Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Куче пазач нахапа дете

Featured Replies

Та да ви запитам какво мислите. Кой е виновният? Детето че се е бутнало в територията на вързано куче-пазач, бабата която е оставила детето да обикаля 'в близост' или собственика на имота че има вързано куче-пазач в личната си собственост?

Немска овчарка нахапа главата на 3-годишно дете от Айтос

3-годишно момченце от Айтос е с опасност за живота, след като в сряда привечер е нахапано по главата от немска овчарка, съобщиха от МВР.

Детето е настанено в МБАЛ Бургас с опасност за живота.

Момченцето било изведено на разходка в градската градина от 62-годишната си баба заедно с по-големия си брат.

Децата били оставени да играят на детска площадка, в близост до която имало стопанска постройка, където било вързано куче порода немска овчарка, собственост на 45-годишен мъж от Айтос.

По-малкото дете влетяло през незаключената врата на помещението при кучето, което го нахапало.

Бабата хукнала след детето и минути по-късно потърсила помощ в Спешния център в Айтос, откъдето препратили детето в бургаската болница.

По последни данни състоянието на обезобразеното момченце е стабилизирано.

Дъ сорс

помиярът - веднага за разстрел, собственикът - на съд.

както е в Европа. и няма хън-мън.

Аз съм малко престрастен защото имам два ротваилера . Никой още не са ухапали кави ротваилери са не знам . само лаят. Бабата е виновна разбира се

Костов е виновен :)

Той разреши отглеждането на немски овчарки в домовете и на бабите да водят децата в градинките...

Не, виновни са защитниците на кучетата, защото не са обърнали навреме внимание, и не са взели необходимите мерки за предотвратяване на такива ужасни инциденти.

Не, виновни са защитниците на кучетата, защото не са обърнали навреме внимание, и не са взели необходимите мерки за предотвратяване на такива ужасни инциденти.

Какви по-точно мерки , ако смея да попитам ? :)

Виновен е единствено и само собственикът - щом си успял от такова благородно куче като немската овчарка да направиш звяр, значи си боклук и трябва да бъдеш хвърлен веднагически в затвора. Не са виновни животните, че са възпитани така, но в такива случаи - куршум за кучето, то за друго вече не става.

Виновен е единствено и само собственикът - щом си успял от такова благородно куче като немската овчарка да направиш звяр, значи си боклук и трябва да бъдеш хвърлен веднагически в затвора. Не са виновни животните, че са възпитани така, но в такива случаи - куршум за кучето, то за друго вече не става.

Тука е нарушена частна собственост . В същите тея страни дето там как беше куршум за кучето собсвеника стреля с личното си оръжие и никой не му търси сметка. В случая кучето е свършило работата. Нямат работа деца , възрастни и други НЛО в частна собственост.

• Автор

Да споделя:

Един приятел има немска овчарка. Пазач. Къща с двор. Когато сме на разходка мога да си позволя доста с кучето - да си играя с него, да го водя, да го дърпам и пляскам и т.н. Това всичкото защото знае че съм приятел на господаря му.

Когато е вързано на поста си, мина ли в обсега му ще ме нападне и нахапе. До колкото го познавам ще се цели във врата ми. Хъх. И това към всеки освен стопаните си. Куче. Пазач. На пост. Точка.

На мен ми се вижда правилно.

Къде е смисъла от цялата работа иначе?

Еееее никой не обвини детето обаче - това поне е добър показател за някои неща! :) Поне в едно сме убедени или сигурни - детето НЕ е виновно или поне не може да отговаря за постъпките си поради ясни на всички причини.

Кучето виновно ли е? - Да, по принцип е извършителят на деянието, но едно животно може ли да носи отговорност за постъпките си и да отговаря за тях пред закона и прокуратурата?! НЕ, естествено - подсъдим в случая автоматично става законният собственик на това животно, което носи отговорност за него и е в съзнанието на тази отговорност.

Бабата каква вина има и има ли всъщност вина?

Ами тя е завела детето да играе на ДЕТСКА ПЛОЩАДКА и е била щогоде спокойна, предполагам...

Да, тя носи отговорност за това дете, както собственикът на кучето за него...

Но защо по дяволите тази врата не е заключена при условие, че наблизо има детска площадка?!

Следователно виновен е този, който не е заключил въпросната врата, както и бабата е морално виновна, затова, че зорко не е следяла детето (каквото и да означава това!) и се е разсеяла за момент...

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

Да споделя:

Един приятел има немска овчарка. Пазач. Къща с двор. Когато сме на разходка мога да си позволя доста с кучето - да си играя с него, да го водя, да го дърпам и пляскам и т.н. Това всичкото защото знае че съм приятел на господаря му.

Когато е вързано на поста си, мина ли в обсега му ще ме нападне и нахапе. До колкото го познавам ще се цели във врата ми. Хъх. И това към всеки освен стопаните си. Куче. Пазач. На пост. Точка.

На мен ми се вижда правилно.

Къде е смисъла от цялата работа иначе?

Така ли ще мислиш ако нахапе твоето дете?

Тука е нарушена частна собственост . В същите тея страни дето там как беше куршум за кучето собсвеника стреля с личното си оръжие и никой не му търси сметка. В случая кучето е свършило работата. Нямат работа деца , възрастни и други НЛО в частна собственост.

Подкрепям. Това е частна собственост, а кучето там - ПАЗАЧ. Това,че детето е било малко,а бабата не го е гледала...собственикът няма вина.

моето дете няма работа с хорските кучета , ако все пак има някакъв контакт вината ще е в мен .

• Автор

////sed_ally, не го обвиняват детето, защото не са осъзнали че е отишло там за да пуши скришно трева. Това е истината. И се е сдърпало с кучето за пиячка. Алкохолната проба на четириногото е 2 промила. Та такам....

Реално бабата е пряко отговорна. Със същия успех малкия може да се качи на катерушката и да се направи на батман. После плочките ли да са виновни че си е разбило главата? Нали затова е придружителя? Да взема решения и да носи отговорност. Нали ако детето утрепе някого отговорно ще е възрастното лице, а не малолетния?!

///Предполагам че извънземните имат пръст в цялата работа.

моето дете няма работа с хорските кучета , ако все пак има някакъв контакт вината ще е в мен .

Именно. Напълно подкрепям. Полезно е човек да се научи да носи и поема отговорност, а не всеки път да я търси другиму. Но все пак това е национална черта. О юроде, защо се срамиш от името си?

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Ех, ама много ви е лесно да сте на по 13 годинки и да говорите за деца... Някой ден, като си направите дете, ще ви видя дали ще разсъждавате така, че то било виновно... Детето не знае какво прави, не е виновно! Виновен е собственикът, че не си е обезопасил имота!

Ех, ама много ви е лесно да сте на по 13 годинки и да говорите за деца... Някой ден, като си направите дете, ще ви видя дали ще разсъждавате така, че то било виновно... Детето не знае какво прави, не е виновно! Виновен е собственикът, че не си е обезопасил имота!

ха ха ха със сот и въоръжена охрана нали така се обезопасява имот.

детето не знаело какво прави ... бреи че расъждения а бабаму да си гледа плетките и повече да не го извежда

и дано да се оправи скоро и да не се повтаря.

ха ха ха със сот и въоръжена охрана нали така се обезопасява имот.

детето не знаело какво прави ... бреи че расъждения а бабаму да си гледа плетките и повече да не го извежда

и дано да се оправи скоро и да не се повтаря.

ми да си сложи до помияра и два варела с бензин и кибрити, бе! да си играят и с тях децата!

Брех ... то станало в моят град а аз да не знам ohmy.gif ! Всяка вечер минавам през градината ... къде го е намерело тава куче ... луда работа ... я да поразпитам аз колегите ... ако има някаква информация ще ви я съобщя !

///Предполагам че извънземните имат пръст в цялата работа.

Този път не са те -Костов е виновен и никой друг ;)

Няма нужда да чакам да стане "някой ден" - имам си вече дете и никога, ама никога не съм разчитал на някоя баба да го пази, а като съм бил с детето, когато е било малко все още -никога не съм го изпускал от поглед.особенно ако става дума да сме някъде, където може да има някаква опсаност - кучета, катерушки, велосипедисти, дупки по терена, големи деца, замърсен пясък, железа, оживен улица в близост....Да ти изброявам ли на колко неща може да се нарани едно дете ?

А ако питаш защо не съм оставял детето на някоя от бабите :

Защото всяко дете ще направи точно това - ще отиде при кучето да му се радва.

И всяко вързано куче-пазач ще направи точно това - да захапе детето, защото нарушава границите му.

А пък всяка баба ще направи точно като тая - ще се заплесне без да гледа къде отива детето.

Брех ... то станало в моят град а аз да не знам ohmy.gif ! Всяка вечер минавам през градината ... къде го е намерело тава куче ... луда работа ... я да поразпитам аз колегите ... ако има някаква информация ще ви я съобщя !

Всъщност - Hanibal_Lektar е виновен biggrin.gif Явно е намесен в някаквъ заговор отново :P

Този път не са те -Костов е виновен и никой друг :P

Няма нужда да чакам да стане "някой ден" - имам си вече дете и никога, ама никога не съм разчитал на някоя баба да го пази, а като съм бил с детето, когато е било малко все още -никога не съм го изпускал от поглед.особенно ако става дума да сме някъде, където може да има някаква опсаност - кучета, катерушки, велосипедисти, дупки по терена, големи деца, замърсен пясък, железа, оживен улица в близост....Да ти изброявам ли на колко неща може да се нарани едно дете ?

А ако питаш защо не съм оставял детето на някоя от бабите :

Защото всяко дете ще направи точно това - ще отиде при кучето да му се радва.

И всяко вързано куче-пазач ще направи точно това - да захапе детето, защото нарушава границите му.

А пък всяка баба ще направи точно като тая - ще се заплесне без да гледа къде отива детето.

Нито всяко дете ще иде при кучето, нито всяко вързано куче ще нахапе детето, нито всяка баба ще се отплесне.

Нито всяко дете ще иде при кучето, нито всяко вързано куче ще нахапе детето, нито всяка баба ще се отплесне.

Хах biggrin.gif

От доста години имам наблюдения върху въпросните категории живи същества.

Позволи ми да се усъмня в достоверността на изнесените от теб факти.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Хах biggrin.gif

От доста години имам наблюдения върху въпросните категории живи същества.

Позволи ми да се усъмня в достоверността на съждението ти.

а аз цял живот съм кучкар (да не се бърка с типа хора, които си падат по леки жени) и мога да ти кажа, че щом куче напада ДЕТЕ, значи не само то е за разстрел, ами и собственикът барабар с него!

а аз цял живот съм кучкар (да не се бърка с типа хора, които си падат по леки жени) и мога да ти кажа, че щом куче напада ДЕТЕ, значи не само то е за разстрел, ами и собственикът барабар с него!

Аз не съм бил "цял живот" кучкар, но се занимавам с кучета от 1993 година, и твърдя , че почти всяко куче, което е вързано и оставено да пази имот ще нападне всеки човек, влязал при него ( пък било то и дете).

Аз никак не съм Очуден от новината.. та това става всеки ден особено в Овча Купел преди излизане за околовръстното (там живеех преди да се върнем в Благоевград)

Редактирано от LIS (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.