Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за ASUS F8P-4P006C /14.1/T7500

Featured Replies

Здравейте, молба за мнение за този лаптоп - ASUS F8P-4P006C /14.1/T7500. Харесва ми заради теглото, параметрите и цената. Ще се ползва за офис приложения (Vista). Важно е да не забива при много едновременни операции, да е с удобна клавиатура и да по-лек от 2.7 кг. Имам бюджет до 2000 лв. Мислите ли, че този ASUS е удачен избор?

Лаптоп точно с 14.1" монитор ли търсиш ? Или да препоръчваме и с по-големи... :angry22: Иначе ето този 15.4" Dell Studio 1537 е супер за парите си - бърз процесор, достатъчно рам и хард, добра видеокарта и е лек - 2.77 кг. :angry22:

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

• Автор
Лаптоп точно с 14.1" монитор ли търсиш ? Или да препоръчваме и с по-големи... :angry22: Иначе ето този 15.4" Dell Studio 1537 е супер за парите си - бърз процесор, достатъчно рам и хард, добра видеокарта и е лек - 2.77 кг. :angry22:

По-големият екран е по-удобен, разбира се. Но и телото на компютрите се увеличава. Мерси, Dell са много добри компютри.

• Автор
Лаптоп точно с 14.1" монитор ли търсиш ? Или да препоръчваме и с по-големи... :) Иначе ето този 15.4" Dell Studio 1537 е супер за парите си - бърз процесор, достатъчно рам и хард, добра видеокарта и е лек - 2.77 кг. :speak:

Ако говорим за Dеll Studio - какво ще кажете за Dell Studio 1525? Цената е прилична и отзивите /поне по интернет/ са малко по-добри от тези за 1537.

Аз лични ти препоръчвам да не си вземаш лаптоп с 14 инчов дисплей. Първо ,че е по неудобен за работа, второ ,че самата площ където трябва да му съберат чарковете е по - малка и се охлажда по - трудно. Няма смисъл за няколко стотин грама да правиш на проблем теглото. Вземи си нормален лаптоп. Dell са добри но доколкото знам нямат сервиз в България.

Това е къде къде по - добро ,че и по евтино. А и освен това трябва да се подбират лаптопи без операционна система защото тя оскъпява пропдукта, а практически веднага след това се сменя :idea:
  • Автор
Това е къде къде по - добро ,че и по евтино. А и освен това трябва да се подбират лаптопи без операционна система защото тя оскъпява пропдукта, а практически веднага след това се сменя :P

Благодаря, ще последвам съвета за екрана и за теглото. Така вариантите се увеличават. Не търся най-евтин лаптоп, по-скоро най-добър за цената, на която го купувам. За мен добър лаптоп е бърз, надежден, с удобна за писане клавиатура, с издържлива батерия, с глезотии като wi-fi и bluetooth, с не много ярък екран и по възможност да не е дърво като дизайн /на последно място :-)/. Не го търся за заместител на стационарен компютър, ще го разнасям насам-натам. Първоначалните ми щения за малко тегло отпадат, защото очевидно водят до компромис с качеството. Amilo не ми е позната марка. Като марки, от тези в моя бюджет, ме изкушават ASUS, заради славата на добро съотношение цена - качество и Dell, защото си е Dell.

Значи за марките добре си се насочил. Гледай само да е с интелски процесор. Тука в някоя от другите теми колегите препоръчаха на някой един много добът Асус.

Amilo Li3910 cool.gif

Имам го същия и съм много доволен ... и в обявата са го объркали ,видеокартата има 128мб памет :)

Мани, Мани ! Скъп лаптоп, който е със слаб процесор и дървена видеокарта, които струва много пари заради 18.4"екран, и на всичкото отгоре тежи 3.3 кг. ;)

P.S. Ето едно много добро предложение от ASUS - ASUS N50VN-FP183 ;)

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

първо човека е казал че ще се ползва за офис - тогава външната видеопечка (исках да кажа карта) отпада, това вдига и времето на батерията и сваля температурата (въпреи това ако искаш да е с външна карта гледй да е на nvidia - поне да имаш хардуерно ускорение на h264 - доста батерия пести при гледане на филми), както и теглото... второ на асус, fsc, не може да се разчита - те правят боклуци и се рускува да ходи доста често в сервиза... осен това асус слагат най ефтините китайски матрици, na fsc им се разбива конектора за адаптера - доста бързо... на хуйлет пакард/цомпак обикновено са малки батериите... насочи се към gigabyte - ще спестиш доста пари без да правиш компромис със качеството (при големите марки цената се надува зарад марката, но качеството е различно нещо...), освен това може да сложиш каквато си искаш операциона система, не само глиста

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Изказваш се супер неподготвен. На кой лаптоп не може да се сложи XP? Това за матриците на Асуса важи за най - евтините модели, хубавите модели са с добри матрици.

• Автор
Мани, Мани ! Скъп лаптоп, който е със слаб процесор и дървена видеокарта, които струва много пари заради 18.4"екран, и на всичкото отгоре тежи 3.3 кг. :wub:

P.S. Ето едно много добро предложение от ASUS - ASUS N50VN-FP183 ;)

Мерси, този ASUS изглежда много добре, направо се навих. А операционна система NO OS, Express Gate какво означава - че ще трябва да инсталирам Microsoft-ска система тепърва ли? Тоест аз да си избера - XP, Vista и прочие, заедно с останалия софтуер.

Екстра е тоя Асус. А операционната система така или иначе трябва после да си я смениш понеже слагат Vista home или business , а най - добрата е ultimate. Вземай го и си сложи после едно XP и си готов. Ако държиш на виста си сложи виста. Аз лично съм с Windows 7 - този след вистата и съм мн доволен засега.

Всъщност това е с 4 гб рам а 32-битово ХP разпонзава до 3 гб. Така ,че или трябва да си сложиш 64 битово XP или друга операционна система.

Редактирано от AlexanderH (преглед на промените)

• Автор
Екстра е тоя Асус. А операционната система така или иначе трябва после да си я смениш понеже слагат Vista home или business , а най - добрата е ultimate. Вземай го и си сложи после едно XP и си готов. Ако държиш на виста си сложи виста. Аз лично съм с Windows 7 - този след вистата и съм мн доволен засега.

Всъщност това е с 4 гб рам а 32-битово ХP разпонзава до 3 гб. Така ,че или трябва да си сложиш 64 битово XP или друга операционна система.

Вземам го :-) и в момента точно над операционната система се мъча. Едно от нещата е Vista или XP да сложа. Работя с Vista на стационарен, но се притеснявам да не бави лаптопа. Имало и комбинация от XP и Vista, каквото и да значи това. Ако ще е Виста, ще е ultimate. И другото е за разликата между 64 и 32-битовите системи. Не искам Vista ultimate 64-bit да ми задръсти компютъра.

Честно ти казвам ако не ти е проблем може да пробваш windows 7, последната версия. Иначе или 64 битово XP или 32 битова Vista Ultimate.

• Автор
Честно ти казвам ако не ти е проблем може да пробваш windows 7, последната версия. Иначе или 64 битово XP или 32 битова Vista Ultimate.

Не е проблем, но не го виждам като опция в софтуерните предложения на магазина, от който купувам лаптопа. Така че Vista ще бъде.

Мани, Мани ! Скъп лаптоп, който е със слаб процесор и дървена видеокарта, които струва много пари заради 18.4"екран, и на всичкото отгоре тежи 3.3 кг. ;)

P.S. Ето едно много добро предложение от ASUS - ASUS N50VN-FP183 :wors:

Благодаря за предложението, на него се спрях :-)

Ама не е задължително да си купуваш windows, освен ако не ти трябва задължително да е лицензиран.

• Автор
Ама не е задължително да си купуваш windows, освен ако не ти трябва задължително да е лицензиран.

Като е гарга, да е гарга :-) Предпочитам лицензиран софтуер - поне като OS. И ако може да купя всичко от едно място - от лаптопа до стикерите по клавиатурата, за да знам, че съм приключила с историята.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.