Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

34 начина как ни работят из супермаркетите

Featured Replies

като минат 1000 човека, и оставят по 1 ст. .. това са си 100 лв.

:)

Направи ми впечатление, че и аз често не гледам стотинките, а левовете.

Още повече като нарочно пишат цените в такъв вид: 9.95

Още повече като нарочно пишат цените в такъв вид: 9.95

А в 99% от супермаркетите ги пишат по този начин.

Ъмм ако правилно смятам на 100 човека по 5ст .. става 500 лв biggrin.gif Туй то .. големите мангизи са там .. biggrin.gif

Друг подобен трик. Гледаш например прилично голяма опаковка някакво филе/сирене/друго с цена 2.69лв. и отдолу на етикета със съвсем ситни букви написано: "Цената е за 100гр."

Мдамм.Аз лично никога не си взимам едната стотинка biggrin.gif И днес в един супермаркет като минат 1000 човека, и оставят по 1 ст. .. това са си 100 лв ... Не случайно хората казват, че лудите пари са по магазините biggrin.gif

100 човека по 1 ст. = 100 ст.

100 стотинки = 1 лв.

1000 ст. = 10 лв.

Ъмм ако правилно смятам на 100 човека по 5ст .. става 500 лв biggrin.gif Туй то .. големите мангизи са там .. biggrin.gif

И отново.

100 човека по 5 стотинки = 500 стотинки

100 стотинки = 1 лв.

500 стотинки = 5 лв.

С други думи... наблягай повечко на уроците, от колкото на форума!

Това е математика за 3-ти клас, а ти си на 18 години!?!

Така, до тук с уроците.

Аз лично пазарувам основно в Пикадили. Малко по-скъпо е, но пък е подредено. Единственото нещо, което наистина им куца е месото. Избора е много малък и е прекалено скъпо. За това за месо винаги се ходи в месарница, където има само месо. Пазара на Красна поляна е идеалното място за това. Има прекрасна месарница. Също така от там си купувам и зеленчуците. За супермаркета останаха предварително опакованиете продукти, буркани, консерви, замразени храни, риба и т.н.

100 човека по 1 ст. = 100 ст.

100 стотинки = 1 лв.

1000 ст. = 10 лв.

И отново.

100 човека по 5 стотинки = 500 стотинки

100 стотинки = 1 лв.

500 стотинки = 5 лв.

Хахах ... дамм .. така е ... :line dance:

И все пак ... исках да кажа , че се взимат мн парии biggrin.gif:rolleyes:

П.П излагацияя :computer2:

Т'ва не ми хареса, човешко е да се греши ... ти па кой си да ме съдиш?Щял да ми казва, кво да правя .. ай ..

Е явно не са толкова много.

Никой не съм, а всъщност трябва ли да бъда някой, че да отбележа, че не можеш да сметнеш 100 х 10 или 100 х 5 ? Още повече, че не го казвам с лоши чувства, а с умиление.

С тези сметки трябва да внимаваш в супермаркетите. :)

За да не съм прекомерен оффтопик ще кажа, че някои от твърденията в първият пост наистина са верни.

Имам малък опит в хранителен супермаркет и точка 7 беше редовно изпълнявана от нас. Обявава се на голяма табела цена, която не е по-ниска. Просто ти се набива на очи.

• 1 месец по-късно...

Майната им на евтините трикове. Поне на мен не ми минават или е по изключение. Понеже част от заплатата ми е във вид на бонове за Била съм принуден да посещавам тия в наше село. За разлика от другите градове при нас има голяма разлика в асортимента, вида, качеството и количеството дори между тия две нашенски Били. За Сливен става дума. Старата Била е заприличала на соц.супермаркет. С доста по-беден асортимент, разхвърляно. Продават от месеци например вкуравена захар. Няколко секции си стоят така от пролетта, пакетите са корави почти колкото моята тиква но си стоят. Доста внушително количество. Какъв вид шарани чакат да ги купят се пита в задачката ? Та аз дори за ракия няма да ги взема. Още повече, че в магазинчетата до нас ги има на по-ниска цена ??? И доста други нещица, които е трудно да повярваш, че се срещат в днешно време.

Основният им проблем на нашенските (българските) супери и магазини не е в малоумните им и изтъркани похвати а в липсата на качествени храни/стоки. Примерче. За последните две седмици си купих от всичките около девет вида сирене, които се предлагат в тъпите ни Били. Може и да са 10, не съм сигурен, не ми се сърдете и имам в предвид различни производители, краве и овче. Най-зле е сиренето е тенекийки. Ужасна помия, с много сол и лек аромат на жабоняк. Насочиха ме и към производител, който бил добър... така ми казаха, някакъв си Маджаров - ето го - цък Продават на промоция тяхно "раздробено" или трошено беше сирене в пластмасови кутии... Само за банички става за циганския квартал. Такаво е и на Елена и на останалите. Купих си и около 6 вида кашкавал. Същата история. Долнопробни продуктчета.

Те така. Като са толкова велики бизнесмени да бяха инвестирали няколко милиона от джобните си парички или да бяха си купили няколко мерцедеса по-малко и да направят една мандра като едновремешните (от преди 9-ти септември а дори и на някои от живково време) и с чиста съвест да сложат колкото си искат голяма и святкаща и мигаща реклама и подобни но да предлагат/продават нещо качествено и хубаво. Засега получават моите дълбоки майни по адрес на цялата им фамилия и родословие.

А пробвал ли си датско сирене? В Кауфланд го водят датска фета, а на друго място го видях май само датско сирене. Не помня дали съм го виждала и в Билла. Принципно напомня на някогашната Дунавия и на мен лично много ми харесва. Особено, като го хапваш в комбинация с домати :)

Абе, общо взето простотии. Аз ако не съм решила да си купя нещо, че светлината в магазина ли ще окаже влияние. :lol6:

А относно парите за бензин, изхарчени, за да стигна до някой хипермаркет ...не са ми проблем, защото Пикадили Център ми е на 10 мин. :lock: А и казано честно, на малките квартални магазини им нямам доверие, относно това колко точно е прясна стоката им.

Мммм в някой по-малки магазини като CBA например смърди на кръв и замразено месо но това може да е само в нашия малък магазин "CBA". ;)

В Кауфланд казват това по микрофона: Намаление на Ягодите 80 стотинки за кг ohmy.gif Отивам ем как няма да има намаление то всичко е пълно с мушици хаха

Всъщност в супер / хипер маркетите продават основно това, което се произвежда в тази държава за ядене. Едно и също може да си го купиш и от голям магазин и от гаражчето до блока - в крайна сметка все тая.

А що се отнася до "триковете". които се прилагат, и с които започва темата, то цяла наука вече си има. Както е написано - мърчъндайзинг се казва. Става въпрос за привидно елементарни неща в повечето слуаи, които определено работят. Все пак толкова години изследване на потребителско поведение, психология при пазаруване и т.н. дават резултат. Най - смешното в това е, че не (точно) те ни мамят - нима е измамам да се подредят определени стоки на нивото на очите, а други по - долу / по - горе, или те карат хубаво да се поразходиш из магазина за да минеш през почти всички раздели, или се опитват да "изключат" съзнанието, като оставят водеща да е емоцията при вземане на решение и много други... По - скоро нашето съзнание / подсъзнание ни лъже.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.