Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

контрол на процесите във Windows - под конзола ?

Featured Replies

Имам ssh връзка с компютъра ...и осъщетвявам сесия в стил telnet.... въпросът ми е : Как мога да видя текущите процеси и да ги контролирам ? За липсата на възможност да 'изритам " някой юзер без специални средства разбрах .... търся начин наистина да контролирам компютрите за които имам административни права .... И преди някой да ми предложи разни неща от рода на remote desktop и други такива да обясня , че нямам инсталиран windows и освен това НЕ искам да прекъсвам работата на потребителите без нужда....

Впрочен намирам за крайно унизитрелно при включена функция Fast User Swithing и най нещастния-юзер да може да забрани на администратора да се логне ( говоря за XP ) :) ама нейсе cool.gif

Благодаря предварително ..

Имам ssh връзка с компютъра ...и осъщетвявам сесия в стил telnet.... въпросът ми е : Как мога да видя текущите процеси и да ги контролирам ? За липсата на възможност да 'изритам " някой юзер без специални средства разбрах .... търся начин наистина да контролирам компютрите за които имам административни права .... И преди някой да ми предложи разни неща от рода на remote desktop и други такива да обясня , че нямам инсталиран windows и освен това НЕ искам да прекъсвам работата на потребителите без нужда....

Впрочен намирам за крайно унизитрелно при включена функция Fast User Swithing и най нещастния-юзер да може да забрани на администратора да се логне ( говоря за XP ) :super: ама нейсе cool.gif

Благодаря предварително ..

Въобще не съм съвсем наясно, а това ми се струва подходящо : http://www.codingforums.com/showthread.php?t=13810

също това : http://www.justlinux.com/nhf/Command_Reference

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Не претендирам, че съм съвсем наясно, но това ми се струва подходящо : http://www.codingforums.com/showthread.php?t=13810

също това : http://www.justlinux.com/nhf/Command_Reference

Ken, не четеш, става въпрос за Windows :super:

мда командите са tasklist.exe и taskkill.exe, за сервизите sclist.exe (външна - дърпа се отделно) sc.exe, за пипане на пермишъни subinacl.exe и права ntrights (външни - дърпат се отделно)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

мда командите са tasklist.exe и taskkill.exe, за сервизите sclist.exe (външна - дърпа се отделно) sc.exe, за пипане на пермишъни subinacl.exe и права ntrights (външни - дърпат се отделно)

или

net stop

net start

• Автор

това е добра насока ..обаче ....

в случая ми даде нещо като :

C:\Documents and Settings\admin>tasklist

The system cannot execute the specified program.

C:\Documents and Settings\admin>

не ми дава , че командата я няма , което изключва възможноста да не я намира ....аз съм администратор ....... вероятно е нещо друго ..... идеи ?

p.s ето какво дава когато го няма нещо например:

C:\Documents and Settings\admin>ps -aux

'ps' is not recognized as an internal or external command,

operable program or batch file.

не знам...... ще гледаме другите команди явно .....

Редактирано от juve (преглед на промените)

това е добра насока ..обаче ....

в случая ми даде нещо като :

C:\Documents and Settings\admin>tasklist

C:\Documents and Settings\admin>

не ми дава , че командата я няма , което изключва възможноста да не я намира ....аз съм администратор ....... вероятно е нещо друго ..... идеи ?

%SystemRoot%\system32\tasklist

• Автор

сега ще проверя , само че ми е странно все пак , че НЕ твърди че я няма , а че НЕ МОЖЕ да я изпълни ....

ами да ...

C:\WINDOWS\system32>tasklist.exe

C:\WINDOWS\system32> :)

сега ще проверя , само че ми е странно все пак , че НЕ твърди че я няма , а че НЕ МОЖЕ да я изпълни ....

ами да ...

C:\WINDOWS\system32>tasklist.exe

C:\WINDOWS\system32> :)

Да не би admin (потребителя с който влизаш) да е преименуван administrator. Веднъж съм имал грижа със софтуер, който искаше да има точно потребител administrator

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Ами не .... никога не ползвам вградения administrator освен когато се налага да влизам в safe mode или когато съм "разбил " паролата му ..... това с гаранция е юзер на когото съм дал административни права ..сега ще проверя с net user ...

опа ..опа .... :) Извинявам се на всички . току що се разходих до няколко фирмени компютъра по същия протокол и се оказа , че описаните по горе команди работят безгрижно Сега остава да разбера защо ТОЧНО на домашния компютър това НЕ става .... :P

p.s разбрах накрая .... comodo firewall се оказа много лоша програма cool.gif трябвало човъркане и го получи ..... cool.gif

Добре де , нещата пак не са такива които очаквах.... за една част от програмите нещата стоят пак калпаво виндовс казва , че били критични и затова НЕ можело да ги спирам ...... все се опитва "да мисли " вместо мен angry.gif .... наистина се оказа , че административните права НЕ значат нищо тук .... :P

що се мъчиш с конзола под windows? я си сложи едно VNC и с мишката..

Защото под конзола мога незабелязано да си правя каквото искам на компотите и нищо и никъде ( условно де ) не се вижда - vnc само като го видят , макар и като процес им става ясно и за всяка бъгавиния имат обясненение .... "то е виновно " :P

що се мъчиш с конзола под windows? я си сложи едно VNC и с мишката..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.