), втория (Sys Enh. Disk for WinXP sp2 1.00B). и толкоз... Варианти има, имах впредвид че са от един производител, а иначе - ще опитам и с тези, различни сайтове - разни драйвери, ще ги опитам и тях.

А Device Manager е причината да си мисля че е чипсета - драйвери за base system device изисква при такива проблеми (според google), a и обяснява отказа на аудиото да се инсталира.

Мерси много за съвета и линка, ще опитам, да видим ;)

аз преди време имах подобен проблем с драйварите и проблема беше, че за да се инсталират някои драйвъри преди това трябваше да се инталират някои представки (преведи си всички съобщения за грешки и сигнали за внимание http://translate.google.bg/?hl=bg&tab=wT) аз си намерих помощ от http://support.microsoft.com/?ln=bg преди това слагал ли си тези същите драйвари на комп. който е празен и няма нищо. ТЕЗИ ПРЕДСТАВКИ НИКАДЕ НЕ ПИШЕ ДАЛИ СА В КОМП.

• Автор

Благодаря много за помощта на kmvasilev! Проблема вече е решен. Инсталирах повечето драйвери от линка, който той ми остави, и се оказа, че липсващи са били драйверите за четеца за карти, модела на WiFi картата е друг, както и на LAN... Еверест показа, че няма проблем с чипсета, и каза производителите, които ми трябваха...

Не мога да разбера само глупостта си да не пусна Еверест първо, и това,че на две страници с ХР драйвери за тоз модел имаха различен брой драйвери, тези които аз разглеждах бяха съвсем ограничени като избор :super:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.