Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталацията на Windows на Tecra 8000

Featured Replies

Имам едно лроблемче с инсталацията на Win98. Та эначи имам лартоп Toshiba модел Tecra 8000 всичко работеше добяе,но слет като си инсталирах драивери эа Tv-Out всичко се срина.Единствено трагва със стартовата дискета на Win98 Но немога даго инсталирам дава ми грешка в HDD по точно ( Cannot create a temporary. If you have HPFS or NTFS installed on your hard driver,you will needto create an MS-DOS boot partition to set up Windows ) Пробван с една про. да тествам HDDто каэва че всичко е нарет, но маи нее нарет. Моля эа савет дали може да се оправи или трябва да си търся друг Твърд диск ???

:offtopic_s:

Имам едно лроблемче с инсталацията на Win98. Та эначи имам лартоп Toshiba модел Tecra 8000 всичко работеше добяе,но слет като си инсталирах драивери эа Tv-Out всичко се срина.Единствено трагва със стартовата дискета на Win98 Но немога даго инсталирам дава ми грешка в HDD по точно ( Cannot create a temporary. If you have HPFS or NTFS installed on your hard driver,you will needto create an MS-DOS boot partition to set up Windows ) Пробван с една про. да тествам HDDто каэва че всичко е нарет, но маи нее нарет. Моля эа савет дали може да се оправи или трябва да си търся друг Твърд диск ???

:offtopic_s:

<{POST_SNAPBACK}>

Чак друг твърд диск?

Ако нямаш някакви ценни данни опитай да го форматираш бавно с проверка за bad sectors...

• Автор

Чак друг твърд диск?

Ако нямаш някакви ценни данни опитай да го форматираш бавно с проверка за bad sectors...

<{POST_SNAPBACK}>

Нямам цинни данни Но неще дасе форматира,Слет като сложа системната дискета иэобщо не раэпоэнава HDD Единствено когато го тествам го намира.Преди имах два дяла единият беше под FAT32 а другият беше под NTFS система, а сега имам само един под NTFS. А и малко несам на ясно с равотата под ДОС.

Нямам цинни данни Но неще дасе форматира,Слет като сложа системната дискета иэобщо не раэпоэнава HDD Единствено когато го тествам го намира.Преди имах два дяла единият беше под FAT32 а другият беше под NTFS система, а сега имам само един под NTFS. А и малко несам на ясно с равотата под ДОС.

<{POST_SNAPBACK}>

Първоначалната ми идея беше да стартираш лаптопа с инсталационния диск на Windows 98SE.

На първото меню там избираш да стартираш от CD.

После на следващото избираш With CD-ROM support вместо Setup Windows.

Това щеше да ти осигури достъп до FDISK,Scandisk и FORMAT,с които нещата щяха да се наредят.

Сега обаче преосмислих и разбрах какъв е точно проблема ;)

С горния метод нищо няма да стане - FORMAT и FDISK не могат да пипат NTFS партиции.

Ето го и най-простото решение:

Сдобий се с инсталационен диск на Windows 2000 или windows XP.

Започни да инсталираш с тях нормално до момента в който не те пита на кой партишън да инсталираш.Тогава имаш възможност да триеш и създаваш партишъни (някъде най-долу на екрана са тези опции).Изтрий NTFS и изобщо всичко което имаш на харда - да остане само FREE или Unalocated.

След това избери "create partition" .Направи я да почва отначалото на диска и със съответната големина (или целия диск или някаква част, колкото ти трябва за Windows 98 ).Избери на нея да инсталираш Windows-a.Веднага следва екрана за избор на файлова ситема .Задай да се форматира FAT32.

Изчакай формата да свърши и като видиш "windows is creating list of files to be copied" рестартирай.

Сега следват малко вариации.

Ако не си форматирал целия диск FAT32 изпълни стъпките отгоре с диска на Windows 98.Използвай FDISK.Целта да си наделиш диска както ти харесва.

И по-точно да създадеш дял на останалото свободно място.После вече може да ползваш FORMAT за да го форматираш .Правилният избор отново е FAT32.

После инсталираш Windows 98 без проблеми.

Сега имай впревид че не всичко което съм писал е дословно.Тоест не мога да ти дам ТОЧНИ указания тъй като незнам всичко наизуст.Знам само че ако следваш някакъв подобен порядък ще се получи.

Ако ти трабва инфо за FORMAT и FDISK ползвай Google.

Запомни че за инсталация на Windows 98 ти е нужен Primary FAT32 Partition.

Има вече стотици начини как да го направиш - например с Partition Magic ще стане много по-лесно и по-бързо.Общо взето може да стане с всяко рековъри CD което ти попадне.Може да го направиш и с Knoppix например.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.